Трети ден дирят Николай Николов-Паскал, но го няма

Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда
5 апр 2024 13:40, Нели Христова
53
Трети ден дирят Николай Николов-Паскал, но го няма

Трети ден издирват сочения за контрабандист Николай Николов-Паскал. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Заедно с него подведени под отговорност са и още трима, сред които шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова.

Паскал не е бил открит на адресите му по време на акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. Затова е обявен за издирване. Повдигнато му е обвинение задочно, съобщава NOVA.

Известният като Краля на цигарите Паскал няма досие в МВР и никога не е бил обвиняван и съден. Той е осветен през 2015 г. , когато високопоставен източник от Агенция "Митници" разказа пред "168 часа", че Паскал е ощетил държавата с милиарди.

Печалбата му била от контрабандно внесени цигари, дейност, с която безнаказано се занимавал през последните 25 г. Експерти тогава коментират, че само за месец прекарвал през ГКПП Капитан Андреево стока за около 130 млн. лв. От 17 тира месечно загубите за държавата от неплатени мита и ДДС били над 30 млн. лв., а митничарите милионери на пункта прибирали от всеки камион по 100 хил. лв.

Цялото му име е Николай Димитров Николов. Роден е на 8 май 1961 г. в Димитровград. Официалният му адрес бил в Хасково, поне така е преди 9 г. Слабостта му обаче била местност на 28 км от Кавала, където прекарвал по-голяма част от времето си.

Николов бил агент на службите. Подписал декларация за сътрудничество още по времето на Държавна сигурност. "Работил" или за контраразузнаването, или по-малко вероятно - за икономическата полиция. Поради контактите си останал в сянка.

Понесъл само един сериозен удар. През 1998 г. контраразузнаването, тогава ръководено от ген. Атанас Атанасов, провежда операция, при която задържат три тира с контрабандни цигари, влезли от Гърция през ГКПП Ново село.

В два склада в Хасково е открита още толкова нелегална стока, колкото в задържаните камиони. Изобличени са трима митничари и петима високопоставени служители на контраразузнаването и полицията в Хасково, работили за Паскал. След този случай името му повече не се споменава. Задържани са десетина души, но контрабандистът не е сред тях, защото по това време бил в Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
15
 
! Отговори
Буахахаха преди 1 месец
Обявиха публично как щели да го арестуват, а операцията 3 дни по-късно. После го нямало.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Паскал туй да не е партизанското му име :)))
29
0
 
4
 
! Отговори
значи преди 1 месец
още от време онов работи за който трябва, след като при единствената акция на хаяско така и не е обвинен в каквото и да е. а хаяско е млъкнал, защото е захлебил, и затова сега ще му заметат следите.
28
0
 
5
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
До венци (25): Спали са 'щото явно не са "органи", а юргани, а те са за спане. 'баси!... Ама, така, да върнат парите от данъците на хората, отишли за издръжката им... Трай, коньо...
27
0
 
15
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Трети ден го дирили. На това му се вика "Ниц, бе, Ламби! Тия ги разправяй на старата ми капа!" Те, навремето Петко Сертов така усърдно го диреха, че и хеликоптер вдигнаха отгоре да го дирят, дори, па, накрая жена му го намери. (Е, оттогава ни вест ни кост за него, ни мъц къде беше и к'ви ги е вършил, ама - нейсе. Голяма секретност, голямо чудо!). Та, и сега: дирили го били Паскал. Личи си по "ясната" снимка, че голямо дирене пада. 'баси!... По-полека с диренето, 'ей! Че какви песни знае...
26
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ало,вие "ДОБРЕ ЛИ,СТЕ" вчера пишете,че е във ареста,а ДНЕСКА че се издирва,идете да ва освидетелстват
25
0
 
20
 
! Отговори
венци преди 1 месец
Тоя Паскал действа от поне 20 години.Къде спаха "органите"до сега?
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не е в Дубай при Таки на почивка? Те много ходят там. Харесва им. И Божков беше, ама се прибра на вилата.
23
0
 
9
 
! Отговори
ДО СЕГА РАБОТИХА преди 1 месец
С НЕГО СЕГА ГО ТЪРСЯТ. НОРМАЛНО Е ДА Е ПРЕДУПРЕДЕН И ДА СЕ Е ПОКРИЛ.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако го търси българската милиция няма проблем, няма да го намерят. Ако беше немската или австрийската,полиция, друга работа. Но те имат полиция, а ние - милиция
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Внася цигари от Гръция ???? У Аджидимово нема ли тютюн дето го копате п.омаците на Мара шалвара :)))
20
0
 
10
 
! Отговори
Хей преди 1 месец
Да бе ще ,го намерят като Петьо еврото...що ни правят на луди.От МВР са му казали че го търсят и той е изчезнал...
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъ той избягал мъ
18
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
А защо са го пуснали като е с наркотици?!
17
0
 
23
 
! Отговори
я малко преди 1 месец
я позамажете още тая снимка - така ще вземе някой да я разпознае и по веригата... кинтите ще секнат и за вас - нали и медиите сте в мафиотската измама наречена държава. Всъщност вие - "свободните" медии също крепите мъдите на мафията и удобно не публикувате информация!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, с въздушен Шенген е духнал нанякъде. Нали това им беше целта?
15
0
 
25
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Какво работят мвр и данс, след като някой може 25 г да върши престъпления, без те дори да го познават :):):) И после някой внушавал, че не си вършат работата :):):) А, не бе :)
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако с тая снимка го търсят няма и да го намерят
13
1
 
12
 
! Отговори
Нешо О'гретен преди 1 месец
Когато някоя такава, обвита в мистика персона, влезе твърде много в новините, полицията и да не го намери, след няколко месеца някъде от света идва новина, че са го думнали.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Дубай ли го търсят?