Успяха ли химиците да взривят СУ?

Как българските учени повишават интереса на децата към науката
3 ное 2011 17:00, Екип на Dnes.bg
37

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
зевезек преди 12 години
От толкова много бомбаджии и пиромани тука може да се направи една политическа партия. Отсега се сещам каква ще е предизборната им кампания:)))
34
2
 
3
 
! Отговори
истории от Диска:) преди 12 години
Супер, браво на тия млади хора, че са измислили интересен начин да представят науката. Поздрави от Гилдията на химиците на Тери Пратчет:)))
33
2
 
0
 
! Отговори
Big_Biggie преди 12 години
някогашното ХТИ ela na skype Nursel178 iskam da si pogovorim
32
2
 
0
 
! Отговори
chemist преди 12 години
Не че е толкова лошо, но все пак никъде не виждам написано, че тоя сайт представлява скрита или не толкова скрита реклама на BASF?!?!
31
2
 
1
 
! Отговори
a преди 12 години
imam po-dobra ideja. namirate si malko hloroform, malko koncentrirana kalieva osnova v metanol i malko anilin (fenilamin). smesvate na stulbishteto, leko zagrjavate i... imate fenil-izonitril. shte evakuirat ne samo etazha vi, no verojatno celija blok. smradta shte e naokolo sedmici nared :). izonitrilite sa dobre izvestni s tjahnata osobeno "prijatna" mirizma.
30
3
 
1
 
! Отговори
от 31 преди 12 години
за некой и други химици (които ша познаят)СПАРАААА
29
2
 
5
 
! Отговори
някогашното ХТИ преди 12 години
"Успяха ли химиците да взривят СУ?"АКо не са успели .... значи не са химици .... утре ще намина да видя сградата ... дали е "на основи"аз мога с 1 кило картофи- лимонтозУ ... и други неща да "гътна" химическиО факултет на СУ(еците):))))Незнам днешните химици (и техните им преподаватели) дали го умеят т'ва....малко ме съмнявав душата на химика трябва да ври и кипи !!!!както е казано:Im TNT , im dinamiteПоздравЕ!!!
28
2
 
9
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Браво , браво ! Така се привлича интерес :). Така трябва да действат и от БАН, като младите си колеги. От 20 години повечето от техническата литература е само преписване на стари учебници, които пък са преписвани от още по стари Руски издания :). Добре е наистина да се обърне повече внимание на науката.. като за това основен принос трябва да имат учените от БАН. Вместо да стоят цял ден на топло и да пиянстват, да вземат да си напрегнат мозъците за нещо полезно.
27
4
 
29
 
! Отговори
баба Хакерка преди 12 години
- Тате, викат те на малка родителска среща!- Как тъй малка бе, Иванчо?- Ами аз, ти и директора.- Защо?- Подпалих кабинета по химия.След няколко дни:- Тате пак те викат.- Защо?- Взривих кабинета по физика.След още няколко дни:- Тате, пак те викат- Е, тоя път няма да отида!- Ми прав си, какво ще правиш в тези развалини
26
2
 
1
 
! Отговори
бате ти преди 12 години
Абе Баро, ти не си ли виждал реклама, и не знаеш ли как се привличат последователи? Много си елементарен.
25
2
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
23Вече не ми е интересно :)
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващия път бомбаджийство в парламента, министерски съвет и президентството (особено ако уловите стария и новия Гоце, докато си предават караула :)))
23
2
 
10
 
! Отговори
До24 преди 12 години
Нещо си объркал темата :))
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Беше проява на високомерна наглост гербаджиите да слагат семейни приятели на високи нива в съдебната система! Като прибавим наглостта при пазаруване на изборите е ясно какво витае в главите на герберската върхушка! Не вярвам, че така се печели народна любов! При това любов от хората, които живеят все по-трудно и бедно! Така, че това е началото на края на герб!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томасе виж 9-ти е е писал какви са съставките на нитроглицерина!Все още можеш да го направиш.
20
4
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Ти откъде знаеш,че се казва Анета,на мен ми прилича на Маргарита Попова на младини.
19
5
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
19Не знам какво имаш предвид 20Аз не стигнах до селитрата - не можах да намеря калиева селитра - за барута трябва калиева селитра :) Това с нитро глицерина ми изглеждаше лесно. Ние сме правили редовно следното - една голяма гайка - от едната й страна се завива болт, мястото в гайката се пълни с барут, завива се болт от другата страна - на единия балон се слага найлон и се хвърля нагоре - това като падне на асфалта гърми много яко. Чувал съм и за негасена вар да се сложи в бутилка, да се напълни с вода и много бързо да се сложи капачка но това е много опасно, може да откъсне ръка или да направи друга поразия.
18
2
 
4
 
! Отговори
haha преди 12 години
Томасе, и аз на тия години бях зверски фен на нитроглицерина - евалата! :)))))(btw, с нафта и селитра по-лесно се борави)
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томасе това е дело на дявола нали?
16
4
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
ха ха - сега се сетих - първи курс в средното исках да направя нитро глицерин - оказа се, че на теория става лесно - и питах нашата химичка какви са точно пропорците на съответните вещества и тя тръгна да ми обяснява, но като разбра, какво мисля да правя не искаше да ми каже ха ха

Спонсорирани публикации