Учениците - само физически в клас, а иначе са в мрежата!

Смартфоните пречат на децата и ги разсейват
Обновена: 15 сеп 2014 14:04 | 15 сеп 2014 10:23,
45
Учениците - само физически в клас, а иначе са в мрежата!
Снимка: Архив Reuters

"Не забраняваме смартфоните, а настоятелно препоръчваме на родителите учениците да не носят смартфони в час", каза Асен Александров, директор на 51-во СОУ "Елисавета Багряна" в София пред Нова тв.

По думите му модерните технологии разсейват децата и подрастващите нямат волята да спрат да използват телефоните си. Те сърфират в интернет, влизат в социалните мрежи и чатят с приятелите си.

Още по темата
"Децата са само физически в училище, а всъщност са в мрежата", допълни директорът на столичното училище.

Асен Александров обясни стратегията на учителите спрямо смартфоните. Ако ученик извади смартфон, учителят му го отнема и трябва да викне родителя, за да му го върне и да поговори с него за това колко той пречи в час на детето му.

Директорът допълни, че всички ученици в неговото школо имат смартфони, защото то се намира в скъп квартал и родителите имат възможности.

Според Александров най-големият проблем е не в звъненето, а в това, че смартофоните разсейват учениците, защото имат достъп до интернет. Затова той препоръчва да се носят в клас обикновени телефони и притеснените родители да се чуват с децата си в междучасието.

"Много си развалят успеха с тези смартфони. Поне с една единица", категоричен бе директорът по въпроса за вредата от мобилните устройства.

Асен Александров направи и аналог с практиката в чужбина, като посочи, че в Англия и Германия се спазва правилото да не се носят телефони в час.

В петък просветният министър Румяна Коларова също се изказа по въпроса с употребата на телефони в класната стая. Според министър Коларова децата не трябва да оставят телефоните си вкъщи, защото това е част от сигурността им. Тя сподели, че първото нещо, което са купили на внучката ѝ, която сега ще бъде първокласничка, е телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Кремена преди 9 години
Аз пратих детето си на училище в първи клас без телефон и другите деца го освиркаха. Така е когато ни се е паднало да отглеждаме и възпитаваме децата си в условията на пост-социалистически декаденс.
29
1
 
2
 
! Отговори
? преди 9 години
А къде ви е контролът? Учениците ли контролират училището, респективно и това, което ще се допуска да се носи в него и да се прави там? Училищата да си организират контрола, а не да очакват това да правят малолетни хлапетии. Общество, което разчита децата да се сещат и контролират сами, няма бъдеще.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ne im triabva ychilishte .....
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да забраним и ножовете в учулищната кухня.Някой може да се нарани.Да забраним и ел.контактите.Да ползваме свещи.Някой може да бъде убит от ток.Имаше такъв случей вече.***! В Африка децата ползват в образувателната си програма лаптоп за 100$ долара.Африка е по напред от тази държава.На новото поколение учители им пречи всичко.Пречат им смарт телефоните,пречат им децата...Леле,колко *** хора.КОГАТО УЧЕНИК НЕ УСКА ДА УЧИ, ЕДИН ТЕЛЕФОН НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Госпожо министър, с противоречиви мерки нищо няма да се постигне. От Вас се очаква да кажете и във всички учебни заведения, не само в училищата, да се спазват правилата кога може и кога не може да се ползват телефони и смартфони. Да, необходими са, но не и когато младежите са в час. Иначе за какво изобщо да ходят на училище?
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В нормалните държави децата са с униформи в училище и ползването на смартфони е абсолютно недопустимо в час. Там са други целите на училището и образованието, и всички го разбират без възражения. А при нас все още е в действие "Криворазбраната цивилизация". След това много се възмущаваме, че младежите са неуки, некултурни, невъзпитани. По- нататък- и некачествени специалисти в различни области.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така доникъде няма да стигнем! Учениците да си носят GSM, но да го ползват САМО в междучасията. Родителите да са предупредени и да не звънят по всяко време. Децата се пристрасяват към компютърните игри, смартфоните, нямат навика да четат и знанията им са повърхностни. А надпреварата кой ще дойде с по-скъп смартфон е глупава и родителите сами трябва да й се противопоставят. Нека да изграждаме други ценности у децата, а не това да се хвалят колко заможни са родителите им.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На там са тръгнали нещата, че май е по-добре образованието да отпадне като задължително и да е само платено. И без това вървим към средновековието.Когато мама и татко плащат, си е тяхна грижа дали ученикът внимава в час. Те да решават да това им трябва.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудна реклама на ACER
21
15
 
4
 
! Отговори
10 преди 9 години
И защо да не са в мрежата, учениците? Училището днес е пародия, скука, индоктринация, затъпяване, убиване на креативност, учене не как, а какво да се мисли! Ми те, децата, ще научат повече от мрежата....
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малки олигофренчета, трябва да ги гонят от час с неизвинено.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм с една стара нокия за смс и разговори става за какво ми е друго на ТЕЛЕФОНА?
18
3
 
6
 
! Отговори
Така е преди 9 години
Група учени от Швеция ,няколко години изследва влиянието върху човешкия организъм на приемането и предаването на телефона.Заключението е че е вредно ,получават се канцарогенни натрупвания в организма но,понеже не могат да се забранят препоръчаха децата да не ползват джобни телефони до 15 годишна възраст,особенно вредно е за тях.След тях финландски учени потвърдиха че са правили тайни изследвания преди тях и са стигнали до същите резултати.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А заглушители във въпросното училище нямат ли? Спират им Интернета, пък те каквото искат да си носят.
16
10
 
2
 
! Отговори
17 годишен преди 9 години
Aми дa кaжa новите смaртфони сa си идеaлни зa преписвaне зaтвa от нaшия клaс понякогa кaто имaме писмено изпитвaне или няквa контролнa си ги слaгaме под ръкaвите. Aко и е по-възрaстен дaскaлa може и дa не те зaбележи. Естествено aко е някъф смотaн чaс си е идеaлно нaпрaво.
15
20
 
3
 
! Отговори
първокласник преди 9 години
Аз като ходя на училище си сядам на чина и започвам чатене по смартфона...учителката ни занимава с някви *** уроци но аз не я слушам а следя новините в нета и кога ще бъде следващия протест за да ходя пак. Само ме е яд че съм още малък и не мога да гласувам за моят идол Бойко Борисов защото не искам комунизъм искам да съм свободен да си пуша да пия и да ходя на хотел с гаджета.
14
2
 
20
 
! Отговори
Марк Твен преди 9 години
Да не говорим, че устройствата са идеални за преписване. Навремето бях виртуоз в тази област.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
никой не играе игри които не са онлайн.....
12
1
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Блъско, съжалявам те мойто момче, ако въобще си ходил на училище само си си изгубил времето там.
11
3
 
4
 
! Отговори
Набор 74 преди 9 години
По наше време нямаше такова нещо.ПП М/у другото, учил съм от първи до осми клас в 51-во. :)