За трета поредна година ВУЗФ организира Международния конкурс МITE за учители и ученици

Участниците ще получат преференциални условия при кандидатстване във ВУЗФ и 20% отстъпка от семестриалната такса
2 фев 2018 15:12, Боряна Павлова
За трета поредна година ВУЗФ организира Международния конкурс МITE за учители и ученици

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира за трета поредна година Международния конкурс за учители и ученици МITE (Методика и информационни технологии в образованието - Methodology and Information Technologies in Education). Тази година участниците ще получат право на преференциални условия при кандидатстване във ВУЗФ, както и 20% отстъпка от семестриалната такса.

Националният втори етап от МITE ще се състои на 5 февруари в сградата на ВУЗФ на улица „Гусла“ 1, а победителите ще бъдат поканени за участие в международния и последен кръг, който ще се проведе в периода от 1 до 10 май в град Москва. До момента ежегодно се изпращат по над 20 български ученика, които представят страната ни на финалния кръг в Русия. Специалното тази година е, че националният втори етап на конкурса ще бъде отворен и за външни посетители, които желаят да присъстват на представянето на ученическите проекти.

За националния и международния етап участнците трябва да представят всяка своя разработка в рамките на 10-15 минути. След тях предстоят 5 минути уточнителни въпроси към състезателите. Критериите за оценка на ученическите проекти включват оригиналност, атрактивност, ползваемост, достоверност и оформление. При учителите се оценяват ефективността на представяните идеи и методики, пълнотата, дизайнът, естетическото оформление, вътрешната съгласуваност и балансираност, както и стилът на презентиране.

Класираните на първите три места в националния етап ще получат дипломи и награди, а останалите участници - грамоти. За първенеца при учениците са осигурени безплатен престой и културна програма по време на Международния етап в Москва.

 


Още от
Спонсорирано съдържание