Студентски живот в стаичка: Зее, вее... мухъл! МОН къде е?

Сгради в Русе, строени межуд 1968 г. и 1977 г., не са ремонтирани
8 дек 2017 09:00, Петя Славова
36

Мизерни условия за живот в общежитията на Русенския университет. За това алармираха студентите от учебното заведение.

Надеждата им е, че проблемът ще бъде решен от държавата, тъй като Министерството на образованието е собственик на сградите. Заради лошите условия са заети едва 60% от общо 2400 легла в общежитията.

Стари дограми, от които през зимата вее, изтърбушени легла, разбити шкафчета и мухъл. Tака изглеждат част от общежитията в Русенския университет "Ангел Кънчев". Те са строени между 1968 и 1977 година, но основен ремонт е правен само на две от шестте сгради, съобщава Bulgaria ON AIR.

Някои от родителите избират да ремонтират сами стаята, с условието да се пази за детето им до края на следването му. Разходите обаче не се приспадат от наема.

Университетът настоява пред министерството да получи собствеността върху общежитията, за да ги стопанисва. За ремонт на четирите стари общежития са необходими между 8 и 10 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11 Професор Хайде пак. :D Я припомни кой управлява държавата последните 10 години? :D Първо БСП бяха виновни за всичко за последните 9г. Днес вече е модерно Орешарски и Радев, дето нямат 1г управление, както и взе да нашумява че и БКП има пръст с действията си преди 30г. :D Аз пък казвам че заради Цар Самуил и некомпетентният му инфаркт сме на това положение! :D
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има да се хрантутят бежанци и римляни те са по-важни.
13
1
 
3
 
! Отговори
До: БМВ 335D преди 6 години
Това че ти си станал такъв и твоите деца ще вземат пример от теб не означава че всички това ги чака.Завършил съм точно този университет и да ти кажа в автобиографията ми е доста добра.Малцина са тези завършили в РУ дето непрокопсват!
12
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
значи само понеже собственик на сградата е мон той да плаща ремонтите, а наемите да си ги прибират университетите, които са автономни организации и приходите ги ползват както намерят за добре
11
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ами и вкъщи банята ми ще се покрие с мухъл, ако я използвам редовно, а не я почиствам и подържам...след като са позволили на някои студенти да напуснат без да приведат стаята в приличен вид, това е проблем трупан с години. Когато един имот се подържа, ремонтите му са козметични и на 10 -15 год. примерно се сменят изолация, обзавеждане и дограма.
10
8
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Орешарски и Радев съсипаха страната
9
1
 
36
 
! Отговори
Накратко преди 6 години
1. Наема е минимален. 2. Студентите се държат като ***. И в 5 звезден хотел да ги настанят, след 2 месеца ще е същата ***. 3. Статията е ***.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За толко пари-толкова.Не ги жалете студентите-повечето от тях имат доста пари.
7
14
 
25
 
! Отговори
БМВ 335D преди 6 години
Факт е, че в масовия случай студентките са леки момичета с нетежко поведение, често припокриващо се с проститутско такова, бъдещи фризьорки, маникюристки, продавачки, сервитьорки, ягодоберачки или гледачки на възрастни от ЕС или ще надуят коремите от чичко - паричко. Студентите са бъдещи зидаро - мазачи, келнери, кофражисти, шлосери, берачи на зарзават в Англия, чистачи на тоалетни, жиголота, обслужващи стари баби, престъпници, наркопласьори, наркомани, безделници, комарджии и вече алкохолици!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това наистина е зле, но не навсякъде е така. Например най-новите общежития на Пловдивския университет са страхотни, все едно си на хотел.
5
3
 
31
 
! Отговори
Генерална грешка преди 6 години
Да попитам и аз Но не къде е МОН а къде са крадливите ректори и крадливите Студенски съвети Това са правилните въпроси Общежитията се стопанисват от университетите и студентските съвети и те се разпореждат с тях а не МОН Общежитията и студентските столове са най-тлъстото парче от баницата която крадливо поглъщат най-безсрамно и се угояват от тях ректорите и студентските съвета И една задачка Защо финансова инспекция не прегледа имущественото и финансово състояние на ректорите и СС?
4
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето затова после образованите младежи се спасяват в чужбина.Успех на всички,решили да се реализират някъде по света.
3
10
 
26
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
Общежития само за отличниците . в студентски Град! в София всички знаят какво става ,ама си траят - квартирка 60лв с парно,ток,вода и айде в чалготеката и на "пангара".това е източване на хазната и трябва да спре веднага , а тея пройдохи искали и да им чистят и ремонтират !
2
3
 
24
 
! Отговори
що за въпрос преди 6 години
Как къде е МОН ? Спи зимен сън , разбира се , от 01.01 до 31.12 непрекъснато. Събуждат се само за таксите.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как къде са.... Има места където е лято - Малдивите, Бали, Хаваи, Канарските острови. Те за какво са крали цяла година неуморно....