Поредна жестокост! Какво се случва с тийнейджърите?

Обществото ни е обречено, смята преподавател
7 фев 2018 09:40, Петя Славова
129

Нов случай на жестока агресия, заснета във видеоклип, бе представена през изминалия ден на обществеността. Кадрите са от Русе и показват как трима души пребиват младеж, докато друг снима с телефона си. Клипът, който бил изпратен анонимно до местната телевизия TVN, бързо се разпространява из интернет, но след това е премахнат, заради жестоките кадри на насилие.

Какво се случва сред подрастващите и става ли ежедневие агресията между младежите?

Още по темата

Според учителя по немски в Частна немска гимназия в София Григор Димитров ако не се вземат мерки и младежите не започнат да се възпитават от семейството и от учителите - обществото ни е обречено.

"Агресията е ново явление и засяга националната сигурност на България. Стигнали сме до една точка на насилие, от която нещата много трудно ще се оправят. Възпитанието бе занемарено в училищата и това доведе дотук", обясни учителят в "България сутрин".

Според Димитров консервативната среда на училището е нарушена и вече има едно тежко ежедневие с нарастващо неравенство.

"Основният възпитателен процес започва в семейството. Няма ли здраво семейство - няма здраво общество, няма ли здраво общество - няма здрава държава", категоричен е учителят.

По думите на психолога доц. Маргарита Бакрачева подрастващите живеят в динамичен свят, в който доминира лошият герой.

"Лошите и непослушните се смятат за по-атрактивни. Забравя се говоренето в семейството. На младите трябва да им бъде показано какво друго се цени. Че и други хора могат да попаднат в новините, не само лошите", твърди психологът пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че социалните мрежи дават неограничени възможности на младежите - "качват се инсценирани неща, за да се съберат лайкове и споделяния".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не силата на правото, а правото на силата господства. Това е личният пример за младите.
46
1
 
28
 
! Отговори
Ханибал преди 6 години
Тези тримата трябва да им се начупят всички кости на ръцете и краката,напълно и безвъзвратно. Тогава може би следващите желаещи да се правят на биячи ще се замислят. Не е лошо и да се посетят и родителите им и да им се предаде урок и на тях щом не знаят как да си възпитават ***.че.тата си.
45
0
 
14
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До До 36. Като имаш деца, тогава ще говориш. Прав е човека, само осакатяване на такива. който е посегнал веднъж, ще посегне втори път, днес откраднал телефон на 12 годишен, утре пари, в други ден ще убие. Казано е "Око за око, зъб за зъб", така ще бъде щом няма държава и закони!!!!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 38 Моето дете е възпитано и не псува!!!!!!!
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36.Ти не заплашвай, защото когато става дума за детето ми никой и нищо не може да ме спре!!!!!!Аз ще възпитавам детето си да бъде Добър човек а някакви мизерни *** ще го стресират.Ми купете им телефони бе ***.Възпитайте ги!!!!!Само осакатяване на такива.
42
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво очакваме след като това е реалността която се живее в България. От малки са закърмени с агресия. Гледа баща си как слиза от колата да се бие, защото му отнели предимство, или как бие майка му. Гледа "позитивните" бг новини пълни с трагедии и негативност, знаят че живеят в страна без закони и че нищо няма да им направят. Родени са и са израстнали в простотия, чалги. Място в което се уважава агресията и простащината, и се ръкопляска на това, а честността и добротата са за глупаците
41
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхме в детските градини как се "грижат" за тях и това носи своите последствия. Общество, политици, учители, родители, филми всичко това създаде тези деца и ако не се вземат спешно мерки работата ще стане много зле. Отделно са тези от другия етнос, които са тотално изтървани и чувството за безнаказаност и липса на правосъдие ги стимулира допълнително.
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте обвинява ли учителите. Къде са родителите и тяхната отговорност?
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСмане, ще поначукаме и вашите празни тикви. Тогава ще разбереш доста неща, свинкьо, рязана. Или мислиш. че ще ви се размине????
38
7
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Ей по-мяр няма да заплашваш никой щото .... да не се събудиш с начупени огледала и напукани гуми ..... и ти си научи детенцето на 12 , защото като мина покрай лапета на по 7 , 8 години почват да псуват на майка .... аз как да реагирам , шапка да му сваля а ? Не бой ами и бой за тебе като се срещнем щот ти си го научил да псува ...
37
1
 
29
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Всеки в България се чувства недосегаем. Знае, че може и ще му се размине. А "Хулиганския дом" в Бойчиновци, тоест , единствения затвор замалолетни престъпници, е отживелица от комунизма. Търпете последствията сега, и доброволно харизвайте родината си, на който я пожелае...
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам думи!!!!! За всичко са виновни родителите.Все са много заети и нямат време за възпитанието на децата си.Това вече не са деца а ***.Вчера трима такива *** на около 20 годишна възраст за градини племенника ми ,който е 12 годишен, заплашват го и му взимат телефона.Естествено,че не ни пука за телефона,но стреса който е преживяло детето е огромен.Със сигурност ще ги намерим,даже вече научихме кои са и меко казано-тежко им! Ще бъдат осакатени за цял живот,но за съжаление има много като тях
35
4
 
29
 
! Отговори
давайте минусите преди 6 години
Вече четвърто поколение деца, още в най-ранна възраст се откъсват от семейството - естествената следа на човека.Дават се за отглеждане на оскотели и незаинтересовани учителки. ОЦЕЛЯВАТ по законите на джунглата от най-най-ранна възраст и като поотраснат - тЕ т`ва е положението! Веднага ще ме почнат с приказки за социализация, навици, английскти, танци идр. плюсове на детската градина. А каква е ролята на родителите?...Обаче - ценности - 0, връзка между поколенията - 0!ОзверяванеДавйте минусите
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигора тия тримката са банда страхливци! Демек, когато се разкарват сами се страхуват дори и от сянката си. Ама иначи много кеч гледат зад влажните си панелки.
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие не разбрахте ли, че Фейсбук е виновен за това оскотяване? Тази мрежа беше създадена именно с целта масово да се манипулират хора с новини, да се затъпява тотално, хората да се зомбират и буквално да се превърнат в ***, за които най-същественото е да качат селфита на нещо /включително на побой до смърт/, за да получат n на брой лайкове. Съвършено ясно е, че Фейбук не може да се забрани. Кутията на Пандора беше отворена.
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 28Гледай си прасето на село и не се обаждай когато не те питат!!!
31
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На христяните поповете пеят молитви против конвенцията за насилието и кво искате значи така е правилно по слабите да се бият
30
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всичко това което се случва с децата са виновни родителите после училището.родителите са тези които показват правилният път на детето.трябва в училище учителите да имат по големи права за възпитание но вече е много късно.криворазбрана цивилизация.на ви дрмокрсция.
29
25
 
6
 
! Отговори
ОСман преди 6 години
Християнски работи. Христитата в действие.
28
4
 
7
 
! Отговори
до анонимен 20 преди 6 години
До АнонименТи да не си кореняк софиянец, а? Кой знае от кое Долно Уйн* си дошъл, но много ги разбираш...!!!