Наши олимпийци с 6 медала по математика в Хонконг

В състезанието е имало участници от 117 държави
7
Наши олимпийци с 6 медала по математика в Хонконг
Снимка: СРООПН

Българските ученици спечелиха шест медала от Международната олимпиада по математика в Хонконг, съобщиха от Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки.

Виолета Найденова (в 11-и клас от СМГ) е с бронзов медал, Александър Чергански (12-и клас от СМГ) е със сребърен медал, Христо Папазов (11-и клас от Американския колеж) е с бронзов медал, Даниел Атанасов (12-и клас от СМГ) е със сребърен медал, Станислав Славов (12-и клас от СМГ) е със сребърен медал, а Атанас Динев (10-и клас в ПМГ в Бургас) е с бронзов медал.

В олимпиадата е имало участници от 117 държави. Ръководители на българския отбора са проф. Петър Бойваленков, доц. Емил Колев и Александър Макелов.

Международната олимпиада по математика е първата олимпиада по природни науки. Създадена е през 1959 г. в Румъния, като България е участвала във всички нейни издания.

До 2016 г. на Международната олимпиада по математика българският отбор е завоювал общо 265 медала: 53 златни, 107 сребърни, 105 бронзови медала и 10 почетни грамоти.

Българските ученици пристигат утре в 12.00 часа на Терминал "2" на летище "София".


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отбора на българия се класирал на 18-то място, веднага след нас е германия
5
0
 
4
 
! Отговори
Кристиян преди 5 години
Браво машинки страхотни сте! Много се зарадвах като чух новината. Не спирайте да се развивате!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво деца, и дано да ви приемат в елитни университети в чужбина. И да се реализирате по-далеч от тази комунистическа кочна. Не правете моята грешка да оставате.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на децата ни и техните учители!
2
9
 
6
 
! Отговори
маке-ариец преди 5 години
Знаем ги тези олимпиади - 117 участника, 117 медала... Как иначе ще им дадат на половината сребърни и на половината бронозови? В истинските състезания се брои на кое място си се класирал и се дават 3 медала - 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов. Защо не напишат на кое място са се класирал? М? А?
1
0
 
12
 
! Отговори
Димитрова преди 5 години
Браво на децата и техните ръководители.