Добрата новина: Две школа с повече първокласници!

Приемът в София ще е по-различен, предупреди Диян Стаматов
25 яну 2017 10:00, Мария Захариева
11
Добрата новина: Две школа с повече първокласници!
Снимка: Reuters, архив

Първокласниците през следващата учебна година ще бъдат с 1734 повече в сравнение с миналогодишния випуск. Числото може да се сравни с броя на учениците в две големи училища, пише "Монитор".

Според прогнозните данни на Министерството на образованието и науката първокласници през учебната 2017-2018 година ще са 69 237 спрямо 67 503 през настоящата.

Приемът в София тази година ще е по-различен от минали периоди, обяви заместник-министърът на образованието Диян Стаматов. Той обясни, че първи и основен критерий ще бъде местоживеенето на детето.

"Това е съвсем естествено. За всяко дете е важно бързо да бъде придвижено до училище или да стигне до училище", заяви Стаматов.

Той допълни, че се очаква Столичният общински съвет финално да определи по колко точки ще се дава за временен и постоянен адрес. 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
до "математицит преди 4 години
Това е броя на първокласниците за цялата страна, а иначе в София ще има нова точкова система.
7
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Ако закрием ненужните администрации в София,много училища също ще ударят кепенците
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 1700 деца в плюс за София,не са дошли от нищото,те ще бъдат просто в минус за провинциалните градове.Така,че господа управляващите да не си мислят,че раждаемостта се е покачила,просто хората се местят в София,защото нямат работа.Разкривайте работни места в провинцията и никой няма да ви конкурира,нито за училище,нито за детска градина.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мен

Абсолютно всички от провнцията сте с връзки за работа, връзки за градини и училища. Не ми казвайте, че пристигате в големия град и видиш ли ти идвате на работа и изведнъж се оказва, че еди кой си началник е от ваше село или сте баджанак с някой си или сте колеги от университета.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ко ми дреме
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи в 5 села закриват....
2
8
 
17
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До Анонимен

Ами помисли върху следното: Хора без познати, контакти, без опит и от друг град, в изцяло нова среда успяват да се класират по добре от кореняците когато кандидастват за работа, училище или университет. Щом такива хора успяват пред вас, може би вие просто за нищо не ставате? Викат му конкуренция
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно не ми е ясно. Как провинциалистите намърдват децата си и за градина и за училище, а софиянци все ги прецакват.