С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа

Началото на сезона е затруднено и заради лошото време
30 апр 2024 11:00, Петър Бойчев
111
С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа
Снимка БГНЕС

Първите туристи, дошли тази година в любимата лятна дестинация Гърция, са изненадани от новите цени на храни, напитки и нощувки, съобщава bTV.

Гиросът вече се продава за 4 евро, по плажовете коктейлът "Аперол" е 8,50 евро, а кафе по-евтино от 5 евро няма. Малката бира се продава за 4,50 евро. Цените на сладкишите остават непроменени.

Въпреки повишението обаче Гърция си остава предпочитана за туристите, особено около Великденските празници. Увеличението на броя на туристите с 20,7% през първото тримесечие на годината спрямо миналата година и увеличението на приходите с 24,5% показват, че Гърция все още привлича голям брой посетители.

Местните жители обаче приемат със смесени чувства към новите цени и са загрижени за въздействието на инфлацията върху ежедневието.

Според докладите местните ресторанти са изправени пред предизвикателството да привличат туристи в началото на летния сезон въпреки лошото време и високите цени.

В стремежа си да задържат клиентите, пазарите предлагат намалени цени на основни хранителни продукти. Цените за настаняване също варират и местните жители трябва да се справят с тези промени, докато се опитват да останат конкурентоспособни в туристическия сектор.

Тази ситуация ги принуждава да бъдат креативни и да търсят нови начини за привличане на посетители, без да намаляват приходите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
26
 
! Отговори
Бай Гошо преди 1 месец
Всяка година пишете една и съща *** стария. Или ще е много трафик за Гърця, или касова бележка от някой скъп курорт. Не се излагайте! Хората ви четат медията!
39
0
 
34
 
! Отговори
инж.Андреев преди 1 месец
В редица заведения у нас Аперолът е отдавна 18+лв. Кафето в Гърция е скъпо, нмо пък получаваш евтина и вкусна храна + чадър и шезлонг. Добра сделка, ако птиате мен.
38
6
 
2
 
! Отговори
Фрикциев преди 1 месец
Големо търсене с по-малко предлагане води до вдигане на цените. Закон който дори соца на бай тоше и путийо путев не могат да преодолеят.
37
14
 
12
 
! Отговори
Гъчо преди 1 месец
Джобните на децата на ден по време на почивката ми в Гърция са 100 евро, мислите ли, че ме притеснява поскъпването на нещо с едно евро? А на кафяво море можете да посрещате украински и руски мини с хляб и сол.
36
7
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Пак по-евтино и много по-хубаво от българското кафявоморие
35
0
 
32
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
5 евро + шезлонг и чадър
34
13
 
5
 
! Отговори
кафе 5 евро! преди 1 месец
Премиум кафе Jamaica Blue Mountain което струва 250 евро килограма, може и по евтино в Амазон, една добра доза за 1 чаша 8-10 грама излиза 2.50 евро. С надценка за печалба заведението да стане най-много 3 евро. А на туристите продават куче марка кафе от 20 евро килото за 5 евро чаша кафе.
33
2
 
44
 
! Отговори
Митьо преди 1 месец
И какво им е новото на цените? Те и миналата година си бяха толкова!!! Що не пишете, че един дюнер/ гирос на Слънчака е 8-10 евро?
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У нас преместихали фекалните пардон дъждовните тръби от плажовете. Не били знаели, изненадани били местните. Мммммм пред аки и 100 евро кафето да стане пак там.
31
1
 
35
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
По-евтино от България звучи. Там сме.
30
11
 
5
 
! Отговори
Минуващ преди 1 месец
"Да ви пера в кожодерите...Бойкот на всички заведения и това е!" -- Тебе живота така те е изпраскал, че нямаш пари да се усмихнеш вече. Нормално, като в дасколо се смееше на зубърите, а себе си смяташи за най-големия тарикат, който знае как да се оправи в този живот, нали. . . Мачкай ся каскета, подсмърчай отстрани и се питай "Ама как така за някои има а за мен не. . ."
29
13
 
4
 
! Отговори
Мога угаждам си преди 1 месец
А за кафето.Нося си бе кафеавтомат с заредена Лаваца, може Кимбо от 50 левовите.Не давам пари за не -гърска пот...
28
2
 
52
 
! Отговори
Dnes преди 1 месец
Днес бг , пак почнахте да ни убеждавате, колко е зле в Гърция, хайде стига. Всяка година една и също и пак БГ предпочитат да си дават парите в Гърция.
27
2
 
5
 
! Отговори
Мога угаждам си преди 1 месец
Една вечер се ходи на ресторант.Сега 100 Евро, няма да ни бутнат.Все пак е гурмр с предварителна резервация за вечеря.Жилището ми е винаги 5* звезди.Плаж със син флаг.
26
22
 
4
 
! Отговори
2 кафета и 1 мастика преди 1 месец
узу и края е близо . доктори там на плажа няма . инсулти, инфаркти и удавяния . На 60 градуса кафе с шезлонг и печена кат наденица . Гърчотините с огромнитедъупита ще мачкат песъка . калиспера .
25
8
 
2
 
! Отговори
Али Бега преди 1 месец
До ПрограмистПодкрепям!!!
24
2
 
21
 
! Отговори
Мога угаждам си преди 1 месец
До Анонимен Ми много ясно.Аз отивам на море.Не да плюскам!Да ти кажа ли каво ям? Боб чорба, леща, пържени тиквички и ***. Прясна салата с домати и босилек.Печива в гърция има навсякъде и са по-евтини и качествени от българските.
23
3
 
38
 
! Отговори
Дегазин преди 1 месец
5 евро кафе в Гърция срещу 5 лева + рядко щастие в БГ. Вие изберете
22
9
 
3
 
! Отговори
Нямаш 2лв. за WC ?! преди 1 месец
Скъпо ти е на морето ни. Отивай в чужбина за по-евтино.
21
3
 
45
 
! Отговори
1 преди 1 месец
5 евро кафето ама + вода и безплатен чадър и шезлонг. В БГ при мутрите къде тази цена?