Как да изберете университет? Проучете го!

Проверетe дали в учебното заведение се организират дискусии, конкурси...
Обновена: 25 юли 2017 14:32 | 25 юли 2017 13:07,
7
Как да изберете университет? Проучете го!
Снимка: pixabay.com

Знаете колко е досадно да се зубрят теории и после да се рецитират правилно срещу добра оценка. Ако на гимназиален етап този подход може да се приеме, то при висшето образование няма как. Университетът трябва да предизвиква и насърчава студентите си да мислят нестандартно и да създават иновации.

Затова, ако наистина искате да развиете едно по-аналитично и креативно мислене, проучете как се преподава в университетите, които сте избрали.

Проверете дали университетът организира активно уъркшопове, дискусии с външни лектори, конкурси. В края на юли например ВУЗФ /Висшето училище по застраховане и финанси/ даде старт на безплатен уъркшоп за създаване на успешен бизнес.

Организирането на подобни събития, дори през лятoто, показва, че университетът провокира постоянно интереса на студентите си и им дава възможност да се развиват.

Много е важно и да се уверите, че избраният от вас университет ви предлага професионална реализация и възможност за стажове още докато учите. Може да бъдете сигурни, че дори дипломата ви за висше образование да е блестяща, ако нямате трудов стаж, шансът да си намерите работа по специалността е малък. Затова трябва да трупате този стаж още докато учите. Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) например предлага изключително много възможности за стажове и работа на студентите си във водещи компании в България. А статистиката на ВУЗФ показва, че над 90% от студентите им си намират работа още докато учат или непосредствено след като се дипломират.

Проучете и дисциплините, които ще изучате и преподавателите, които ще ви обучават. Дори и предметите да изглеждат скучновати, един готин преподавател може да ви грабне вниманието и да ви представи иновативна гледна точка.

Много е важно да не се създава формално разделение между студент и преподавател. Напротив – трябва да се сблъскват различни гледни точки и студентите да стигат до знанията сами, да ги осъзнаят.

И тук ВУЗФ се представя на ниво, като там преподавателите се наричат фасилитатори. Тяхната цел e да изграждат и възпитават лидери и специалисти, които да могат да взимат правилни решения в точните ситуации, обясняват от университета.

"Ние работим така, че да развием у студентите си качества, които да им помогнат да се адаптират във всяка една бързо развиваща се професионална сфера", категорични са от учебното заведение.

Във ВУЗФ има и богат избор на бакалавърски специалности, свързани с бизнес иновации.

Наскоро например беше открита програмата "Бизнес икономика, предприемачество и иновации". Тя е подходяща за студенти, които искат да основат и развият свой собствен бизнес или предпочитат да градят успешна кариера като функционални специалисти и мениджъри от всички управленски нива на модерната фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Какъв избор ако за двадесет места кандидатите са десет,честито.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само стажа ще ви остане като работа по спецалността ..В ЕС и вече София на стаж всеки ще ви вземе защото плащат по-малко и може и държавна помощ да получат че ви учат.. В Германия в Сименс най-платеното място заплатата на стажант е 900-1200евро.. Тези които са двойна програма работа учене почват на 600 евро.. това е минимума пари който един студент може да оцелее.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магазинера на кварталния магазин "Бай Стефан" гр.Пазарджик е завършил точно този ВУЗ по застраховане и финанси , даже и магистърска степен по финанси има..
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как, по наградата която дава!днес е джип, догодина и апартамент на слънчака
3
0
 
1
 
! Отговори
1, преди 6 години
Тези университети, дето още нямат студенти, приемат и сега. Приемат по всяко време.Та рекламата все ще забърше някой изостанал.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, тя, статията, била просто поредната реклама на едно по-агресивно налагащо се на пазара училище... нищо интересно.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове и пички,Тая статия е малко позакъсняла, поне с два месеца. Хората отдавна си избраха университета, изпитите им свършиха, резултатите излязоха, повечето вече се записаха... Какъв университет да избират тепърва?