Драма в СУ: Студенти на бунт срещу скандален асистент

Чавдар Стоянов ходел с гардове, давал заверки срещу лицеви опори... без тениска
Обновена: 16 дек 2015 07:12 | 16 дек 2015 07:00,
62
Драма в СУ: Студенти на бунт срещу скандален асистент
Снимка: архив Булфото

Над 100 студенти от Юридическия факултет в Софийския университет са внесли подписка с искане за дисциплинарно уволнение на главен асистент в катедра “Конституционноправни науки” Чавдар Стоянов. Причината е скандалното поведение на преподавателя, който предложил на второкурсник лесна заверка срещу 100 лицеви опори без тениска, пише ”24 часа”.

Според студентите гл. ас. Чавдар Стоянов правил това и с други свои възпитаници. Освен това той влизал в аудиториите с въоръжена охрана. Гардът сядал в дъното на стаята и на съседното столче оставял оръжието. Понякога влизал и в ролята на квестор.

“На 5 ноември 2015 г. се проведе упражнение. След като приключиха упражненията, ас. Стоянов ме накара да остана. Тогава той ми каза, че е бисексуален, че ме харесва и желае да излезем на кафе. След изричането на тези думи от устата на ас. Стоянов, на когото съм му в ръцете и от когото съм с убеждение, че ми зависи изпитът по международно публично право, респективно, че това може да ми трасира цялото следване, аз силно се притесних, като в същото време изпитах и раздразнение от тези неприлични предложения...В същия ден по-късно получих есемес със съдържанието: звънни в събота да пием кафе, ако имаш време.”

Това пише в писмо до проф. Сашо Пенов, декан на Юридическия факултет на Софийския университет второкурсникът Д.П. Той описва и предложението на Стоянов като вариант за получаване на по-лесна заверка Д.П. да направи 100 лицеви опори без тениска.

Студентът заедно с още над 120 негови колеги са внесли подписка с искане за дисциплинарното му уволнение. Докладната записка е подписана от представители на групите от втори поток, втори курс на специалностите право и международни отношения. Адресирана е до ректора с копие до членовете на факултетния съвет на СУ.

Асистентът обаче отрича да е имал сексуални намерения към студента.

“Поканих го на разговор, разменихме си телефоните и го призовах в удобно за него време, ако реши, да дойде на консултация, защото вероятно има трудности с усвояването на учебното съдържание. Казах му, ако желае, да го направи в присъствието на груповия отговорник, бях готов да му предоставя всички лекции в писмена форма, включително да му подаря три от моите книги. Той възприе този мой подход като някакъв несвойствен интерес към него, като желание за близост, каквото категорично няма”, отговорил в заявление до декана на Юридическия факултет асистентът.

Във вторник факултетния съвет на Юридическия факултет се събра, за да разгледа предложението на младежите. Заседанието се проведе в аудитория, а не в учебната съдебна зала, както обикновено, защото тя се оказа твърде тясна при огромния интерес и желание на студентите да присъстват.

Ще внеса предложението за дисциплинарно уволнение аз, за да не сме процедурно уязвими, че студентите са го поискали, каза деканът доц. Кристиан Таков. Колкото повече казвате, толкова повече доброто ще спечели, обърна се той към студентите, дошли на заседанието на съвета.

Членовете гласуваха явно и единодушно с “да” за уволнението му.

“Мисля, че няма да е пресилено, ако кажа, че цялото пребиваване на лицето Чавдар Стоянов в нашия факултет бе поредица от безпрецедентни скандали и като цяло беше вредоносно за факултета”, каза доц. Атанас Семов. Разбира се, уволнението му ще бъде нов скандал, но оставането му сред нас ще бъде грях, допълни той.

Окончателното решение за уволнението на гл. ас. Чавдар Стоянов е на ректора, който му е работодател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
ххх преди 8 години
Данаил Лазаров, вероятно много харесваш Чачо - ами вземете се бе, мой човек! Оженете се и си падайте за лицеви опори взаимно, любете се и живейте в мир с околните и със себе си! Така ще спрете да издевателствате над студентите. Айде по живо по здраво и вън от СУ!
44
2
 
4
 
! Отговори
Александър преди 8 години
Този индивид е правния съветник на партия "АТАКА"!!
43
2
 
5
 
! Отговори
Someone преди 8 години
Данаил Лазаров - Чаво, ти ли си, бе??? Докъде я докара - да си пишеш сам положителни коментари....
42
15
 
