Чака ни слаба икономика, видяха от МОН

Стигнахме дъното, призна Диян Стаматов
13 юни 2016 16:21,
21
Чака ни слаба икономика, видяха от МОН
Снимка: архив, Bulphoto

Толщова много слаби оценки по математика означава слаба икоомика в страната ни през следващите години, а това никой не го иска. Така зам.-министърът на образованието Диян Стаматов коментира оценките от външното оценяване и матурите при 4-ти, 7-и и 12-и клас, цитиран от пресцентъра на МОН.

Стаматов призна, че тази година е стигнато дъното и по математика, и по български особено при седми клас. "За сметка на това пък има сравнително добри резултати на матурите по български език в 12-и клас. Има много добри резултати и в четвърти клас", посочи той.

"Имаме една единствена възможност - да се оттласнем от това дъно, защото в момента сме в период, в който влиза в действие новият закон за средното образование. Едновременно с това влизат нови учебни планове и учебни програми, прави се изключително задълбочена промяна в образователната сфера, която дава възможност за пълната промяна на всичко", е заяви заместник-министър Стаматов.

По думите му първият резултат от тази промяна е, че ще се вдигне духът на българския учител. Според Диян Стаматов най-важното в този период е да се повдигне стабилно духът на българския учител, за да получи той своята увереност, че от него зависи абсолютно всичко в хода на самата промяна. Няма кой друг да направи промяната, освен самият учител, е коментирал заместник-министър Диян Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
6
 
! Отговори
да преди 7 години
ами то слаби ученици при силни учители няма как да има, така че.... учителите да не се правят на луди
18
0
 
7
 
! Отговори
ан преди 7 години
по зле е от това ,което анализиратгестовете не са най доброто и не представят реални знания,ако не се зададе въпроса ЗАЩО Е ТАКА...................тестовесваляне на материал в долните класове и препускане без затвърдяване на знаниялоша дисциплина и неуважение на учителяделегирани ВЪЛЧЕВИ БЮДЖЕТИ преписването и широко отворените врати към ВУЗОВЕТЕТОВА СА ЧАСТ ОТ ПРОБЛЕМИТЕпреди 20г бройката за лекари стоматолози и фармацевти беше по 50 ,а сега по 500питам какви ще бъдат нов
17
1
 
5
 
! Отговори
фото мексико преди 7 години
А някой да не си е получил заплатата?
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако квесторите не си затваряха очите, слабите оценки щяха да са много повече. В малките населени места 80% са за двойки.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха, с тази специалистка по закриванията на предприятия и цели сектори на икономиката (АЕЦ, земеделие, независимост), сложена за министърка, какво друго да очакваме? Закривай!!!
14
0
 
10
 
! Отговори
Учител преди 7 години
Махнете делегираните бюджети и ни оставете да си вършим работата.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато не сме на дъното и теб няма да те има .Жалко ,че и мен няма да ме има.В близките 30-40 г ще бъдем посмешището на Европа.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой от новите лекари като ти шибне една рецепта с две три правописни грешки, после ходи се чуди що не се оправяш .....
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Духът ще се вдигне като се вдигне заплатата.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой има ли информация за състоянието на Митьо Очите? Притеснено ми е!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без нови, добре заплатени учители, нищо не може да стане. Намерете решение на този проблем, и ще имате решение на задачата.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Толщова"-кво значи тая дума? И то в статия за образованието?! Алоу-у-у-у-у,Цецо-о-о-о!
7
0
 
19
 
! Отговори
Аси преди 7 години
Каква икономика ще правим, като масовото образование е кръгла нула, а няколко поколения научихме, че за да имат всичко и държавата да ги закриля трябва да са с квадратна форма на лицето, 100 думи речников запас, да млатят всеки и всичко или да са "наши" хора лишени от скрупули и задръжки.
6
0
 
21
 
! Отговори
гаргамел преди 7 години
е няма що тия от МОН май откриха топлата вода , това откритие е за нобелова награда за образование
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толщова много слаби оценки - бе вижте се какви пишете. Естествено и вие сте неграмотним и по български оценките ви нули. Авторедактор нямате ли???
4
0
 
30
 
! Отговори
Мечтиии преди 7 години
Нали щяхме да живеем от програмисти ????
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горко им на "специалисти",които още не са забелязали,че ние отдавна сме пробили дъното и вече наближаваме второто!Според народната митология,на Земята има 7 небеса и 7 подземни "царства,което означава,7 дъна."Българският феномен" се състои в това,че доказахме,че при достигане на всяко следващо дъно,ние продължаваме да се развиваме стабилно,а "народът" не желае да промени дереджето си!Такъв "народ",няма даже и в Африка,което доказва "извънземния" му произход."Народ" от извънземни УфЪсЕ!!!
2
1
 
24
 
! Отговори
ЦИНИКЪ преди 7 години
""Стигнахме дъното, призна Диян Стаматов"" НЕ , НЕ СМЕ ГО СТИГНАЛИ , ИМА ОЩЕ НАКЪДЕ И ВИЕ ЩЕ НИ ПОКАЖЕТЕ КАК И НАКЪДЕ! НЕ СЕ СЪМНЯВАМЕ! МОЖЕ И ПО ЕВРОПРОЕКТ ДА НИ ГО ПОКАЖЕТЕ, ФИНАНСОВО НАГЛЕДЕН ПРИМЕР ЗА КРАДЕНЕ ..
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Толщова много слаби оценки по математика означава слаба икоомика в страната ни през следващите години, а това никой не го иска."Толкова много грешки в едно изречение означава слаба журналистика.