Пропускателен режим пази децата в училища и градини

Инициативата е на комисията по "Сигурност" в Столичната община
19 мар 2016 09:00,
9
Пропускателен режим пази децата в училища и градини
Снимка: Булфото

Затягат мерките за сигурност в училищата и детските градини заради заплахи за децата. Инициативата е на Столичната община, която подготвя примерен правилник за пропускателния режим.

Той ще важи за всички учебни и детски заведения в София, уточниха от общината пред "Труд".

Полагат се всички усилия да се гарантира сигурността на децата и да се отговори не само на насилието в училище, но и на променената международна обстановка, казаха от СО.

В изготвянето на правилника с предложения участват както директорите, така и родителите. Ако бъде приет, той най-вероятно ще бъде въведен в цялата страна, посочи председателят на комисията по "Сигурност" към Столичния общински съвет Иван Илиев.

По думите му достъпът до учебните заведения трябва да се ограничи, защото под внимание се взима всяка потенциална заплаха.

"В момента няма конкретна заплаха към тези заведения, но искаме да сме сигурни, че сигурността на децата е гарантирана", обясни той.

Някои от предложенията за затягане на мерките вече се прилагат и на практика. Персоналът на една от детските градини в столицата не допуска родителите в сградата, като не дава достъп дори до помещенията, където хлапетата се преобуват и се предават на учителите. Обяснението – мярка срещу заплаха от тероризъм, разказаха разтревожени родители.

От общината уточниха, че е задължение на всеки един директор сам да определи мерките за сигурност и тяхното ниво.

При друг случай достъпът на родители е бил отрязан, след като в училището на децата им е бил получен сигнал за бомба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой реши да направи атентат в наше училище или градина никакви мерки не могат да го спрат. По логиката на някои "разтревожени" родители децата трябва да стоят заключени зад 4 стени денонощно и да не бъдат извеждани никъде. А в училищата винаги е имало заплахи за бомби, дори и преди 25 години, в периодите на класни и матури. Медиите и управляващите нарочно нагнетяват напрежението за да държат обикновените хора в напрежение и в подчинение на страха от атентати.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каяквитоп родителите такива и децата вече може да ми сложите минуси колкото си искате но истината е такава родители егоисти лиигльовци неграмотни чалгаджии нищо свято няма в повечето от тях няма уважение към учителите че като имате толкова претенции не ги водете на детска градина възпитаваите си ги по свои образ и подобие държавата не е длъжна да ви гледа децата като искате нещо поразлично запишетеги в частни детски градини иплащаите по 1000 левас белким нещо и8злезне от тях
2
3
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Тези "тьотки" не са те задължили с пистолет, опрян в главата да си дадеш детето да ти го отглеждат! След като отношението ти е такова, плащай на частна детегледачка.Аз зная, че има големи безумия от страна на учителите (незнам дали мога да нарека така някои от тях), но не поставяйте под общ знаменател всички. Защото, ако сме честни...знаем и какви родители има.Изобщо всичко в държавата ни е една сбъркана работа!
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по-малко родители надничат в детските градини, толкова по-добре за тези крещящи тьотки,така излиза.По този начин и директорът който обикновено е назначен на шуробадженакорушветчийски принцип, ще си прави далаверите на спокойствие. Тези трябва да са под наблюдение денонощно, защото става въпрос за огромни далавери и тормоз на децата. Като ги е страх от тероризъм, да вдигнат триметрови огради около градините и да се влиза както в монетния двор. Трябва да им се диша във врата непрестанно.