Богаташи пращат адвокати при проблем на отрочето в училище

Тези родители смятат, че децата им имат само права
35
Богаташи пращат адвокати при проблем на отрочето в училище
Снимка: Булфото, архив

Нова практика в образованието крещи за проблемите в семействата. Богати родители наемат адвокати, които да ги представляват при възникнали конфликти в училище и проблеми с поведението на децата им, съобщи шефът на Регионалното управление по образование във Варна Венцеслава Генова.

"Това е едната група родители, най-често прибягваща до агресия към учителите, без да виждат своята роля и вина за поведението на децата си. Другата е от ниско образовани родители, най-често роми, които вдигат скандали. И двете групи смятат, че децата им имат само права, но не и задължения в училище", коментира Генова.

Тя добави, че от началото на учебната година няма физически посегателства над варненски учители. Регистрирани са обаче 18 случая на вербална агресия спрямо тях, предимно от ученици.

"Тя се състои в незачитане на авторитета на учителя, пречене на останалите ученици или демонстративно занимание с нещо друго по време на час", каза още Генова.

След инцидента, при които загина 11-годишно дете в столичното 52-ро училище, ръководството на учебното заведение настоява за промяна в "Наредбата за приобщаващо образование", стана ясно вчера. Според педагозите в сегашния вариант на наредбата липсват инструменти за работа с агресивните ученици.

"Диалогът между родител и учител е малко по-сложен и от тук идват голяма част от проблемите. Отвсякъде сме с вързани ръце според наредбата, нямаме инструменти, с които да променим едно агресивно дете да го възпитаваме. Единият проблем в наредбата е липса на координация между институциите, преди да станат проблемите. Агенцията за закрила на детето трябва да реши в даден случаи дали има нужда от тях или не. Второто, което поставиха и учителите като въпрос и аз съм съгласен с него, че наредбата трябва да даде повече права на учителите и повече натиск върху родителите, които не съдействат. Тя ще бъде променена и в тази посока", коментира министърът на образованието Николай Денков.


35
Още по темата: училищеадвокати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Дрън преди 1 година
Дрън-дрън, звън-звън, опити да се отклонява вниманието на обществото от реалните проблеми - НЕГРАМОТНОСТТА, ЛИПСА НА ЦЕННОСТИ И ИДЕАЛИ, ДЕФИЦИТИ НА ДОБРОДЕТЕЛИ, защото от уютните кабинети Смирненски звучи различно! Статистиката не решава проблеми, а юристите са се убили да се юрват по училищата, що за простотии са това и има ли наистина хора, които да им вярват ?
30
0
 
0
 
! Отговори
До Иван преди 1 година
Свестните ще го отбягват, но изродите ще му се лепят. Разходи се в студентски, не е ли същото?
29
2
 
6
 
! Отговори
Иван Пешев преди 1 година
Много интересно какво ще стане с това дете като научи цялото училище че адвоката на тате е идвал да му оправя бакиите , дали ще си хване гадже , дали ще завърши безпроблемно. Често казано ако иска един учител може да покаже на всеки един ученик колко много не знае и рязко да му падне успеха след едни такива разправии и това не по един предмет а по всички. Успех който иска да праща адвокати в училище.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богаташи чалгари
Мишо Шамара
Стоте кила
Мейзер свинската опашка
Това ни и елита

Медиите са пълни със статии срещу лекари и учители
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек като си помисли кои са богаташите в България и всичко му става ясно. Комплексар с пари е пълна смешка.
26
0
 
4
 
! Отговори
пак цензура преди 1 година
сбогом!
25
1
 
17
 
! Отговори
богаташите преди 1 година
да си вземат *** и да си ги учат вкъщи! Никой не е длъжен да им търпи простотиите само защото имат пари! да ги пращат на Запад да учат, да видят дали ще могат да си придават чалъмите там, като на Хубавото Наде щерката, дето я екскортираха от швейцарския лицей.
24
0
 
