Родители притеснени за бъдещето на басейн в "Надежда"

Общинският басейн ще мине под ръководството на училище
Обновена: 11 яну 2018 20:38 | 11 яну 2018 20:35,
0

Има ли опасност общински басейн в столичния квартал "Надежда" да остане недостъпен за над 300 деца? Според притеснените родители причината е, че 153-то Спортно училище "Неофит Рилски" смята да открие паралелка по плуване.

Поради тази причина общинският басейн ще премине под шапката на училището. Според треньора по плуване Емилия Кирилова това не е първият случай, в който общински басейни минават под ръководството на училища и се възпрепятства плуването на деца, които не учат в съответното школо.

Вчера родителите са депозирали подписка с близо 400 подписали се, събрани само за една седмица. Според тях басейнът е единственият в квартала и околностите, който може да се ползва и е в добро състояние.

Bulgaria ON AIR потърси за отговор кмета на район "Надежда" инж. Димитър Димов и директора на спортното училище Кирилка Диковска. Те категорично отрекоха опасенията на треньори и родители, че децата им ще останат без басейн.

Кметът е категоричен, че всичко се прави с цел да се развива спортът в общината. Той обеща, че ще се срещне с родителите и треньорите по плуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари