Наше момиче сред лидерите на университета в Йейл

Никол е в 10 клас и се е преборила с 300 000 кандидати
23 апр 2015 20:35,
35
Наше момиче сред лидерите на университета в Йейл
Снимка: Reuters, архив

Ученичката от 10 клас Никол Патлеева от Първо СОУ "Свети Седмочисленици" в Търговище е единственият представител от България, класиран за летния лагер на Йелския университет в САЩ.

Всяко лято университетът в Йейл провежда двуседмичен обучителен лагер за изявени млади лидери от цял свят, съобщиха от ръководството на училището, цитирани от БТА.

Обучението е в три категории: политика, право и икономика; международни отношения и сигурност; наука и иновации.

Тази година сред световните млади лидери има и момиче от България. Никол е ученичка с профил "природоматематически" с интензивно изучаване на английски език. Тя успява да се пребори в жестоката конкуренция с 300 000 кандидати и след серия от есета и писмени разработки на различни теми е приета в семейството на изявените млади лидери в света.

В периода 25 юли - 7 август тя ще живее в кампуса на университета, ще посещава лекции на водещи преподаватели и ще има възможност да работи заедно със свои връстници от цял свят. С високите резултати, които постигна в конкурса момичето печели и пълна стипендия за участието си.

Никол ще бъде част от екипа по програма "Наука и иновации" с насоченост в областта на архитектурата, която е нейна мечта и цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
13
 
10
 
! Отговори
боц преди 9 години
Лесииии, Леси, заради хора с твоето мислене, България Умира, а тъпите кравари от САЩ просперират, използвайки мозъка на хора изучени и създадени в други държави!Без да влагат и лев в обучение, САЩ ограбвайки ресурсите и мозъците на света си осигуряват охолен живот.
2
12
 
9
 
! Отговори
boc преди 9 години
Браво на девойчето!Нооо, каква полза за България?!И не само от нея, а и от многото ни медалисти по математика и информатика.Полза - никаква!(Включително и от сина ми, между другото)Отиват да работят за тъпите американци - за унищожителите на света!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може ли веднага да нападате хората. Браво на момичето! Да е живо и здраво. Не че мога да твърдя нещо , тъй като не съм запозната, но откъде пък го свързахте , че е дъщеря на кмета?! Дори имената не им съвпадат! Злонамерието в България е страшно нещо! Вместо да се радвате за успеха на момичето.