Родителите на децата – „бомбаджии“ с до 20 000 глоба

Между 14 - 16 годишни са провинилите се ученици
21 ное 2012 19:48, Петя Славова
60
Родителите на децата – „бомбаджии“ с до 20 000 глоба
Снимка: Булфото

Между 10 000 и 20 000 лева глоба могат да получат родителите на децата, който са се обаждали в повече от 10 столични училища за да подават фалшив сигнал за бомба.

В момента са задържани петима непълноленти на 14 и 15 години, като замесените в телефонните заплахи са поне 10-12 деца, съобщиха от Нова телевизия.

Тийнеджърите са учили в гимназиите, в които са се обаждали. Те са били разпитани в присъствието на родителите си и инспектор от педагогическа стая в Първо и Трето районно управление.

Всички, подавали фалшивия сигнал, са звънели по време на междучасията, като този, който е набирал телефона, е получавал сума от около 1.60 лв.

Още по темата

Родителите на провинилите се деца със сигурност ще получат парична глоба, но все още не се знае каква ще е сумата, която ще трябва да бъде заплатена, обясниха органите на реда.

Повечето от провинилите се деца са подавали сигнал за бомба от уличен телефон, но е имало и такива, които са ползвали мобилните си апарати. Работата по изясняване на случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 11 години
Prestaraha se!Globa biva, no ne chak takava!
46
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 11 години
"но е имало и такива, които са ползвали мобилните си апарати".... гениално. Смятам, че тези деца са гении и техните родители минимум с 20к трябва да олекнат.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да възпита родителя когато детето е с права, а сега и глоби за които ще работим години, ако имаме работа, защото нашите предшественици разрушиха заводите. НАСЛЕДСТВО Това ли заслужаваме?
44
1
 
7
 
! Отговори
вчера се возих преди 11 години
на такси, във Варна, от хотел "Златно лале" до Общината, за три минути ми взе 3 лева.Когаучителят ще взема за три минути три лева?България е държава на елементарният труд и еле-ментарните хора.Да се направи така, че да го е страх от учителя, ако направи беля в учили-ще,така беше в България до коло 62 г.А сега:*** ,неграмотната, недаваща нищо на държавата,освен деца-*** отива в училище и бие учителката, ужасна държава.......
43
1
 
3
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
системата не е обречена, а следва да стане платено образованието.плащаш сто лева на месец за детето си и учи.така ще се научи да уважава:баща си-че му плаща образованието, учителя-че го учи на знания, които струват пари и че тия знания учителя ги е придобил във висше училище, където е учил пет години /за разлика от 10 класното образование на родителя му/, учителя ще има пари и ще има самочувствие.Това време идва, идва.....
42
0
 
5
 
! Отговори
АМАН преди 11 години
Посерковците които защитават уродливите създания на простотията българска нека да отидат в Англия и да се обадят за Бомба.... годинки ще полежи в Тъмницата... но тука всеки Бабаит го защитава Народо.. ОООО Простотия Бугарса
41
0
 
1
 
! Отговори
RIJ преди 11 години
Аз съм на 63 години, също имам внуци момчета, мисля че за тях най-строгото наказание ще бъде, да ги изпратят по училищата да изнасят лекции как не трябва да се постъпва и колко е опасно да се занимават с такива неща. Тъкмо и те ще го разберат ,а същевременно със опита си ще възпитат и другите си връстници да не постъпват така глупаво. На тази възраст всеки върши някаква глупост, за да се докаже, че е пораснал. А родителите им естествено ще си отнесат и те наказанието.
40
1
 
8
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Отново "адекватна реакция" на родната полиция. Проблемът може да се реши много лесно, ако накажеш идиотчетата с обществено полезен труд. Ако един месец трябва да метат пред двора на училището или пък да чистят училищната тоалетна, да видим кога пак ще тръгнат да звънят със заплахи за бомба.
39
11
 
10
 
! Отговори
докога бе преди 11 години
Горките родители нестига че бачкат от сутрин до вечер за да има какво да сложат на масата за ядене,да облекат децата си,да им дадът по 2лв за една закуска,а сега ще ги наказват с някви космически глоби,и после защо имало самоубиисва,е какво са виновни хората,много добре знаете младите как дейтсват на собсвена глава,след няколко години ще им дойде акъла,но такива непосилни глоби незнам,тия от Герб-рекетират народа отсвякъде,че после да имат пари за *** гласове на изборите,гербери-убиици
38
4
 
10
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
в така наречените развити държави получават до 1700евро помощи!а тук 40 тюфлека арестуват човек хвърлил домат
37
0
 
7
 
! Отговори
до онбашията преди 11 години
В Анадола така ли постъпвате с децата?Не забравяй че тук е България щом един може да получи глоба до 1000лв за хулиганска проява значи е редно и другия да получи подобно наказание а не 83,33 минимални за страната работни заплати!
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на Българина докато не му бръкнеш в джоба не приема на сериозно нищо, да не говорим че в развитите държави да звъниш и да заплашваш че ще взривяваш...не ми се мисли за последствията
35
1
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Дадо Матейко е прав. Да допълня статията - глобите са по някакъв закон за фалшиви сигнали на тел 112. А ние питаме - при положение, че *** ежедневно подават такива фалшиви сигнали, защото се хващат на бас помежду си за колко минути ще дойде линейката, колко *** досега са платили глоба между 10 и 20 000 ??? Или малолетни и непълнолетни трябва да отговарят за глупостите си чрез родителите си, но пълнолетните ***, които иначе имат право да гласуват, не могат да носят отговорност ???
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не мисля, че е тъжно. хората го отъжават.
33
0
 
5
 
! Отговори
чук-чук преди 11 години
Ние на времето се криехме в тоалетните да пушим, тези сега се крият да се е.....
32
2
 
11
 
! Отговори
хидко преди 11 години
Ако оставим настрана кой е виновен, родители или възпитатели, действието е ясно. Виновниците трябва да се накажат. Според мен, трябва *** всички тез тарикати, да им се забрани достъп до мобилни телефони и до компютри за 2-3 месеца. Освен това, да работят през почивните дни. Да чистят, да помагат и т.н., като през това време да са с надписи от сорта "аз съм лъжец". Родителите, нека се глобят, но много ме съмнява някой да може да плати тези огромни глоби. да се прецени според дохода.
31
1
 
5
 
! Отговори
контрол преди 11 години
Първо мъки да го родишпосле грижи да го възпитаваши като не можеш да го уредишудряй с лопатата, където свариш!!!
30
1
 
12
 
! Отговори
До 39 преди 11 години
Първият и най - важен виновник за невъзпитанието на детето е неговия родител. Ти в къщи не го ли възпиташ на добро възпитание и обноски и държание сред други човешки същества никой след това няма да може да го превъзпита или поне ще е трудно. Повечето родители не могат, а може би и не искат да се занимават с това. Да плащат, ама е малко, защото с тяхната незаинтересованост оставят в обществото пропаднали деца.
29
4
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
толерастите веднага скочиха в защита на малките келешчета. не е ли време да отворим урановите мини и да въдворим толерастите на суров но възпитателен миньорски труд?
28
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако обучението в училище беше по интересно , нямаше да има телефонни терористи!Цялата ни образователна система е обречена!