Мрачни прогнози: Украйна губи войната още тази година

Анализът е на бившия командващ на Съвместното командване на силите на Обединеното кралство Ричард Барънс
14 апр 2024 10:10, Петър Бойчев
457
Мрачни прогнози: Украйна губи войната още тази година
Снимка БГНЕС

Генерал сър Ричард Барънс е заявил пред BBC, че съществува "сериозен риск" Украйна да загуби войната през тази година.

Причината според него е, че "Украйна може да почувства, че не може да победи". "И когато се стигне до този момент, защо хората ще искат да се бият и да умират повече, само за да защитават незащитимото?"

Украйна все още не е достигнала този момент. Но силите ѝ изпитват критичен недостиг на боеприпаси, войници и противовъздушна отбрана. Нейната широко прокламирана контраофанзива миналата година не успя да измести руснаците от завзетите от тях територии и сега Москва се подготвя за лятна офанзива, допълва британската медия.

Как ще изглежда тя и какви са вероятните ѝ стратегически цели?

"Формата на руската офанзива, която предстои, е доста ясна", смята генерал Барънс.

"Виждаме как Русия се бие на фронтовата линия, използвайки предимство от пет към едно в артилерия, боеприпаси и излишък от хора, подсилен от използването на нови оръжия.", предава Фокус

Сред тях е бомбата ФАБ, адаптирана "тъпа бомба" от съветската епоха, снабдена с перки, GPS насочване и 1500 кг взривно вещество, която опустошава украинската отбрана.

"В някакъв момент това лято, заявява генерал Барънс, очакваме да видим голяма руска офанзива с намерението да се направи нещо повече от пробив напред с малки успехи, за да се опитаме да пробием украинските линии.

"И ако това се случи, ще рискуваме руските сили да пробият и след това да навлязат в райони на Украйна, където украинските въоръжени сили няма да могат да ги спрат."

Но къде?

Миналата година руснаците знаеха точно къде е възможно да атакуват Украйна - от посока Запорожие на юг към Азовско море. Те планираха и успешно притъпиха настъплението на Украйна.

"Сега ботушът е на другия крак", тъй като Русия съсредоточава войските си и кара Киев да гадае къде ще атакува следващия път.

"Едно от предизвикателствата пред украинците, смята д-р Джак Уотлинг, старши научен сътрудник по сухопътни войни в Кралския институт на обединените служби (Rusi), е, че руснаците могат да избират къде да насочат силите си.

"Това е много дълга фронтова линия и украинците трябва да могат да я защитават цялата."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
18
 
! Отговори
nikonik преди 1 месец
Добро утро!
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито безсмислените стотици хиляди жертви,нито налетите милиарди,нито ежедневната промивка на мозъци,нищо не е в състояние да промени факта-Украйна капитулира до месеци!
9
3
 
48
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
всъюност не украйна губи войната, а англо-американците, фон дер лайеновките, както и нашите лакеи тагаревци.
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Та този резултат беше ясен още от самото начало. Това че политиците си затваряха очите за очевидното и най-вече Кретенски е друг въпрос
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До1. Не сме изстрадали , защото не сме се измъчили за тия пари , които са отишли в Украйна . Просто не сме ги откраднали от бюджета.
6
2
 
39
 
! Отговори
И защо да е преди 1 месец
Мрачна? Светла прогноза за една мрачна нацистка олигофрения! До края остават по- малко от 8 месеца!
5
36
 
1
 
! Отговори
руска мечта преди 1 месец
руската пропаганда само слухти някой възрожденец от Запада да се изкаже в руска полза и от това прави новина за първа страница.ха.ха Иначе как да мотивира провалилия се Путин руснаците в война която не е нужна на никой. И безсмислените милион жертви от двете страни.
4
2
 
35
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
украинците свършиха. има някакви жалки остатъци, които с всички сили се опитват да избягат и да стигнат до западна европа за да живеят на помощи. идва времето на бългаериани, ромейниъни, литуейнинънс и може би албанианс, които да воюват и да умират за биден срещу руснаците. те като свършат тогава идва време във войната да се включат и "анализаторите" от англия и сащ.
3
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
как бе нали има 15 санкционни пакета които размазват Русия ,която свърши ракетите преди две години и няма чипове за перални .Нали има контранастъпление до Крим.Ай стига бе не може да бъде .хахахахаххахахахххааааааааааааТагарев нъл каза даваме всичко за Украйна
2
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Украйна загуби . Чечня ще си има столица Масква. И ще се казва новата страна Нова Русия , бе РФ
1
1
 
53
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Това се знаеше още в началото - кое е новото тук , освен изхвьрлените пари от джоба на истрадалият бьлгарин в украйнаИ гаранциите по украинските заеми които договориха -герб , пп , дпсКоито ще плащаме