Хората на Горанов не знаят за обещаните от Кунева пари

МФ: Образованието е приоритет, но разчети няма
46
Хората на Горанов не знаят за обещаните от Кунева пари
Снимка: БТА, архив

Във финансовото министерство не са водени разговори за увеличение на учителските заплати от догодина, съобщиха за БНР от ведомството.

Още по темата
Оттам уточниха, че образованието е сред приоритетните сфери за правителството, но засега точни разчети в числа няма.

През почивните дни министър Владислав Горанов заяви, че ще се търсят възможности за повече пари за образование, но също не се ангажира с подробности.

Вчера министърът на образованието Меглена Кунева обяви, че от следващата година ще има увеличение с 10 на сто.

От 1-ви януари 2017-та година всички учители ще получат 10-проценто увеличение на заплатите си. Също ще се увеличат парите за квалификация на учителите, както и за тези, които изпълняват длъжността "класен ръководител", обяви Кунева на учителския събор.

Днес премиерът Бойко Борисов каза, че с него разговори по темата не са водени.

"Кунева може би има резерви в министерството и ще го направи от тях", коментира още Борисов обещанието на министъра на образованието за вдигане на учителските заплати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Чудно кунева
36
0
 
1
 
! Отговори
Край преди 7 години
аААА че то Горанов без да му каже нещо Пеевски нищо не прави. Естествено е да дръпне килимчето на Кунева. Кунева или Пеевски кой от двамата е по-нелицеприятен не знам.
35
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
За милиционерите които безделничат по цял ден пари има ама за учителите няма,. Много ясно, на кой му пука за образованието в тази комунистическа дупка.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не знае за парите, Тиквата не знае за флотилията! Егати и "правителството"!
33
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Цецо има резерви от контрабандата с цигари. Търсете него за 10-те процента увеличение.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горанов може да е много добър счетоводител. Дори главен счетоводител. Но това не го прави държавник. Държавникът трябва да има визия, а не да ходи с калкулатор в джоба.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧудноИ двете лъжат, но по различен начин. Нинова лъже, ама дори не знае, че лъже - просто си вярва. Кунева лъже, с ясното съзнание, че лъже, надявйки се да и повярват.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТО СИ ПОМИСЛЯ КОЛКО МИЛИОНИ НИ СТРУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ С ТЯХНИТЕ ГЛЕЗОТИИ: СКЪПО ПЛАТЕНИ БОДИГАРДОВЕ, СКЪПО ПЛАТЕНИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ДЕТО ДА ИМ ПАЗЯТ НАСРАНИТЕ *** ,КАФЕНЦА,СКЪПИ ВОЗИЛА, ЕКСКУРЗИЙКИ, ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ А ПАРИ ЗА ТЕЗИ ДЕТО НИ ОБРАЗОВАТ ,ДЕТО ТЪРПЯТ РАЗГЛЕЗЕНИТЕ НИ ОТРОЧЕТА ВСЕ НЯМА И НЯМА......НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ПО-ГОЛЯМО ПАДЕНИЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА !
29
1
 
8
 
! Отговори
Чудно преди 7 години
кой лъже повече, Кунева или Нинова?
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ наистина са издънка на БКП. Хората на Кунева и "патриотите" също. Тези хора си личат от растояние по начина на изразяване поукрасен малко с Брюкселски клишета. Не може министъра на финансите да има манталитет на счетоводител. Да не говорим за популизма на Борисов, а и вицето му Кунева. Държавниците трябва да са истински лидери и да виждат доста по-надалеч от обикновените хора. Ама обикновените хора са си виновни, че правят погрешни избори.
27
6
 
6
 
! Отговори
Уф преди 7 години
Не съм фенка на Кунева, но тя изобщо не е казала такова нещо. Аман от неразбрали журналисти или разкрасяващи нещата. Това, което казва е, че ще се работи за увеличение. На мен не ми звучи като обещание. По посока на луната е, вярно, но и няма амбиции да е нещо повече от това.
26
0
 
5
 
! Отговори
кво стаа преди 7 години
Не е верно, кръглоглавият възпитаник адамов лъже!
25
1
 
10
 
! Отговори
2 преди 7 години
Министър - протестър взе едни 30 милиарда заеми и каза ще видим!
24
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ама тя на ли ги е обещала! докато дойде време да ги дават, я Кунева, я Горанов:)))
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депутатска заплата е от 3 хиляди лева и следва учителската заплата да е поне 2400 -2700 лева или индексирана с ръста в държавния сектор.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вичката герберско-реформаторска работа ви е такава, но мита занепробиваемата ограда или новите магистрали поне издържаха няколко месеца, а тук-веднага опровержение. Интересно, как ще се оправдае Кунева в случая?Даже"конгреса" си, тоест ПР-а на Кунева си го платиха сами учителите, от и без това малкия си бюджет на училищата....
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората на Горанов дали знаят поне защо бензина скочи отново над 2 лева едновременно по всички вериги, като по сигнал иначе ни говорят, че нямало картел, монопол и т.н.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен16Млад си, и вероятно не помниш, но най-масовата стачка в новата ни история, беше учителската, която продължи месец. Виж в нета, ако не ми вярваш. И както всички стачки-предадоха я отвътре, профсъюзите, и несменяемата Янка Такева-лично.Резултатът-за отмъщение Даниел Вълчев въведе делегираните бюджети, несменяемите дирестори -феодали, които първо се разправиха и уволниха стачкувалите, после закриха цели училища, като обезлюдиха селата, резултата е настоящия батак в образованието.
19
0
 
13
 
! Отговори
кукунева преди 7 години
Никой няма да ви даде това ,което аз ви обещавам
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКУЛИТЕ БОРИСОВ И ГОРАНОВ ОСПОРВАТ И ТРОХИТЕ ,КОИТО БЯХА ОБЕЩАНИ НА УЧИТЕЛИТЕ И ИСКАМЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕДНИ ПРОШЛЯЦИ ДЕТО РАБОТЯТ ЗА 500 ЛЕВА И ВМЕСТО ДА ЧЕТАТ И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ОБРАЗОВАТ ТЕ ТРЯБВА ДА МИСЛЯТ КАК ДА СИ НАХРАНЯТ ДЕЦАТА !