3
 
! Отговори
Данаил Лазаров преди 8 години
Грозно е по такъв начин да се петни името на един явно доказал се професионалист и то на световно ниво! Чавдар Стоянов явно е уважаван преподавател и това, което се случва в този университет е просто повече от грозно спрямо всички, така да правят и действат! Един такъв скандал ще постави всички участници в него на общ срам и позор по отношение на това до какви крайности решават да стигнат някой студенти само и само да си го изкарат и върнат на преподавателя, защото им е издал ниска оценка
41
15
 
3
 
! Отговори
Данаил Лазаров преди 8 години
или се е държал по строго с всички примерно! На мене лично този човек Чавдар Стоянов ми се вижда като един много добър специалист в неговата сфера и всички ние трябва да се радваме и да ценим такива кадри, защото умните и можещи хора избягаха от нашата страна, а след като този човек е останал тука и работи за нас и за благото на нашата държава, то ние трябва да му се радваме и да го ценим, а не да го петним с такива грозни и смешни простутии! Осъзнайте се студенти млади!
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е изцяло политическа гавра
39
4
 
30
 
! Отговори
Someone преди 8 години
Имал съм "щастието" да ми води това юридическо л*йно упражнения и мога да ви кажа, че Чавдар Стоянов е ****ераст във всеки един смисъл на тази дума. Сексуалната ориентация му е най-малкият проблем....
38
2
 
24
 
! Отговори
странник преди 8 години
Студент съм по право в СУ, четвърти курс. Въпросният асистент неслучайно е известен сред всичките ми колеги като Чочо П*дераса. И съвсем заслужено. Всичко казано в последните дни от студенти против него пред медиите е факт. Sad but true, както се пее в една моя любима песен. Преди няма и година имаше и друг скандал, свързан с него и въпросните *** горили, които се мъкнат след него (въоръжената му охрана, която чудно защо му е нужна из коридорите на СУ).
37
17
 
14
 
! Отговори
Учител преди 8 години
Не знам каква е истината в случая, но съм склонен да вярвам на преподавателя. Преди години, моя ученичка пред останалите ученици се изказа, че съм бил гей. На същата преди това писах двойка.
36
2
 
2
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Бе вържи му чу-ата с бодлива тел и му бий един шут в г--а.
35
7
 
11
 
! Отговори
Korean soup преди 8 години
Така и не разбрах кой е декан на ЮФ Сашо Пенов или Кристиян Таков. Ясно е едно - нивото на студентите в СУ е паднало много, съдейки по написаното от налазения от асистента студент.
34
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма работа ... нямате ли нещо по-важно от това .. не дал изпита на някое мамино синче и веднага стачка .. ге.й и тн..
33
2
 
12
 
! Отговори
е... преди 8 години
Сега ще ви накарам да се "смеете философски"..: Някъде около 1965( струва ми се)ТУ-Сф.Изпит по математика при проф.Брадистилов( ако е по-добрия свят- мир и светлина на душата му; ако е жив( и ДАНО!!)ще се усмихе философски..Та казват,той знаел, че който играе бридж, е добре и с математиката.Казал; "колеги , да поиграем бридж" играли, след това им дал и по една задача: някои от карето решили задачата си, но оня, който играел бридж най-добре- не успял! Тогава проф. казал"колегата вади ТЕРЦА!"..
32
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах,той пасивен ли е или активен?Щото ако е пасивен,че к'во толкова-да го шмиргилят?
31
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
имало много *** в юридическия сега си обяснявам какво прави ф димитровв конст съд а й соколов председател на нс чакайте правосъдие на тази територия
30
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чавдарчо, сега освен от СУ трябва да бъде изключен и от ПП Атака за разпространение на "еврогрейски" ценности ;)
29
2
 
27
 
! Отговори
Трябва кютек преди 8 години
До АнонименНе е заради мъжа на Атанасова! Тоя *** и в ТУ натвори гадости, от Стопанския не го искаха, взе го декана на Компютърни системи за да го използва за мокри поръчки срещу ръководството. За силата на гей мафията говори факта, че се изписаха десетки статии в негова защита и дори наклепака зам. ректора по кадровите въпроси, чрез един техен гей функционер. Сега като нищо ще го спасят и в СУ, в най-лошия случай ще подработят съда да го върне.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toq asistent 6te go iz4akam nqkade i 6ti go potru6a v buxalka 6e go vkaram v gipsovo korito
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
asaafea
26
5
 
17
 
! Отговори
www преди 8 години
Волен го поозаптиха малко за дивотиите из НАТФИЗ, същото сполетя и Чуколов. Третият атакист Чавдар Стоянов продължава дейността им, но вече в СУ. Понякога действията на политици от тази партия могат да откажат и най-заклетите демократи от демократичните ценности.