Ученик на Американския колеж с три 6-ици на матурите

Младежът ще учи биохимия в Лондон
12 юни 2016 10:39,
50
Ученик на Американския колеж с три 6-ици на матурите
Марио Янакиев. Снимка: Facebook

Марио Янакиев, зрелостник от Американския колеж в София, има три пълни шестици на матурите в 12-и клас, съобщават от училището. Той се явил на двете задължителни матури и на една допълнителна. Заслужил е пълни шестици на задължителния зрелостен изпит по български, на матурата по химия и опазване на околната среда, а така също и на биология и здравно образование.

Младежът вече е приет студент и ще следва биохимия в престижния University College London, съобщава 24 часа.

От Американския колеж съобщават, че в тяхната история имат за първи път ученик, който се явява на три матури и има три пълни шестици. Осем зрелостници на Американския колеж в София имат по две пълни шестици на двете задължителни матури, написа образователният сайт danybon. Една от тях е Галена Сардамова, която на наградите на академичните катедри за випуск 2016 е получила наградата на катедрата по български език и литература и на катедрата по чужди езици.

Американският колеж зае 3-о място в страната по среден успех от задължителната матура по български език. Oценката им е 5,66. На втората задължителна матура средната оценка на колежа е най-високата за България - 5,84. Така училището зае първо място за страната по успех от втората задължителна матура.

От Софийската математическа гимназия също похвалиха своите ученици, които имат отлични оценки на матурите. Двама зрелостници са с по три пълни шестици. Това са Добромир Лазаров и Карина Сярова. Повече можете да прочетете в сайта на училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Сбогом,и да не се връща,"патриоти" си имаме в излишък.Ако го налегне"носталгия по родния край",да изпее химна на ....господарите си.
29
0
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Добра основа. От тук нататък му пожелавам голямо надграждане и мнооого късмет.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бравои жалко, че нямаме един универистет, които да предлага развитие на такива деца. Отиват си талантите ни още в зародиш....
27
2
 
20
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Биохимията е прекрасна наука - хубаво е, момчето се насочва към истинска наука, а не разните там менджърства, пиарства ,
26
2
 
14
 
! Отговори
българка преди 7 години
5 параграфа, посветени на ученика от Американския, и само 1 - на младежите от СМГ! Това ако не е поръчкова статия....
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и юпитата на Царя Милев Велчев и другите се върнахаи окрадоха България.Не ни трябват такива колежани.Да слугува там на пакистанците в Лондон
24
6
 
7
 
! Отговори
Ан преди 7 години
До АнонименЕдин инженер по времето на управлението на Тошо е получавал около 200 лева чисто, които не стигат да си купи имот, кола, телевизор, хладилник или каквото и да е. Отделно че живее при режим на тока и в порутени панелки. Един инженер на запад и в Германия особено, и сега, и преди е получавал предостатъчно пари да си купи хубав имот, прилична кола, обзавеждане, да си позволи да си прати децата в хубави училища и т.н. Кой е робът?
23
4
 
6
 
! Отговори
До Ан преди 7 години
Ан, сега живеем в демокрация, всеки може да излиза, да учи и работи, където пожелае. Въпросът е, че имаме деца, на които очевидно им е трудно да се справят с материала в училище. На тях трябва да обърнем внимание, за да има кой да работи в България. Иначе способните деца- те се справят където и да решат да живеят, в която и да е област. Останалите обаче?
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма работа! Поредният емигрант. България го е произвела, други ще го ползват.
21
1
 
13
 
! Отговори
Иначе казано преди 7 години
Каква причината за отличното представяне на едни дечица и за лошото представяне на другите дечица? Социално - икономически, семейни... направете проучване. Има ли равенство за децата. Дайте да видим добрите практики на успешните училища, дайте да видим практиките на неуспешните училища. Да сравним и да приложим практиките на добрите при неуспешните. Има ли прогрес при представянето на учениците в дадено училище? Имаме добри учители и добри деца. Къде е проблемът тогава? Мислете!
20
5
 
17
 
! Отговори
ази преди 7 години
Браво на момчето. Наша българска гордост.Дано се завърне в България.
19
2
 
12
 
! Отговори
Кирилка преди 7 години
Имам идея, да направим всички гимназии математически. Най-добре ще бъде. И без това има глад на айти та.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много невежи в тоя сайт, за коментиращите говоря. Момчето няма да учи екология, а БИОХИМИЯ. Разликата е толкова огромна, колкото е между математика и физика като науки.И много ясно, че ще учи в Лондон... психология в Цървулския университет ли да учи...
17
4
 
20
 
! Отговори
Ан преди 7 години
До Американска тръбаИ защо България не създаде условия да ги задържа хората? Много лесно да говориш такива глупости, като през комунизма никой не е бил пускан навън. И тогава са щели да бягат. Като искаш хората да се задържат, създай им условия, а не ги гони, не ги и принуждавай да седят тук като ги стреляш на границата като по Тошово време. За тези неща не е виновен нито САЩ, нито Русия, нито запад или изток, а ние самите, че не може да си оправим бакията.
16
0
 
14
 
! Отговори
Чуденка преди 7 години
А какви учители преподават в Американския колеж? Не са ли българи ? :)
15
4
 
9
 
! Отговори
Petar, NY преди 7 години
Баси тия другите двама само с по две пълни шестици, баси нещастниците :)
14
1
 
22
 
! Отговори
Фьодор преди 7 години
Браво на младежа, както и на останалите деца с шестици! Браво на СМГ, НПМГ- подготвяте отлично учениците. Но какво да правим останалите ученици с двойките и тройките? Не смятате ли , че българското образование трябва да подготвя всички добре, за да могат да се справят с живота и да допринасят за икономиката? Иначе талантливи деца има.
13
13
 
8
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Там ги приемат безплатно и без изпит, както във Франция и Холандия. Получават квалификацията на даскал по биология.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е една добра новина, дано след следването си в чужбина да се върне в България. Успех ;)