ВМРО се оплака от турско влияние в МОН

Воеводите твърди: Следващият министър да е патриот!
35
ВМРО се оплака от турско влияние в МОН
Снимка: Булфото, архив

За цялостно и съвестно разследване на сигналите за турско влияние в Министерството на образованието настоява ВМРО, съобщиха от пресцентърът на политическата сила.

Още по темата

Поводът за реакцията на патриотите е информацията, че началникът на политическия кабинет на досегашния министър Тодор Танев Мюйессер Солак, е проверявана от ДАНС.

"Тази жена е от квотата на партията НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов, част от Реформаторския блок. Изключително притеснително е, че се допусна протурска партия да прокарва обезбългаряване на образователната ни система чрез неглижиране на фундаментални исторически и литературни текстове", категорично са от ВМРО.

Депутатите от партията вече настояха за отстраняване на отговорните лица за скандалните намерения на МОН за пренаписване на историята - директорът на дирекция "Образование" Евгения Константинова, началникът на политическия кабинет Мюйессер Солак и заместник-министър Ваня Кастрева.

Патриотите питат: Вярно ли е, че досега в МОН е имало излишно голямо влияние на тази партия? Ако е така ВМРО призовава премиерът Борисов и реформаторите да прочистят всякакви протурски елементи от това ключово министерство.

"Новият министър трябва да е патриот. Само така ще се гарантира, че образователната система ще генерира патриотично обучение, учещо българчетата на любов към Родината и на гордост с историята", посочват патриотите от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фамилиите Каракачанов и Джамбазки хич не ми звучат патриотично. Точно обратното - техните прадеди са се умилквали около турците и са заменили българските си фамилии с турски! Войводи?!!!С тоя тумбак Каракачанов само за войвода става, за войвода на лапачите от държавната трапеза.
4
3
 
16
 
! Отговори
български учител преди 8 години
във всеки инспекторат по образованието има назначени турци без конкурс.ДАНС защо не ги разследва като н.ка на политическия кабинет на МОН-солак.Щом и МОН и РИО са пълни с тях какво се очаква в образованието
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей ся ще ги видим колко и какви са патриоти или...
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тя Куневица е голям патриот ама за пари е способна и майка си и баща си да продаде
1
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вече има нов министър и това е Миглена Кунева