Психология, Социология – изборът на кандидат-студентите в СУ

В топ 3 на желанията на младите е и Публична администрация
20
Психология, Социология – изборът на кандидат-студентите в СУ
Снимка: архив, Булфото

Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 година беше обявен днес, съобщиха от висшето училище.

7230 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище у нас. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалността "Психология". На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Социология", следвани от "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика", "Информационни системи" и "Право".

От 12 юли до 14 юли новоприетите студенти имат няколко възможности, като първата от тях е да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап. Документите за записване могат да бъдат купени в книжарниците в Ректората на СУ. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки.

Другата възможност пред кандидат-студентите е да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап, като при потвърждаването оригиналната диплома за средно образование се депозира в съответния факултет.

Приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.

Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 18 юли. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти.

От 19 до 21 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

На 25 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26-28 юли, включително.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14
За социологията може би! За психологията/психо-терапевтиката има много голямо търсене и много добро заплащане! Трябва да се змае френски много много добре което е някак си непосилно за голяма част от нашенците! А и като вземем под внимание и някои купените дипломи нещата веднага се изясняват. Още, нивото на горепосочените специалисти се определя от нивото на истински професионализъм като се акцентува най-вече върху истинското състрадание към пациентите! Cold Emphaty - НЕ МОЖЕ!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психология и социология , това са двете специалности /и при условие че завършат/, при които има най-много безработни във Франция
12
0
 
5
 
! Отговори
с преди 1 година
Трябват много вишисти за чистачи !Такова е нивото ,щом пуснаха всеки в Университетите.На запад е същата порнография,но там има корени ,а ние вече ги отрязахме.Следва точно това,вишистите чистачи в републиката.
11
0
 
3
 
! Отговори
Годзилчо преди 1 година
ШибиРиби за певци се учи по кръчмите, и като напреднеш записваш Консерватория!
10
1
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Точна така трябва. Човек трябва да има и занаят, да има практически умения в създаването на предмети от първа необходимост.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рушветите са по-малко и е по-евтино да си вземеш изпитите.
8
1
 
8
 
! Отговори
Кандидатстудент преди 1 година
Къде се правят по-малко лицеви опори на голо, да се запиша
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПСИХОЛОЗИ И СОЦИОЛОЗИ С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ.
ЖУРНАЛИСТИ, ПРАВИСТИ, ИКОНОМИСТИ И П Р ЕКСПЕРТИ СЪЩО.

ОГРОМЕН БРОЙ БЕЗПОЛЕЗНИ ХОРА СЪС СЪМНИТЕЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ И КУПЕНИ ИЗПИТИ.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гошееееее, хайде да се взимаме.
5
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Царят на едно далечно царство не бил женен и му дошло ред да се...задоми.Харесал принцвсата на друго царство и я поискал.Старият и мъдър цар,баща на принцесата,попитал...кандидата,каква професия има.Как каква,аз съм...цар на царство,отговорил кандидат-жениха,но получил отказ.След този...акт,младия цар се замислил и решил да се изучи при един кошничар,да плете...кошници от върба.Изучил се и след година,пак се явил за ръката на принцесата.Ето казал той,сега съм...кошничар и стария цар...склонил.
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психология, Социология...после безработни но с вишУ.
3
1
 
13
 
! Отговори
Занаятчия преди 1 година
Много ми е интересно каква е разликата между: "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство" и "Информатика"
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СУ не е това, което беше! Щом с матури влизат в СУ посредствени, неграмотни хора, щом вече и там има платено обучение и куп незаети места, не е за мислене по другите "университети" как стоят нещата.
1
1
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Ако има...чалъм да печелят,без да работят е най...добре.Но това е...химера.Във всяка професия,за да си...първи,трябва къртовски труд.Хората уважават...професионалистите.За съжаление в момента ни управляват персони,не доказани на...професионалното поприще.Политиката не е...професия.