Учителите преизбраха Янка Такева! Тя: Ще продължавам…

Неин заместник остава Красимир Попов, решиха делегатите на конгреса
Обновена: 1 юли 2017 17:30 | 1 юли 2017 17:21,
52
Учителите преизбраха Янка Такева! Тя: Ще продължавам…
Снимка: архив "Булфото"

Синдикатът на българските учители преизбра начело дългогодишната си лидерка Янка Такева. За нея гласуваха 312 от делегатите на конгреса на СБУ, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Такева е председател на синдиката от 1994 година, припомня БТА.

"Благодаря ви за голямото доверие. Ще продължавам да работя всеотдайно, за да мога да оправдая Вашето доверие. И се моля Господ да ми даде здраве, за да мога да изпълня обещанията си", обяви Такева пред делегатите на конгреса.

Тя припомни и, че СБУ е най-големият синдикат в България с около 72 000 членове и е изразила надежда в скоро време той да достигне 100 000.

За заместник-председател на СБУ е преизбран Красимир Попов, а за председател на Централната контролно-ревизионна комисия - Диана Иванова.

От 1995 г. досега Янка Такева е и председател на Националната комисия за работа с жените, младежите, децата и семейството към КНСБ. Член е и на Националния съвет за закрила на детето към Държавната агенция за закрила на детето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази има повече мандати от тиквата! Начело на синдиката е още от 1991 г.
3
2
 
14
 
! Отговори
Ако някой... преди 6 години
...иска твърдо доказателство какво е нивото на българските учители - моля вижте снимката и инфото под нея. Това е положението. Кре.тени избират кре.тен за свой лидер...
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
такева, като българснки учител, на какво ще учиш българските ученици, на фона този кръстоносец, който като символ, не може да има нищо общо с историята на българия? съвсем ви овъртолиха "оная секта". :((
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това добре, само не мога да разбера какво прави тази картина на кръстоносец на заден план? Някакво послание ли е? Някаква символика ли има? Ще може ли този дето е избирал снимката да поясни?