СофтУни – какво предстои през 2015 година?

На 14 февруари започва ново подготвително ниво по "Основи на програмирането"
Спонсорирано съдържание | 27 яну 2015 09:51, Екип на Dnes.bg
СофтУни – какво предстои през 2015 година?
Снимка: Софтуерния университет

Нова година, ново начало – фраза, която всеки изрича, но в редки случаи наистина вярва. Ала понякога неусетно се случва така, че положените в миналото усилия отвеждат към път, осеян с безброй нови възможности и сигурен успех.

Все още не е изминал и месец от началото на 2015 г., но стартовата линия за първия випуск на Софтуерния университет вече се подава на хоризонта. Само още едно ниво (4 месеца) дели амбициозните млади IT специалисти от започването на професионалното им пътешествие из света на софтуерната индустрия. През месец май те ще са преминали през своето базисно обучение, ще са усвоили широк набор от умения в програмирането с едни от най-важните езици, среди, платформи и инструменти в IT сектора. Студентите ще получат полагаемите им се сертификати и ще стартират своята кариера в индустрията на бъдещето – IT, а някои от отличниците ще получат шанс за допълнителна квалификация в чужбина. Чудесна възможност за това е съвместната стажантска програма на СофтУни и немската технологична компания ProLeit.

През 2015 г. се очаква в СофтУни да гостуват още вдъхновяващи лектори, които да споделят знанията и професионалния си опит по време на преподаването. Освен уменията, които ще придобият от базовото си обучение, студентите ще могат да задълбочат познанията си, като посещават разностранните специализирани курсове на университета, чрез които ще могат да придобият задъбочени познания в конкретна област. Тези технологични курсове ще дават възможност на студентите сами да избират кое ще им бъде от полза и с какви професионални умения биха искали да завършат своето обучение в СофтУни, определяйки старта на своя кариерен път. Все пак, както казва основоположникът на Софтуерния университет – Светлин Наков, резултатите от изпитите трябва да са добри, за да е сигурно, че завършилите обучението си ще са напълно подготвени за своята бъдеща професия.

И докато някои почти са достигнали до целта си, други току-що са се ориентирали за посоката. На 14 февруари ще започне ново подготвително ниво по „Основи на програмирането“, по време на което кандидат-студентите ще получат всички необходими познания, за да преминат успешно приемния изпит на университета. А за новоприетите отличници ще има и огромно поощрение. За първи път в Софтуерния университет ще се проведе програмата SoftUni Talent’s Pool. Тя стартира още този месец и ще предостави на новоприетите студенти с топ резултати от изпита пълна стипендия и бъдеща възможност за работа в проспериращи софтуерни компании.

Но въпреки непрестанния си стремеж към разнообразни нововъведения и стремглаво развитие през 2015 г. СофтУни ще съхрани и частица от миналото. И тази година ще се запази традицията в провеждането на образователните и вълнуващи конференции СофтУни Конф, на които около 250 млади ентусиасти ще се срещнат с едни от водещите специалисти в софтуерната индустрия.


Още от
Спонсорирано съдържание