Да повишим финансовата култура през "Левчето"

Платформата е дело на международната студентска организация AIESEC
4 мар 2016 12:30,
6
Да повишим финансовата култура през "Левчето"
Илия Ласин. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Платформата "Левчето" е инициатива на международната студентска организация AIESEC, а причината за нейното създаване е обучение и запознаване на младите хора със световните финансови пазари чрез симулация на борсова търговия.

Тя се изразява в два аспекта – предварителна лекционна част и практическо прилагане на придобитите знания, коментира Илия Ласин, един от създателите на проекта, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Инициативата се организира за пета поредна година. Участниците са главно млади хора на възраст до 29, сред които студенти и хора с интерес. В момента се въвежда възможност за участие и на ученици, обясни Ласин.

По наблюдение на организаторите финансовата култура при младежите, които не са с икономически или финансов профил, все още не е напълно имплементирана в тяхното съзнание.

По думите му държавните институции са отворени за комуникация и имат интерес към подпомагане на проекта.

"Финансовите инструменти, които са включени в обучението са акции, облигации, злато, петрол и валути. Хората могат да се запознаят в пълнота с почти цялата палитра от финансовите инструменти, в които може да се инвестира", допълни Илия Ласин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемите на бедните нации в света са следствие на спекулациите със суровините и капиталите през подобни платформи.
2
0
 
15
 
! Отговори
iconomist преди 8 години
Най-висока е финансовата култура на този дето с около 300 лв месечно минимална заплата в бг издържа семейство. Иначе и на Зукърбърг му е трудно.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А от студентската организация AIESEC ще ни кажат ли как се ограбва банка като КТБ? Единствено с цел повишаване на финансовата култура, не за друго.