С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа

Началото на сезона е затруднено и заради лошото време
30 апр 2024 11:00, Петър Бойчев
111
С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа
Снимка БГНЕС

Първите туристи, дошли тази година в любимата лятна дестинация Гърция, са изненадани от новите цени на храни, напитки и нощувки, съобщава bTV.

Гиросът вече се продава за 4 евро, по плажовете коктейлът "Аперол" е 8,50 евро, а кафе по-евтино от 5 евро няма. Малката бира се продава за 4,50 евро. Цените на сладкишите остават непроменени.

Въпреки повишението обаче Гърция си остава предпочитана за туристите, особено около Великденските празници. Увеличението на броя на туристите с 20,7% през първото тримесечие на годината спрямо миналата година и увеличението на приходите с 24,5% показват, че Гърция все още привлича голям брой посетители.

Местните жители обаче приемат със смесени чувства към новите цени и са загрижени за въздействието на инфлацията върху ежедневието.

Според докладите местните ресторанти са изправени пред предизвикателството да привличат туристи в началото на летния сезон въпреки лошото време и високите цени.

В стремежа си да задържат клиентите, пазарите предлагат намалени цени на основни хранителни продукти. Цените за настаняване също варират и местните жители трябва да се справят с тези промени, докато се опитват да останат конкурентоспособни в туристическия сектор.

Тази ситуация ги принуждава да бъдат креативни и да търсят нови начини за привличане на посетители, без да намаляват приходите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
4
 
! Отговори
@ преди 1 месец
До Анонимен 50То от такива мизерници никой няма файда и никой не ви търси за каквото и да е. Аз предпочитам Гърция, но определено ме стреснаха не с тези глупости, а с глупостите за свободни плажове. Ако няма достатъчно места в бийч баровете с шезлонги и чедъри, аз съм пас. Няма да ходя да мъкна чадъри и да лежа по земята като *** през 60 те години. Все пак съм на почивка....
59
2
 
3
 
! Отговори
До Останах шокиран преди 1 месец
Минал си покрай Албена "навремето". Изхранването винаги е било основно по хотелите. Идея нямаш ни от настаняването там, нито от цените в тях. Когато лъжеш, поне малко проучи първо фактите.
58
0
 
9
 
! Отговори
Е то на Витошка преди 1 месец
вече един дюнер е 20 лева, на курортно място остава да е по-евтино.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема ли автомати за 50 ст. кафето :)))
56
2
 
14
 
! Отговори
До от Стария Несебър преди 1 месец
Благодаря, ама аз не обичам да ме гледат вкиснали собственици, все едно съм касичка, която не пуска колкото им се иска.
55
1
 
5
 
! Отговори
морски преди 1 месец
54, нашите ресторантьори имат само едно решение: ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ. С нея те имат значително предимство пред останалите.
54
1
 
54
 
! Отговори
QRS преди 1 месец
Глупости. Миналия уикенд бях в северна Гърция и цените са си горе долу като миналата година. Това е платена статия на оня aвстрaлoпитeк алибегов. Гиросът в Гърция е по-евтин и качествен от дюнер на слънчака. Приемето го
53
3
 
25
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
Ходя на нашето черноморие в едно малко градче.Тази година апартамента ми ще е 100лв на вечер.Две спални и хол.Посещавам едни и същи заведения от години които са на местни хора,а не на арендатори.Доволен съм и от цените и качеството защото хората наистина се стараят и не гледат да избиват арендата.В мутренските заведения и хотели не бих стъпал никога.
52
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом гръцките хотелиери и ресторантьори могат да бъдат иновативни и да търсят решения за да не увеличават цените и да задържат качеството,не виждам защо нашите не направят същото ...
51
2
 
43
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Антигръцките статии се пускат по график всяка година.Ефект нулев.Гърция продължава да е предпочитана дестинация.Някой черноморски мутрак залудо си харчи парите.
50
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази статия е пълна глупост...5 евро кафето, а гироса 4 евро? Муахахахаа...
49
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Тази статия кой наш хотелиер ти плати, Петре? Може ли да си толкова ниско паднал?
48
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дреме ми колко е кафето в таверната. Пред мен имам свободен паж, на който със съседите си слагаме чадърите май, и си ги прибираме октомври. Кафето си го правя в къщи, на 50 метра от чадъра.
47
3
 
21
 
! Отговори
абе преди 1 месец
оставете всичко, в черно море се води война, половината воени кораби на Русия, Щатите, Турция се клатят вътре, а ние ходим да се къпем ?! Ходил съм на доста морето, но единственото дето съм си хвърлям кърпата щото беше цялата у мазут беше нашето нефтоморие. Айде нЕма нужда. До 2007 ходех, щото Гърция беше мираж, сега ще ме хванат за хубавата малка нощна шапцицаааа.
46
7
 
10
 
! Отговори
Останах шокиран преди 1 месец
Едно време през соца бяхме на лагер в кранево. Оттам отидохме един ден по плажа до Албена. Чифт яйца на очи се продаваха за 4лв, при условие че едно яйце струваше 10ст. Питам родните друзя защо топ курортите не бяха по джоба на обикновения ганювец, а сега тоя ходи и харчи евраци по гърция.
45
0
 
35
 
! Отговори
рук преди 1 месец
докато измислените ни бизнисмЙени не разберат, че Туризъм и Хотелиерство са Наука, така ще е. А, когато видя грък, или турчин, италианец и пр. да си зареже вилата и да дойдена Бунгало в Ахтопол, или на къмпинг в Арапя, тогава ще повярвам, че имаме туризъм. Ама надали.
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 45 Кафе ако си поръчаш сега е 2 евро в Гърция. Към него ти носят и малка бутилка минерална вода.
43
0
 
31
 
! Отговори
подвеждат преди 1 месец
как тънко ни пързалят да се хванем, че е 5 еврака кафето - после пише на плажа. Аз в Гърция съм пил и по 1 евро кафето на автомат. А на нашия плаж колко е кафето, драги от нещастните извън всякакви БАБХ одобрени условия - капанчета ?
42
1
 
41
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
Истината е, че все по-често ще се появяват такъв тип статии, тъй като вече на всички е ясно, че сезонът на нашето Черно море е провален. Нито има персонал, нито има адекватно обслужване, нито има къде въздух да си поемеш от излятия бетон наоколо. Отчаяние на местните мутри, че няма да могат да ни лъжат, както преди. И 10 евро да стане кафето в Гърция, пак предпочитам там да почивам. Хубави, плажове, чиста вода, безплатен чадър и шезлонг при консумация. Вкусна храна и по-евтина леглова база. ФАКТ
41
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Гиросът вече се продава за 4 евро" Та един среден дюнер у нас вече е 8 лева. Ама къде е вкусът на Гироса, къде е вкусът на българския буламаччч. Който не е ял Гирос в Гърция да не се обажда.