Първокласниците в София – с 800 повече

Фандъкова откри учебната година в 73-то СОУ
30
Първокласниците в София – с 800 повече
Снимка: БТА, архив

Знанието е онази сила, която ни прави свободни, любопитни, търсещи. Пожелавам ви да се стремите винаги към знанието. С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова приветства учениците, учителите и гостите на първия учебен ден в 73-то СОУ "Владислав Граматиков" в ж.к. "Гоце Делчев".

Да учиш в 73-то училище, да работиш тук, е привилегия, удоволствие, но и голямо предизвикателство. Тук има свобода на работа и пожелавам на новия директор Иван Петков да запази духа и атмосферата и да даде свобода на учителите, защото те знаят много добре какво да правят, отбеляза Фандъкова, която преди е била директор на същото училище.

По думите й това, от което има нужда образователната система, е от добре подготвени и мотивирани учители, за да може не просто да предават знания на учениците, а да ги научат да мислят, да работят в екип и да получат тези умения, които ще ги направят успешни хора.

Кметът на столицата посочи, че днес прага на софийските училища ще прекрачат около 130 000 ученици. От тях около 12 500 са първокласниците. Те са с около 800 повече в сравнение с миналата година, което означава, че нашият град расте, но не старее, отбеляза Фандъкова, цитирана от БТА.

Пред журналисти тя допълни, че Столичната община инвестира значителни средства през последната година в поддържането и развитието на учебната база.

Тази година сме инвестирали над 20 млн. лв. от общинския бюджет в училищата и детските градини, като общо 51 от тях са с основни ремонти. Продължаваме и строителството на нови детски градини, както и развитието на системата за видеонаблюдение, посочи столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
25
 
! Отговори
Момо преди 7 години
А какво казва статистиката за цялата страна? Колкото процента са първолаците с българска националност(не гражданство, а националност!)?