Хем забавно, хем полезно: Да учиш чрез игра

Методът вече се прилага в няколко учебни заведения
12 ное 2017 09:25, Петя Славова
11

Млади педагози успяват да обучат деца само от игри така, че те да покрият всички критерии на националната образователна програма. Иновативното обучение се прилага вече в няколко училища.

Преди повече от три години Станимира и Красимира създават център за деца, които имат различни затруднения и не са добре приети в училище. Те превръщат един стандартен урок във формата на игра. Така докато играят, учениците си учат уроците, съобщава Bulgaria ON AIR.

Засега проектът е концентриран само в един учебен час - човекът и обществото за деца от 3 и 4 клас. В бъдеще учителките планират да разширят своя проект за повече предмети и повече ученици.

Иновативното обучение вече се приема позитивно от няколко училища. Сред тях е и 202 ОУ в Долни Пасарел, където децата споделят, че искат такива да бъдат уроците по всички предмети.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете ли преди да пишете под статията?
Започнали да го прилагат при деца с проблеми!
Искате здравите и нормални деца да ги обучават като "с проблеми"?
Утре и на работа като отидат, ще искат да си играят и забавляват, вместо да работят.
Разумно, амбициозно и знаещо поколение ли ще се възпитава или несериозни, играещи си, лигавещи се мъже и жени, които търсят купон и забавление и не могат да задържат вниманието си на едно място дълго време?!
От ден на ден вървим на зле.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип звучи добре, но:
Не става по всички предмети. Не става за всички възрасти.

После и на работа ще искат да си играят, а не да работят.
7
0
 
0
 
! Отговори
Shalvarlar преди 3 години
igra...pluvane v lokvi li?
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се учи в цивилизованият свят, в България трябва да има стрес, зубрене на 2 страници с дати във втори клас, седене на чина, ако се обърне назад да види говорещо по урока дете това значи, че се върти и получава забележка и мачкане. А какво по-естествено от това. Методи от преди 100 години.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До по-забавно е
Когато видиш взрив от няколко вещества които си смесил, имаш по-голям ентусиазъм в изучаването на верижни реакции. Започваш да разбираш статичните електричества, ролята на повърхността на съда в който бъркаш, вълните като част от ударната вълна...
4
3
 
4
 
! Отговори
по-забавно е преди 3 години
да учиш религия ! Хем религията по-лесно се запомня отколкото математиката и физиката , хем по-бързо ставаш кон с капаци !
3
1
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 3 години
Чувал съм, че в скандинавските страни много отдавна само по този метод обучават учениците. Една позната ми е разказвала това, че детето и така е обучавано там и наистина давал невероятни резултати.
2
3
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 3 години
Късно е,това трябваше да стане в далечната 1992-ра година. Сега...просто напразни надежди. Учениците са тотално ockoтяли с по 2-3 гънки в мозъка. Много рядко ще видите усмихнат ученик.всичко е набурсучено и озверяло
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Например хвърлянето на гранати.