В Ново Паничерево: Всички зад директора, ученичката – невъздържана!

Все повече родители се отказват от възпитанието на децата си
28 сеп 2017 10:45,
64

Днес Бургаският окръжен съд ще гледа мярката на задържания директор на училището в Ново Паничарево, който бе обвинен в блудство с ученичка. Момичето твърди, че разполага и със запис.

Психологът Христо Монов посочи пред Bulgaria ON AIR, че не е възможно до момента да не е имало сигнали, ако задържаният Христо Радев има такива наклонности.

"Не може да не направи впечатление, че дете, станало жертва на сексуално посегателство, изглежда по различен начин. Педофилията е болест като хремата, не можеш да я скриеш", коментира той.

Още по темата

Психологът сподели страховете си от възможността този случай да бъде "черен" PR на гърба на българското образование. Монов е категоричен, че случаят ще е травма за населението на цялото село.

Кметът на Ново Паничарево Яна Жекова отрече да има напрежението в селото. По думите ѝ никой не може да повярва на това, което се случва.

"Познавам го повече от 20 години, от 10 работя с него. Винаги е бил много добър професионалист, стриктно си е изпълнявал задълженията. Няма никакви оплаквания", заяви тя по адрес на задържания директор.

Началникът на районния инспекторат по образованието Виолета Илиева отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че от вчера е назначен за директор заместникът на Христо Радев, а учебният процес не е прекъсван. От инспектората организират подкрепа на учителите и учениците с разговори с психолози.

Временно изпълняващата длъжността директор жена бе категорична, че Радев винаги е бил много добър ръководител и организатор, който се е спрявал с всички проблеми.

Според нея ученичката, която обвини директора в сексуален тормоз, миналата година е била по-невъздържана и е имало редица оплаквания от нея.

Директорът на 2-ро СУ "Акад. Емилиян Станев" Елеонора Лилова каза в студиото на "България сутрин", че се срещат все повече абдикирали родители, които прехвърлят възпитанието на децата изцяло на учителите.

"Усещаме, че сме сами и се борим с родителите, а след това с учениците. Родителите трябва да застанат на своята отговорна позиция. Такива случаи (бел. ред. - в Ново Паничарево) рефлектират върху учителите", коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Ами те сега нормалните държави са Полша, Унгария и Чехия. Тези от западна Европа и Америка са болни. Те не защитават децата, даже ги отвличат от семействата им поради всякакви измислени предлози, и ги дават на елита да ги насилва. А за обвиненията към обикновен човек? Да, автоматично се считат за истина, и това не е нормално. Ето и случая с този директор - вината му още не е доказана, и ето -от "днес бг" за скандализирани, възмутени и тн.
43
0
 
0
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
Страхил говори за лица под 18 години, което включва и малолетните, и непълнолетните. Но това няма значение, тъй като твърдението му е грешно за абсолютно всички възрастови групи. В случая, за доказването на обвинението, възрастта няма никакво значение.
42
0
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Страхил не ти говори за малолетни (под 14 години), а за лица под 18 години. В случая тази е на 15 години или най-малкото навършени 14 години. Накъде писаха, че е 16 годишна.
41
2
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
В случая тази не е малолетна. Ти за какво пишеш?
40
0
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Страхиле, не знам кой ти каза, че от малолетни не се изискват доказателства, но те е излъгал. Освен това се твърди, че доказателства има - и записи, и други свидетели. Ако няма - ще го върнат.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24 и останалите...говорите за нормални държави, но в една западно европейска държава ако малолетно момиче обвини някой учител в блудство...света ще му се стовари в/у главата. Навсякъде закона защитава децата.. Да на снимката е една ромка, която не е голявам "уловка", но ако беше някое финно русо момиче, коментарите щяха ли да са същите? ПС: Просто повдигам някои въпроси, иначе в този случай и аз смятам,че всичко е исценирано и се надявам човека скоро да намери справедливост.
38
0
 
