Талант, много талант, Мартин – малкият шампион по математика!

Детето спечели олимпиадата в Банкок в състезание с 1500 деца
28 фев 2018 16:30,
47
Талант, много талант, Мартин – малкият  шампион по математика!
Снимка: Кадър bTV

Един малък, 6-годишен българин, е новият световен шампион в едно от трудните математически състезания – олимпиадата в Банкок.

Мартин Матов е победителят сред най-малките участници – в подготвителна група. Шампионите и в други две категории са българчета - Йордан Стоянов при първокласниците и Ясен Пенчев при шестокласниците.

Мартин се захваща с математиката, когато е на три години и половина. Майка му го записва.

Иначе всичко започва от номерата на колите. Вместо автомобилна страст обаче Мартин се влюбва в числата.

И така – от четиригодишен тръгва по състезания. Най-големият му успех е олимпиадата в Банкок, където се състезава с още 1500 деца.

"Като видях задачите, които ни дадоха на състезанието, видяха ми се много лесно. Талантлив мисля че съм. Много талантлив", споделя момчето пред bTV.

Майка му Милена Александрова е истински щастлива и пожелава на всяка майка да изпита усещането на международна сцена да споменават името на детето й.

Друг човек, който стои зад успехите на Мартин, е неговата учителка Ирина Шопова. Задачите, които Мартин решава, са за третокласници.

"Ние наистина вярваме, че той има изключителна дарба и изключителни умения”, казва и бащата на момчето – Цветомир Матов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 годишно на олимпиада? Направо от родилния дом ги водете. Дори да има талант това не е начина за развитие. До 8 клас ще е гарантирано пропаднал алкохолик като останалите му връстници. Болните родителски амбиции водят точно до това. Дори и детето да има талант.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гордост си за всички БЪЛГАРИ ,Мартине
1
8
 
19
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Аре ве, тарикати, нали не искате новини за плеймейтки, а само за българи, дето ни славят по света. Е ся що не коментирате? Ха-ха-ха, палячовци, а под новината за Николета Лозанов стотици коментари, колко я мразите :) Няма такива смешници в целия свят, брат :))))))))