Поредна жестокост! Какво се случва с тийнейджърите?

Обществото ни е обречено, смята преподавател
7 фев 2018 09:40, Петя Славова
129

Нов случай на жестока агресия, заснета във видеоклип, бе представена през изминалия ден на обществеността. Кадрите са от Русе и показват как трима души пребиват младеж, докато друг снима с телефона си. Клипът, който бил изпратен анонимно до местната телевизия TVN, бързо се разпространява из интернет, но след това е премахнат, заради жестоките кадри на насилие.

Какво се случва сред подрастващите и става ли ежедневие агресията между младежите?

Още по темата

Според учителя по немски в Частна немска гимназия в София Григор Димитров ако не се вземат мерки и младежите не започнат да се възпитават от семейството и от учителите - обществото ни е обречено.

"Агресията е ново явление и засяга националната сигурност на България. Стигнали сме до една точка на насилие, от която нещата много трудно ще се оправят. Възпитанието бе занемарено в училищата и това доведе дотук", обясни учителят в "България сутрин".

Според Димитров консервативната среда на училището е нарушена и вече има едно тежко ежедневие с нарастващо неравенство.

"Основният възпитателен процес започва в семейството. Няма ли здраво семейство - няма здраво общество, няма ли здраво общество - няма здрава държава", категоричен е учителят.

По думите на психолога доц. Маргарита Бакрачева подрастващите живеят в динамичен свят, в който доминира лошият герой.

"Лошите и непослушните се смятат за по-атрактивни. Забравя се говоренето в семейството. На младите трябва да им бъде показано какво друго се цени. Че и други хора могат да попаднат в новините, не само лошите", твърди психологът пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че социалните мрежи дават неограничени възможности на младежите - "качват се инсценирани неща, за да се съберат лайкове и споделяния".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата щом не иска да се приеме конвенцията която е против насилието значи е за насилието затуй само бой
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18, и моите деца ходят с удоволствие на училище! Ама австрийските училища леко се различават от българските:))))
25
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хиляда минуса да нацъкате нищо няма да промените! България е зле заради руските интереси и бленуваният им достъп до Средиземно море. Вие сте само стока за употреба и налагане на "братските" щения! Гърците са следващите. *** дори опита да влияе, но немците бързо се усетиха и им опростиха това-онова. Единствените, които имат интерес да заприличате на стадо, са овчарите от Москава. Погледнете само руският народ на какво са направили?! Стар, християнски народ, съсипан от комунистите! Горките!
24
14
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
"Какво се случва с тийнейджърите?"НАрича се държавно образование !
23
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20, в Бг останаха само чалгари, какво искаш???? Който има капацитет - умствен и работен ДА СЕ МАХА НЕЗАБАВНО!!!! След няколко години може да ви върнат границите и да изхвърлят тази територия от ЕС. Следва плацдарм. Който е ходил в казармата ще ме рабере. Военна зона против турчулята и разни други азиатски апетити. България отдавна е обречена и само ид.и.... не го разбраха!
22
1
 
23
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
и какво става след като събереш лайкове и споделяния?...фалшиво общество...фалшиви хора...
21
4
 
37
 
! Отговори
Кид Шелин преди 6 години
Млади ,здрави момчета !!! Какво искате,книги ли да четат ? Видяха ,че и с една недокрай прочетена книга ,може да си начело на държавата...
20
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Бг провинцията живеят аборигени.Трябва да издигнем "Великата Софийска Стена" за да не може тази пап*лач даидва в София.
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 17. Не можеш да промениш семейството, да смени чалгата с класика, а ракията с книга. Но може да се работи в посока училището да дава повече знания, а не баластра и повече възпитание и насоки да растат нормални хора. Защото когато стане нещо, децата почнат да мислят как да съберат пари за някоя кауза и да спасят живота? Защото започва да работи доброто, съпричастността и други инстинкти. Но защо по този начин, това трябва да е ежедневие и в основата на учебният материал.
18
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като родител на титейджър в България а сега в чужбина, според мен причината е първо като цяло агресивната среда в училище, създадена от остарял, безсмислен материал, при това в огромно количество и преподаватели, който нямат уменията и базата да владеят деца. Кога едно българско дете ще каже:Жалко, че съм болен и ще изпусна часът по Химия. Моето вече го казва. А и погледнете какво става в градините, след този тормоз, какви хора да растат "благи"?
17
1
 
53
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Вината е ИЗЦЯЛО в родителите. На много от тях не им се иска да са виновни и обвиняват всички други. Държавата била виновна, училището и т.н. Детето попива вашето държание. Разберете го. Не можеш да седиш с ракииката, да псуваш като каруцар, да се държиш със семейството си като *** и да очакваш възпитано, умно и добро дете. Просто е доста ...
16
1
 
33
 
! Отговори
дедо Йов преди 6 години
На младите трябва да им бъде показано какво друго се цени.И да знае че след подобна случка ще попадне веднага в място като Бойчиновци, да поживее със себеподобни! Подобни места за проблемни тинейджъри има навсякъде в "демократична" Европа, в добрата стара Англия им налагат военна дисциплина, виждал съм как ги будят в 5:30, по най бързия начин трябва да се приведат в изряден вид, строяват се на двора и едно шотландско ко...еле ги направи неспособни да мислят за глупости!
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е новина.Това си го знаем.Не е нужно всеки ден да говорим едно и също.
14
1
 
33
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Медиите събуждат агресията, после се питат откъде идва?
13
4
 
59
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Това е резултат от 28 години анархия,беззаконие,слаба държава и полиция и това е само началото,господ да ни е на помощ.
12
5
 
20
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
Аз не знам къде сте живяли. Във Враца и Монтана, преди Михайловград това си бе ежедневие и когато бях тинейджър. Дори и в класните стаи на техникумите. Да не говорим вечерно време пред дискотеки и кръчми, или по събори. След всеки мач между юношеските отбори на двата града, гостуващия отбор биваше набит в съблекалнята. Редовни побойща имаше на селските стадиони. Побойща имаше и в София на мачовете между студенстките отбори. Не, че ме кефи това. Но не е от вчера. Факт.
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е най-напред в семействата и възпитанието там.
10
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се случва? Мутреят, правят се на лоши батки! Слушат чалгии и рап. Гледат филми с прекрасен сюжет, а най-важното е, че от недоимък на кинти са се комплексирали до краен предел. Искат да се возят на скъпи возила, да живеят мафиотски лайфстайл. Управляващите мутри стимулират подобно поведение, понеже от всичко това печелят!
9
0
 
46
 
! Отговори
X-man преди 6 години
както вече е написано, побоищата са реклама на биячите и ако това не се смята за агресия а за престъпление срещу личността независимо пол мъжки или женски е тогава прокуратурата и съдът трябва да си свърши правилно работата, без смекчаващи вината изявления както е в нормалния свят. Не нацията ни е загубена. Прокуратура и съд за смяна. Те са тези които бавят присъдите на престъпниците. За да се всява страх в обикновения човек и чувството за безнаказаност. Основният проблем е липсата на справедлив
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквоще кажете, за каишки, които винаги следят и слушат учениците до 18 годишна възраст, а специални хора ще оценят всяко едно тяхно действие. Учителите ще имат право, ако ученика не слуша, да му пускат електрически заряд на каишката, та да го усмирят.Какво мислите :)