Вълнение: 12 първокласници прекрачват прага на школото в с. Джулюница

От години училището привлича и млади учители
12 сеп 2017 19:32, Анисия Иванова
9

В следващите минути ще ви заведем в едно от малкото селски училища у нас, което се огласява с детски смях. То се намира във великотърновското село Джулюница и тази година за пръв път прага му ще прекрачат 12 първокласници.

От няколко години училището привлича и млади учители, които са избрали да живеят и работят в селото.

Заедно с първокласниците се вълнува и 23-годишната Симона Николова, която само преди няколко месеца е завършила начална и предучилищна педагогика и тази година за първи път ще бъде учител, разказва Bulgaria ON AIR.

Предпочела да остане и да работи на село, защото вярва, че за нея няма по-подходящо място за старт в кариерата. Освен Симона в училището работят още петима млади учители, които са категорични, че не биха заменили училището в Джулюница с по-голямо градско школо.

Тази година директорката Даниела Христова е успяла да сбъдне още една своя мечта - училището да бъде обединено и в него да учат деца до 10-ти клас и то в профилирана паралелка по готварство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ще се радвам, ако спрете да употребявате измислени думи за да се правите на интересни !Няма школо среден род в речниците.Има школа и това значи друго.Употребявайте хубавата българска дума у ч и л и щ е !
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ася 7Така е но суетата отдавна е сериозна диагноза в България! И ако направиш глупостта да споделиш с "близък" приятел или роднина ще усетиш до къде води едно такова откровение!
6
0
 
5
 
! Отговори
Ася преди 6 години
Клас от 12 деца е идеален, може да се обърне много повече внимание на всяко от тях. Стресът ще е по-малък, а децата може би и ще си станат по-близки приятели. Трябва само желание за учене и добри педагози, няма значение дали си завършил селско или градско училище.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джулюница се намира все пак в близост до голяма развита градска агломерация и до оживени шосейна и жп линии. Не е изолирано и това го е спасило до известна степен. Да пожелаем успех на тези хубави деца.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя Джулюница- търновската или русенската?
3
0
 
0
 
! Отговори
galya преди 6 години
Браво! Селото е голямо и "живо", но пътната инфраструктура с околното село е под всякаква критика.
2
1
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
В друго село , недалеко, имаше училище. Със 120 деца. 30 бяхме в моя клас. За детска градина да не говорим. Сега. От десетина години училище няма. Детската градина беше пред закриване, но заради няколкото ромчета, все още работи. Няма лощо. Освен че вече добро бъдеще не се вижда.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От там е Одзеки Калоян Махлянов.