По 150 лв. на първокласник за новата учебна година

Условието: да са записани в държавно или общинско училище
11 май 2011 17:05,
52
По 150 лв. на първокласник за новата учебна година
Снимка: Архив Булфото

По 150 лв. ще получи всеки първокласник, записан в държавно или общинско училище през новата учебна 2011-2012 г.

Еднократната помощ се отпуска с решение на Министерския съвет.

Средствата са за покриване на част от разходите в началото на учебния период.

Целевата помощ за ученици се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца.

Тя е за семейства, чиито деца са записани в първи клас за първи път и чийто средномесечен доход на член от семейството за предходната година е по-нисък или равен на 350 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
prostotiqta xadi po xorata a tovasa vsi4ki BALGARI nima zabravixte 4e bexte 500god.pod TURSKO ROBSVO kakvo vi pre4at desata nali iskate siganite da xodqt na u4ili6te a sega se xvanaxte za edni pari mnogo ste prosti
48
0
 
0
 
! Отговори
калинка преди 12 години
защо да няма за всички първокласници? Пак само за хора които вземат детски надбавки е направено. А ние нито детски нито 150 лв . за децата.
47
0
 
2
 
! Отговори
Димо преди 12 години
Вече сичките циганете ще са записани заради тея 150 лева ...
46
0
 
2
 
! Отговори
майка преди 12 години
Дайте на хората парите в кеш / изисквайки документ/, ако ги раздадете в дрехи отново, не е никаква помощ - при нас само якето ставаше за употреба, вс.друго 3 год. си стои- огромни безформени дрехи, които и като абитуарент няма да са му ОК
45
0
 
3
 
! Отговори
До azz преди 12 години
Същата работа ще е. По новият закон всички до четвърти клас ще завършват успешно! Няма да има оценки! Познай заради кого е направено... А това, че тези 150 лв ще бъдат изядени на кюфтета или изпушени- не го отчитат много от министерството. Защо не им купят тетрадки и помощни материали, ами им дават кеш?
44
1
 
6
 
! Отговори
Д''СП' преди 13 години
Това е добре и българчета ще намажат...ама това,че за инвалиди ще се дават по 1000 лв. кеш за помощни средства не се коментира.....
43
1
 
22
 
! Отговори
azz преди 13 години
Велика глупост!!! Да се дават на ученик, завършил успешно първи клас!!! Така може и да бъдат ограмотени някои малцинства!
42
1
 
23
 
! Отговори
ves преди 13 години
Заради тези 150 лв.*** записват 6 годишни деца , без да са ходили на предучилищна .Ха *** ги ограмотявай като не знаят две изречения да вържат на български.Ама да вземат парите е по - важно. Подават си молбата детето да е в 1 клас и толкоз.
41
2
 
12
 
! Отговори
Ani преди 13 години
Това не е никаква новост и не е от сега.Тези пари се дават отдавна,който е имал първокласник знае!
40
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 13 години
В тая тема сигурно са писали и хора, които ще изпращат първолак наесен, но няма да получат нищо от промангалското правителство на *** борисов - докога само ще драскате по форумите, бе - и ще оставяте да дискриминират собствените ви деца?
39
2
 
24
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Как пък, още преди да отворя статията бях сигурен, че пак ще се дават пари САМО на *** ?!?Значи ако работещи данъкоплатци имат дете в първи клас, ще трябва не само за него да харчат пари, но и, макар и индиректно - за *** на циганорите, които ще отидет за 2-3 дена на училище, а после - пак по кофите ?!?Ама така ще е - щом на един нищо и никакъв протест срещу мангализацията, се събираме по един файтон хора !!!
38
1
 
6
 
! Отговори
liki преди 13 години
tolkova li struvat decata ni
37
1
 
16
 
! Отговори
Мая преди 13 години
Е, сега вече всички *** ще гласуват за Бойко.... Боже, дай ми власт, па ми гледай простотията! Нека им отпуснат пари, ако завършат поне основно образование,а то се налива в каца без дъно. Българи, да свалим правителство, което дава от нашите пари само на ***!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
Не вервам преди 13 години
По скоро ще пазят да не ги купи някой друг
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега ще има бум 2 седмици докато изплатят парите 100000 магалета и после пак на сфетофара.... Пари за завършен клас! И то на всяко дете! Това че получавам повече и работя не значи че и аз нямам нужда от парите които и без това аз съм оставил в тая държава!
34
3
 
7
 
! Отговори
Петя преди 13 години
Не е само тази година,та да мислим ,че е предизборно.Дават се такива помощи от няколко години.Само че преди 3-4г. даваха дрехи вместо пари,после решиха част от помощта да е е в пари,а останалото -в дрехи(които бяха зле измислени и ушити).
33
1
 
18
 
! Отговори
ai-ai преди 13 години
Оправете си заглавието Днес.бг, защото от така написаното се разбира ,че парите са за всяко дете - да, ама не!И ДЕТСКИ И ПОДОБНИ ПОМОЩИ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВАТ НА ВСЯКО ДЕТЕ, ЗАЩОТО ТАКА СЕ ДИСКРИМИНИРАТ ТЕЗИ, НА КОИТО РОДИТЕЛИТЕ НЕ СА В СИВАТА ИКОНОМИКА ИЛИ БЕЗРАБОТНИ И НЕ МОГАТ ДА СИ УКРИЯТ ДОХОДИТЕ!!!!
32
3
 
27
 
! Отговори
Георгиев преди 13 години
Пак ли пари на *** бе? Нема такава държава...
31
0
 
23
 
! Отговори
Бени преди 13 години
Да се дават пари при завършен клас .Така ще има стимул за децата да учат.
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На някой много му е изгодно да държи всичко "минимално" (пенсии, заплати, осигурителни прагове) далеч под жизнения минимум , за да може да раздава добавки, надбавки компенсации и др. , както едно време пускаха бананите по магазините (преди празници и избори). Кое е новото?Новото е "новите управляващи" - ".... Илия - пак (в) тия".Ние така или иначе ще останем маймуни, за по един банан, щом сме още тук.Вместо да се стимулират работещите - отново комунизъм за ***.