Дават 10 млн. лв. за физкултурни салони

Правителството ще повишава двигателната активност на учениците
22 авг 2012 19:02,
15
Дават 10 млн. лв. за физкултурни салони
10 училища ще получат пари. Снимка: архив Булфото

10 милиона лева отпусна правителството за изграждане на нови и ремонт и модернизиране на физкултурни салони и обособяването им в многофункционални спортни зали.

Парите ще бъдат дадени на 9 общини - Столична община, община Пловдив, Бургас, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Ловеч, Русе и Шумен за общо 10 училища.

С модернизирането на спортната база в училищата правителството цели да преодолее “неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност“.

4 млн. лева от парите ще дойдат от бюджета на  Министерството на образованието, младежта и науката, а останалите от преструктуриране на държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
мен преди 11 години
Аз пък привествам идеята. За децата е много важно да бъдат в спортните зали, а не да пушат цигари в градинките. Също така е важно да се възпитава любов към спорта, защото спорта учи на дисциплина. За помагала по езици и учебни предмети всеки родител може да задели 5 или 10 лв ! от годишния си бюджет, но за спортни зали и съоръжения без държавна помощ няма как да стане - няма училище в БГ което да може да справи само.
12
0
 
2
 
! Отговори
yabalkov преди 11 години
pari moje i da davat...ludi da gi vzimat ima mnooooooogo!!!! ama kade sa sportnite saloni,tereni, pluvni baseini i zali? ot nebeto ne padat...a i v mediite na usa, germany, uk nyama materiali za bg sportni tereni, ta da prepisvat bg jurnalistite i da pokazvat na bg naroda snimki, video.....de,dryanovitza,de!!!
11
0
 
6
 
! Отговори
БОБ преди 11 години
А за лаборатории по физика или химия? За оборудване на кабинети по история или география? Или за помагала по език или математика? Защо има пари само за физкултура? Вярно е, че без нея не може, но и само с нея също не може. Не може да се подготвят само физкултурници. Трябват ни и образовани деца.
10
3
 
3
 
! Отговори
Д преди 11 години
Да дадат 10 млн лева за образование, не за физкултура! Или физкултурата е по-важна?!?!
9
0
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Това е най физкултурното правителство!
8
1
 
2
 
! Отговори
дърдорко преди 11 години
Бойко почна да подготвя бъдещите олимпиици за Рио 2016 или поредните олимпииски туристи?
7
4
 
1
 
! Отговори
далновиден преди 11 години
Е, гати простотията! Кого ще вкарват в Тях? Бабички и дядовци? При положениие, че има много други по-належащи неща.
6
1
 
5
 
! Отговори
Варна до 6 преди 11 години
Не за мързеливите, а за недолюбваните от Варна няма. И тук е ролята на кмета - да не стои ,като срамежлива госпожица,а да се поразтърси малко, че съвсем се е обезличил.Нашите деца ,имат също толкова необходимост от спортни пособия ,както и останалите.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За "мързеливите"от Варна ,пак няма......
4
2
 
7
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
И всичките ще ги строят от основи защото няма салони в училищата. После не били мафия. Както с детските градини. Стрроителната мафия да си пълни гушите. По-далече от Испания и гърция няма да стинем. ФАЛИТ :). Може да повторите сле 5 Години ГЪЗЛИВА БЪЛГАРИЯ. Щом Русенската опера се развали след 1 седмица гледайте колко ще са здрави другите сгради.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не става само с физкултурничество! Трябва и акъл.
2
0
 
10
 
! Отговори
някой преди 11 години
В училището на моето дете 600 ученици от 1 до 12 клас играят физическо в 2 салона,единия от които е приспособена класна стая без съблекални да не говорим за душове или спортни съоръжения.Защо не спортували децата-няма база,няма и учители-не може физкултура да предават госпожите на токчета,за да си пълнят норматива,или някой нередовен даскал дето не може да покаже едно набиране или тилен лег.Там е проблема!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разкъртиха го от структуриране и преструктуриране на държавния бюджет