ГЕРБ се цепи от учебните планове на Танев

Не законът, министърът определя какви предмети да се учат
Обновена: 11 ное 2015 17:00 | 11 ное 2015 12:55,
4
ГЕРБ се цепи от учебните планове на Танев
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ се разграничи от просветния министър Тодор Танев за въвеждането на новите учебни планове. 

Шефката на комисията по образование в парламента Милена Дамянова даде изявление, за да обясни, че стандартите за новите планове са единствено в правомощията наминистъра и ведомството му.

Още по темата

Тя опроверга думи на Танев, че учебните планове са заложени в закона за предучилищното и училищно образование, написан от ГЕРБ. 

"Подписът, който стои под тези стандарти, е единствено и само на министъра на образованието, затова считам за некоректно да се обвинява парламента за едни или други промени и да се създава внушение в обществото, че едва ли не депутатите са заложили тези промени", каза Дамянова. 

Тя уточни, че законът на ГЕРБ  не определя какви предмети да се учат и по колко часа да се учат. Това се определяло единствено и само от министерството на образованието. 

Дамянова не прие и критиките, че е даден кратък срок от парламента за писането на новите учебни планове.

"Още през месец април министърът сподели пред комисията, че тези стандарти ще са готови до началото на лятото и че те се обработват. Изрично във всеки текст от закона е отчетено мнението на министъра. Съобразили сме се и с мнението на министерството", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Приятел преди 8 години
Уважаеми, министър Танев,Една българска пословица гласи: *** народ и слаба държава - лесно се управлява!Защо са тия Ваши напъни да промените с нещо все по-затъващото родно образование?Та нали така ще попречите на генералната линия на ГРОБ за по-нататъшното обедняване и опростачаване на целокупния народ!Ако сте истински джентълмен, в знак на протест, си подайте оставката!
3
0
 
9
 
! Отговори
66 преди 8 години
Тази Миленка,Кастрева и Костадинова забъркаха цялата каша със злополучния закон и учебните планове и...трябва да идат някъде най-много нощни възпитателки,защото само за такива стават!/Гимназия с 2 степени-къде по света го има това чудо?Финансиране на частните училища няма даже в щатите.Възпитание е заменено с компетенция-сливенския убиец например има компетенцията да убива!?Предучилищното възпитание и то е заменено с образование-и който не го завърши няма да постъпи в училище ли?...Спирам дотук
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
забранете чалгата и ТЕ сами ще искат да се образоват
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми крайно време беше... Той 3 -4 клас станал, а не знае кои са окр. Крстал, не може да отличи зурна от кларинет, да не говорим пък че и 1 кючек като хората не може изиграе. На какво ги учат в тези училища не знам.