6
 
! Отговори
Леля ми преди 1 година
Последният да затвори вратата!?........
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пфф

Най-вече на тиkвите в НС, които натискат бутончетата според както е казал тарторът!
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Кунева, след всички поразии, които причини на България - и с реакторите на АЕЦ, и с образованието, пак напира да е депутат с Реформаторския блок. Хора, Реформаторския блок е голямо зло - там са Москов, Кунева, Лукарски. Най-свестните се махнаха от тази партия - Христо Иванов си направи "Да, България", а Радан Кънев "Нова република".
21
2
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Ти как видя какво има в багажника?Тоя те остави да отидеш и да разгледаш ли?
20
0
 
22
 
! Отговори
пфф преди 1 година
"И двете групи смятат, че децата им имат само права, но не и задължения в училище", коментира Генова."

Ами и двете групи са прави да смятат така. Защото закона е писан така че ученикът има тези и тези и тези права, но ако ученикът не изпълнява задълженията си пак е виновно училището че не е осигурило психолог на детето. Така че вместо да се нервите на ромите или на богаташите, защо не се понервите на другарката Пръмова, пардон Кунева и всички други преди нея за този хаос?
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адвокати в училище????? Че каква работа имат там адвокатите, то това да не е съд, адвоката осъществява процесуално представителство пред съд. Обърнаха го съвсем на полесражение училището - като в съдебна зала... нищо добро не ни чака...
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наскоро пред училището видях следното: - баща отива да си прибира детето , паркира лъскав , нов черен мерцедес ЕС - клас, а той по анцуг и маратонки / познайте от коя социална прослойка е/, отвори багажника - не стана ясно за какво - а вътре - бухалки, ятагани, грамадни ножове , боксове, полицейски палки - все едни средства на труда , а колата струваше къде 200 бона , какво самочувствие може да има един учител пред тоа бандит с пари... или пък родител , който работи за дори и 1000 лв.
17
0
 
19
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Така е в Мутростан... до там стигнахме след 27 години "преход" към нищото...такива са богаташите - нагли , нагли , много нагли - за тях закони няма, мислят си че могат да купят всичко - включително и незачитането на правилата в държавата , която тотално е абдикирала от всичко
16
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно тези богаташи ще си получат всичко с лихвите от самите им "дечица". Човешкия от.падък като порасне, негоден за нищо, нагъл за десетима, нито ще е в състояние да управлява имАнето, нито да го умножава. Ще харчи, докато има, и татюту с ужас ще гледа как всичко, което е крал, изтича като *** вода в канала.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо защото някои иска защо иска щото бил някои мхм управа и управия винаги съм бил лоялен клиент и такъв ще си остана но тия специялно не са били никога към мен на кого съм трън в очите господ знае е за всеки влак си има пътници и техния ред идва когато човек се занимава с това което не трябва тегло тегли
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо трябва да храня а в случая храним някои които го прикриват защото има човек вътре в системата това е от ясно по ясно итова е настоящ служител нервите не са за един ден същите тия хора стоеки зад бюрата от злоба и завист към обикновенния човек потребител е ще си плащаме като попове из града ще се гледаме с наведени глави место да си пием кафета е това е бг управия в малкия град
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само богатите трябва да правят така във всички среди и свери трябваа да стане които наруши закона да си носи последствията не като някои оператор щото не само децата са виновни в случая и големите са виновни пример давам с телефоните мтел надува непрекомерно сметки защо питам аз държавата нехае когато се хвана на сметка имам винаги разправии защо питам на какво се дължи тоя проблем датира при мтел години наред явно ситуацията на възползване е че аз съм потребител пари се изкарват но защо
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родителите са по-ужасни от децата. Пред очите ми майка поощряваше отрочето си, което псуваше децата. Тази родителка се хилеше като малоумна. Детето е от добро социално семейство с уж образовани родители.