"Съжителство"-то изкара извън нерви Столетницата

Образователният хаос стана повод Миков да разкритикува властта
76
"Съжителство"-то изкара извън нерви Столетницата
Снимка: архив, Булфото

Хаосът с новите учебни планове за 2-6 клас и поисканата от премиера Бойко Борисов оставка на просветния министър Тодор Танев става поредния повод БСП да разкритикува властта.

"Призоваваме тези, които откраднахте просветата от децата да я върнете там, където й е мястото и да спрете тези лабораторни бизнес упражнения с образованието, защото това е вредно за децата", заяви от името на своите лидерът на левицата Михаил Миков.

Според него случващото се в системата на образованието е видим резултат от начина на управление на ГЕРБ, от политиката на кабинета.

Соцлидерът настоя най-накрая на бъдат съобщени и имената на експертите, които отговарят за учебните планове и местят напред - назад произведения и автори, защото е ясно, че решението за промяната им не е еднолично на министъра.

"С тази политика се пренебрегва националния интерес и се всява хаос и страх сред хората, а вредният Закон за преучилищното и училищното образование поставя под въпрос равния шанс за житейска перспектива и реализация на децата", упрекна Миков.

Той отсече, че образованите не е бизнес, а е "благо, конституционно закрепено".

Според него единствената реформа в образованието до момента е отпадане на произведения, които след това под натиска на обществото се връщат в учебните планове, но в друг клас.

"Отпадат цели периоди от българската история заради политическата коректност на днешното управление, че трябва да сме кротки и благи, да не четем буйните стихове на Смирненски и Вапцаров", скочи още Миков.

За пореден път той разкритикува и възможността за домашното образование, която се въведе с новия просветен закон.

Според Миков това крие рискове, защото ако в училище може да се контролира проповядването на радикален ислям, това не може да се случи вкъщи.

Той настоя, че при сегашните противоречия в обществото освен образователни училището трябва да има и социално-възпитателни функции, след като агресията е навсякъде.

Накрая лидерът на БСП се закани, че ако до сряда правителството не внесе проект за отмяна на закона за средното образование, то левицата ще го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
20
 
! Отговори
ив преди 8 години
Който е ходил на училище и в университет по онова време, знае как беше. Който не е бил още роден или си е останал с осми клас недовършен пише елементарни глупости. Дипломирах се като строителен инженер през 1979. Последните 24 години работя из Германия къде ли не. Навсякъде моята "комунистическа диплома" я приемат ,като оная от Оксфорд.
12
2
 
14
 
! Отговори
koko преди 8 години
Ако се оставят настрани партийните пристрастия и се помисли малко не може да не се установи , че Михов има право. Поголовното клане на мирно християнско население не може да се нарече "съжителство" или "присъствие".
11
4
 
6
 
! Отговори
ААААААААА преди 8 години
ТЕЗИ РЕФОРМАТОРИ ПО-ГОЛЕМИ ОСМАНЛИЙ ОТ БОКО ИЗЛЯЗОХА,ЧАК УЧЕБНИЦИТЕ И ИСТОРИЯТА ПРЕНАПИСАХА,А ЧЕРВЕНИТЕ *** И АТАКИСТИТЕ -ТЯХ СИ ГИ ЗНАЕМ..
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се ,че някъде е имало и съжителство-аз например съм израснал и сред турски семейства и къщи и сме се разбирали и уважавали.То това не е от вчера-наслоено е от много години даже и през турско РОБСТВО.НЕ СМЕСВАЙТЕ ПОЛИТИЦИТЕ С НАРОДА.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков е бил във властта със ДПС да,но кой не е бил с ДПС ??? Все пак ДПС е под руски контрол нали така или нещо бъркам ??? ГЕРБ е под турски контрол,ГЕРБ са повече турци от ДПС бе другари,парите на ДПС не са във Доган а са във Пеевски,а малко мислете
8
6
 
3
 
! Отговори
32 преди 8 години
Не само ги изкара извън нерви политиците ами и накара всички партийни милионери да протестират против бедността .Например в Пловдив протеста се води от милионерката собственичка на печатница за милиони долари Божана Апостолова. Смешно ,но какво да правят -така са им наредили тези дето ги направиха милионери.
7
1
 
12
 
! Отговори
Китов преди 8 години
Добре смазана е машината на ДС и работи на пълни обороти 26 години след "падането" на комунизма. Със задружни усилия всички крила на ДС (наречени политически партии) успяха да заметат европейския доклад. Сега ще си крадат пак от нашите пари, ще симулират някаква "реформа", а пък "съдебната система" ще си остане вмирисано блато.
6
6
 
16
 
! Отговори
Калашников преди 8 години
БРАВО МИКОВ, давай братле ние сме с теб! Размажи Борисов и лъжливата му физиономия!
5
0
 
16
 
! Отговори
народът преди 8 години
СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ, МИЛИ ЧИНОВНИЦИ! МИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА, А НЕ ЗА ХОНОРАРИТЕ ОТ НАПИСАНИТЕ УЧЕБНИЦИ, КОИТО НИКОЙ НЕ РАЗБИРА!
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП победа, за Миков ли ми говориш, който две правителства е с ДПС заедно във властта?
3
4
 
15
 
! Отговори
Кой-Той преди 8 години
А кой,кой се целуваше на Орлов мост,кой баба столетница вмирисана на джибри.Кой споделяше властта с ДПС - кой ,кой...............
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП победа.Браво г-н Миков,най после някой да застане адекватно в тази зала и да назове нещата така както са.
1
3
 
14
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Г-н Миков, по някои точки съм съгласна с Вас, но някак не Ви вярвам, че говорите искрено.Това първо. И второ - не съю убедена, че агресията е само от лошо възпитание. По-скоро е недоверието в институциите. На хората им писна и взимат правораздаването в свои ръце. Още повече, че примери за ненаказумемост са много.