На недоволните не им се говори за образование, оплака се Клисарова

Никой не й се обадил за разговор във вторник
Обновена: 1 ное 2013 23:02 | 1 ное 2013 17:43, Камелия Цветанова
63
На недоволните не им се говори за образование, оплака се Клисарова
Анелия Клисарова, Снимка: Булфото

Университетите не са мястото, където студентите трябва да протестират, смята просветният министър Анелия Клисарова.

Всеки млад човек има право на гражданска позиция и трябва да я изразява, но начините, по които го прави, трябва да са съобразени със закона и считам, че не е правилно да се окупират университети, коментира тя.

Клисарова увери, че е готова да говори с протестиращите и дори ги е поканила на среща във вторник, но досега никой от тях не й се е обадил.

Още по темата
Тя се оплака, че е чула, че недоволните студенти не искат да говорят за образование, въпреки че според нея именно образованието трябва да е приоритет за тях.
 
Според нея младите хора имат право да подкрепят всяка политическа или да бъдат подкрепени от такава, но това не бива да се случва в университетите, където трябва да цари академична атмосфера и да се учи.
 
Има места, където може да се протестира. Съгласно Закона за висшето образование не може да се прави политика в университетите, така че не само окупацията, а и позицията, която искат да изразят младите хора, трябва да е на друго място, настоя просветният министър.

Много висши училища протестират, но там продължава учебният процес, а Ректоратът на Софийския университет все още стои заключен. Какво правят останалите 14 хиляди студенти, как ще наваксат часовете си, ще се вземат ли всички учебни занятия, трябва и да помислим за учебния процес, за тези млади хора, на които им предстоят например държавни изпити, представяте ли си да учите 3 месеца за изпит и да не можете да се явите на него?, коментира Клисарова.

Относно хипотезата да пропадне академичната година тя обясни, че всеки университет е автономен и сам взима решение.

Ако се спазват правилниците на университетите, то трябва часовете по програма да бъдат отработени, но какво решение ще вземат ръководствата на университетите не мога да кажа, добави тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
16
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
на недоволните не им се говори за политика,т.к.тя я няма,лисва,занимана се,продаде де ,подари се или нещо подобно.а иначе,недоволните са доста образовани.мисля ,че скоро ще се почват протестите срещу топлофикация и новото 10,че при топло време да се плаща повече,при студено по-малко.очаква се развоя на събитията,само да дойдат първите сметки от зимните месеци.
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно че не им се говори за образование и учене.............Седят си в аудиторията, тока на аванта, и-нета на аванта, носат им ядене, пиене сигурно и по-някоя амфетка им дават, колежките дашни, сигурно по цела нощ правят групови изпълнения в залата :))))Ти Клисарова за учене им говориш :))) Занеси им кондоми, противозачатъчни, аспиринче и таратор за махмурлук, недей ги занимаваш с глупости :)
13
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Госпожо Клисарова, след като толкова сте се притеснили, защо не си подадете оставката заедно с цялото правителство, за да продължат студентите да се обучават, а не да протестират? Казвате, че университетите не са място за протести, но досега толкова протести имаше и на улицата, а вие и останалите министри бяхте слепи и глухи. Така явно чувате студентите и техните искания, но какво правите? Продължавате само да говорите. Сегашното правителство не умее да върши работа, а само да говори!
12
4
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Ох г-жо Клисарова,кой ли ще иска разговор с вас,като вие сте толкова компетентен министър, колкото аз съм Папа Бенедикт 16;-)
11
6
 
17
 
! Отговори
лумпенка преди 10 години
Клисарова, колко ум ти трябва ,за да разбереш ,че младите хора не искат да разговарят въобще с теб?Те искат нещо много ясно за което не е нужен разговор- да напуснете МС, парламента и държавата ни.Мислите ли ,че няма да има народен съд за вас????????Ще има и Божи съд за всичките ви безчинства!!!!!!
10
7
 
17
 
! Отговори
nikolovm преди 10 години
Браво млади хора.На комунистите на всякъде ще им пречите,независимо къде ще протестирате-Университет, народно събрание, булевард, спирка или в градската тоалетна.Дано да успеете да изхвърлите всички 240 комунистически диванета от парламента.
9
4
 
11
 
! Отговори
лекар-психиатър преди 10 години
Днес Мая Манолова е занесла много сериозен сигнал до Цацаров по поръчение на С. Станишев. Тази сутрин в къщата на Б. Борисов , бдителни хора от тяхната партия са видели как Борисов и Цветанов пекат и ядат малки деца на скара . Цацата веднага е изпратил 38 прокурора да документират сигнала и е завел дело срещу неизвестен извършител. Хвала на такЪви прокурори.
8
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Другарко" Клисарова, това не са "окупатори" както ги наричате, а това са едни от малкото мислещи млади хора. Следя Вашите изяви и все повече се убеждавам, че Вие нямате представа за реалностите в образователната ни система. Защо не си задавате въпроса какво е натоварването на студентите, защо аудиториите са празни, защо се пишат шестици на студенти, които не могат да си напишат името без грешка, как се присвояват научни звания без изведен един докторант? Подайте си оставката с достойнство!
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МамантосЕхоо
6
18
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
До 1. Така ще говориш на майка си, ясно ли е.Много си е хубава го-жа министъра, но ти си злобен и не-естет!
5
23
 
18
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Бой за тази *** от разхайтени, лумпенчета-куртизани на западните си сутеньори! Те ще спират транспорта и ще пречат на цял град! Абе, къде има по света такава слободия сред *** и такъв страх сред управляващите да им наритат задничетата както подобава?!
4
3
 
7
 
! Отговори
Maks преди 10 години
Предложете смислени и практични реформи . Вземете най - доброто от най - успешните практики и го въведете . Попитайте фирмите какви знания трябват за реализацията на младите специалисти и тези знания да се преподават, а не неща които нямат стойност. Какво чакате действайте .
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
....но умна варненка
2
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ НЕ ВИ ЛИ СТИГНАХА 24Г. ХОДЕТЕ СИ.
1
9
 
16
 
! Отговори
dan преди 10 години
Мноого си грозна ***