Обявяват резултатите за външно оценяване в седми клас

Министърът ще представи мерки за повишаване качеството на образованието
Обновена: 11 юни 2012 08:46 | 11 юни 2012 07:28, Петя Славова
12
Обявяват резултатите за външно оценяване в седми клас
Снимка: Булфото

Сергей Игнатов ще представи резултатите от националното външно оценяване на учениците от седми клас, направено в края на учебната 2011/2012 година.

Министърът на образованието, младежкта и науката ще направи това на пресконференция, която ще започне от 11.00 часа в министерството.

За трета поредна година националното външно оценяване се опитва да установи постигането на държавните образователни изисквания за учебното съдържание по учебните предмети - "Български език и литература", "Математика", "Природни науки и екология", "Обществени науки", "Гражданско образование и религия", "Чужди езици".

Резултатите показват степента на овладяване на знанията и уменията, предвидени в учебната програма за седми клас, необходими за успешното продължаване в следващия образователен етап и позволяват да се направят изводи за необходимите мерки заповишаване на качеството на образованието на всички управленски нива, посочват от МОМН.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
plyus преди 11 години
забрави чалгата ;)
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mnogo dobro obrazovanie s marixyana s*ks i alkoxol ,blagodarim na vs.koito ypravliavate balgaria.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През последните години България май води първенството по " образовани " млади хора и безработни висшисти , които бълват непрекъснато подобни кадри ! Щом и в Перник откреха Университет , работата е ясна .....тоест ясно е , че нищо не е ясно !
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поздрав за уважаемият министър Сергей Игнатов с песента на Азис-Хоп!
7
0
 
3
 
! Отговори
qze преди 11 години
Vunshnoto ocenqvane ne e ot kraq na 2011, a ot predi mesec! infoto vi pak ne otgovarq
6
0
 
15
 
! Отговори
Dada преди 11 години
Този министър е ***!!! Освен това той мрази своите подчинени-учителите! Всичко което се прави в средното образование е насочено против децата и учителите, за сметка на една шепа облагодетелствани и подкупни директори! Министъра на чалгата, министъра който не става за нищо и съсипа образованието
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо безброй "университети" бълват безработни ? Защо има 101 измислени специалности, които никога няма да намерят реализация ?Защо университетите нямат никаква връзка с бизнеса или поне с пазара на труда ?Българските университети (с малки изключения) са като тези дето печатат фалшивите дипломи, само че по-лоши и взимат по-скъпо.Защо така наречените професори, не знаят една английска дума, но за сметка на това пък са с добър руски. Може ли в днешно време професор да е човек, който не може да ползва компютър и не знае английски ?
4
1
 
4
 
! Отговори
селянин преди 11 години
нали днес щяха да обяяват резултатите на зрелостниците,сега пък щели на пресконференция за 7 клас,каите ми аз ли съм най големия селянин тука или има идруги,д######и министъра п####т д#####а
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тези *** промени!Защо е необходимо до излизат учениците от седми клас?За какво са тези "матури"?Не разбирате ли че заради бележкарството на родителите учениците не искат занания а бележки,които не им служат за нищо защото не учат.А не учат,защото разбраха че с насилие ще могат да постигнат всичко.Защо не попитате колко учители НЕ са заплашвани или не им е оказвано насилие?Малко.Българският учите освен ниско заплатен работи под вечен стрес!А в министерството си правят вечни опити!Срам!
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той този министър за *** на каца не става !Първолаци с раници 10 - 12 килограма.Учебници за среднисти писани от професори, а за първолаци от доценти.Ами след като възможностите им не са за висше ...Претоварване на децата с материал за възрастни.Тези в това министерство са за *** начело с министъра си.
1
2
 
15
 
! Отговори
Alter преди 11 години
Лутания без идеи,без цели или как да правим промяна без да се лроменяме!Нищо работа!Слизаме на 7 -ми клас,разкъсваме гимназията на две изкуствено.Защо?Безсмислени "промени"!!!И резултатът в последна сметка ще е следния:снижаване образователното ниво на нацията,защото голяма част от децата на малцинстватаи на социално слабите няма да завършват 10-ти клас,а дали и 7-ми е проблем,масово закриване на училища в малките общини,които нямат ресурс да формират 8-10 класове.А след 10-ти клас учениците ще