Русия свали четири ракети ATACMS над Крим

Те са доставени на Киев от САЩ
203
Русия свали четири ракети ATACMS над Крим
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия е свалила четири произведени в САЩ ракети с голям обсег ATACMS, изстреляни към Кримския полуостров. Те са наскоро доставени от Вашингтон на Киев. Министерството на отбраната каза, че е "осуетило" нощната атака, но не уточни дали падащите отломки са причинили щети.

Заместник-председателят на комисията по обществена дипломация и междуетнически отношения на кримския парламент (от руска страна) Иван Шонус нарече нощната атака над Крим с американски оперативно-тактически ракети ATACMS "агония на режима в Киев".

Не се съобщават повече подробности, а Украйна не е коментирала твърденията.

През април САЩ потвърдиха, че са изпратили тези ракети в Украйна, която настояваше те да поразяват цели далеч отвъд фронтовата линия. Украйна използва американски ракети ATACMS срещу Русия за първи път през октомври, но наскоро доставените версии имат по-далечен обсег до 300 километра.

Русия настоява, че тези ракети няма да променят фундаментално изхода от конфликта. Украинските сили страдат от недостиг на боеприпаси, отчасти поради продължилите месеци забавяния на доставките от САЩ, които бяха отменени едва миналия месец, след като Конгресът най-накрая одобри пакета за помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министерството на отбраната на РФ съобщи, че е осуетило нощната атака, но не уточни дали падащите отломки са причинили щети. Кой чмошник реши, че е имало падащи отломки? Не знете ли за високотехнологичните руски РЕБ-системи, които много отдавна се научиха безразрушително да се справят с ATACMS?
78
0
 
8
 
! Отговори
Свише преди 1 месец
Един печели пари от продажба на оръжие, друг плаща с живот, за да са богати други. Тоз дето продава оръжието, дали не се радва войната да продължава до безкрай?!?
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 73 " А аз не видях никъде украинците да отричат" Вече ти беше обяснено - няма нужда украинците да "отричат" всяка руска лъжа." Мда, кравар, по твоята мааалоумна логика и руснаците не отричаха за "избитите" украинци на Змийския остров и за Черния измислен украински ангел с изтребителя. Но това не прави лъжата несъществуваща. Понял, кравар смеееешен?
76
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
АТЛАНТО ЕВРИ -НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ---ТЕЗИ РОКЕТИ СА "ЕВТИНИ " - НИЩО НЕ СТРУВАТ НА ИРЛАНДЦИТЕ; ЛАТИНОСИТЕ И АФРИТЕ ИТАЛИАНИ В САЩ -НИЩО !?!?
75
4
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Свалили са ги като са ги ударили в целите им.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агония
73
7
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Първо, атакамси с обсег 300 км още не са доставени и второ, нали не мислите, че още от първия ден ще ги гърмят като на сватба? Правят се тестови пускове, да се види как реагира руското ПВО.
72
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Нии американцитИ дарявамИ и пУдъРявЪмИ оръжиИ само за самозъщитЪ! НИИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ НАПАДАМЕ!! Особено в СССР. Там изобщУ нИ си пъхъмИ муцунЪтЪ!!
71
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 72 "а аз не видях никъде украинците да отричат" Вече ти беше обяснено - няма нужда украинците да "отричат" всяка руска лъжа. Това би означавало само с това да се занимават. Впрочем, вече знаем какви са способностите на "безаналоговите" ПВО с които уж Русия била свалила АТАКАМСите - същите Ес-400 бяха разгромени наскоро с прецизен удар точно с такива. Кого мислиш, че ще заблудиш с празни приказки?
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 70 Кравар, а аз не видях никъде украинците да отричат. прави си извода дали е нямало свалени американски ракети над Крим, кравар! Иначе за пропагандата украинците бият братушките с 300.
69
6
 
4
 
! Отговори
смееехххх преди 1 месец
А бе копейки американците ви баламосват със стари оръжия и вие си вервате
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 69 Не видях да предоставяш никакви доказателства за "съобщението" за "свалените" АТАКАМС, тъй че говорим за чиста пропаганда.
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 67 За пропаганда ли ще ми говориш ве, кравар жаааалък смеееешен? На змийския остров в Черно море когато украинците казаха че руснаците са избили целия персонал там какво се оказа? Че всичките са живи и здрави. Когато два месеца плямпаха украинските медии за Черния украински ангел, който с изтребителя си свалял по 5-6 руски изтребителя на ден....какво се оказа ве, кравар жаааалък? Самите украинци си признаха след два месеца че това е измислен герой. За пропаганда ли ще ми говориш ве, кравар?
66
6
 
9
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 1 месец
скоро на изложбата в Москва ще има и Пейтриът и Химарс.. и Америка ще *** унижена хахахахахахаха..п. с.. то.. Афганистан, дето са по джапанки направиха за смях кравите, та Русия ли хахахахахахаха
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 65 Изпадна ти примера с кораба Мацква, това е напредък. А няма никакви доказателства, че който и да било е свалял такива ракети над Крим. И няма никакви доказателства, не само видео. има само празни приказки на руската пропаганда.
64
4
 
12
 
! Отговори
България над всичко преди 1 месец
и Украйна/САЩ като на'срани мълчат, щото се оказа, че поредното щатско супероръжие е пълен б'оклук, както всичко произведено в Америка хахахахахахаха
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 62 Значи според твоята мааалоумна логика щом операторът руснак на руското ПВО който е свалил тия американски ракети не е снимал самото им унищожаване, то значи е нямало унищожаване на американски ракети над Крим??? Така ли ве, жалкарец краварски ? Муахахахахахаа...
62
4
 
13
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 месец
По-добрите новини са, че в Берлин гори завода на компанията Diehl, която произвежда ПВО системите Iris-T около 2000 кв.м горят, а преди два дена радикали в Германия запалват лятната къща на шефа на Рхейнметал като причина посочват доставките на оръжие в Украйна
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 59 Какви "украинци" те гонят. Видеото е от някой от РУСКИТЕ моряци на спасителните съдове покрай МаЦква. Или сега ще ми кажеш, че то не е истинско?
60
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Руските системи за ПВО са може би най-добрите в света. Но като всяка една машина, и ПВО системите имат много различни режими на работа, в зависимост от това какви обекти са засечени и какъв подход да се приложи за свалянето им. Затова и запада се дърпа да дава последните си ракетни разработки на Украйна. Защото в един момент ще увиснат, след като руските ПВО се настроят да ги свалят. Тогава в случай на голям конфликт, просто запада няма да има ракети, които да могат да минат руското ПВО.