7
 
! Отговори
от веднъж провокиран преди 6 години
болщой театро романеле. Стария ром ще плаща , но по късно.
37
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е дали психологът Христо Монов е получил дипломата си примерно в Селскостопанският институт? Защото не виждам как иначе професионалист ще твърди, че липсата на предишни оплаквания е равнозначна на липса на престъпление или че педофилията се проявява по същия начин като хремата.
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно, малката безсрамница е изнудвала директора и като не е успяла да постигне целта си-добри оценки и поведение в дневника, е решила да го компроментира, за са го сменят с друг, може би, по-сговорчив.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези новини се пускат само с една цел, да се неглижира и замаже процесът който идва скоро!!! А той е срещу Цацаров , Дебелян и сие! :) Тогава ще разберете кон боб яде ли, и кой лъже и маже
34
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля, че тази едро....да ромска мома лъже и то яко. Това момиче и нейните родители са спретнали тази гадост на човека. Ако се докаже, че това е лъжа дано да ги подпукат за клевета и уронване пристижа на име и авторитет.
33
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСКАЛ Е ДА ТОПНЕ ЧУШЛЕТО АМА НЕ И Е ДАЛ ЕДНО 20 ЛЕВА!!!АКО И БЕШЕ ДАЛ 20 ЛЕВА СЕГА НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА ТЕЯ ПРОБЛЕМИ!!!БЕЗПЛАТНО ТОПВАНЕ НА ЧУШЛЕТО НЯМА :D
32
5
 
16
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 31Айде бе???!!!??? Ти да видиш! Много знаеш какви бяха едно време ученичките!Да не мислиш, че баба ти е била Света Анна, *** Дева Мария а ти си Иисус?Единствената разлика с тогава е че мобилни телефони изобщо нямаше, а фотоапаратчетата бяха с лента която трябваше да се промива.Айде да не ти разказвам какво съм чел от лексиконите им, че ум да ти зайде!
31
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки може да обвинява, но без доказателства следва съд за клеветника.
30
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо директора е задържан щом е невинен? Има ли някакво веществено доказателство за ареста му? Всяка ученичка може да набеди някой в блудствени действия с цел облага! Днешните ученички не са като онези преди 35 години! Днешните ученички са по отворени по хитри и могат да предизвикат всеки нормален мъж за сексуално посегателство и после да се изкарат жертва! Трябва да си дърво и то буково за да не реагираш на предизвикателство от страна на някоя добре развита блудственица която не прилича на 14 г
29
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли права Българският учител??? Една ромка може да го направи за резил, ей така просто за отмъщение,за кеф или каквото ви дойде на ум! Къде е държавата когато трябва да се намеси при раждане,не блудство а раждане на деца от малолетни момичета ромки??? Къде е? Ако тоя беше дрът*** -" учител" дали толкова бързо щяха да арестуват? Кажи бе дебелий Цацаров, кажи бе *** умряла? Дебела Пеевска подлого,кажи бе?
28
24
 
6
 
! Отговори
роко преди 6 години
Абе те 8 ми клас вече го взимат отвсякъде,решила момата да продуха тръбата на шефа и той завалията лапнал куката,после не е искал да си плаща и на прокурора да му покаже кон боб ядели,да и беше хвърлил 20 кинта и мача свършва да ама не
27
5
 
70
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До НАГЛОСТИ аз мисля че лъже . Освен това като гледах замъгления и образ се виждаше че е една доста тлъста ромка, която едва ли би предизвикала кой знае какви еротични мераци у човека. Тук има нещо гнило.
26
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде замазаха нещата .В типично бг стил . Богат опит от комунистическото минало.
25
1
 
36
 
! Отговори
мда преди 6 години
Не желая да коментирам конкретния случай преди да излязат на яве още доказателства, но ми прави впечатление, че в световен мащаб зачестяват случаите на фалшиви обвинения, което прави все по трудно разкриването на истинските престъпления от този характер. Системата е започнала да пречи не само на фалшиво обвинените, но което е по лошо и на тези които наистина имат нужда от справедливост, защото хората стават все по скептични към тези обвинения и както казах това не е само БГ тенденция...