Образование за всяко дете! С 63 млн. по 13 програми

МС отпусна и пари на общините за транспортни разходи на педагози
3
Образование за всяко дете! С 63 млн.  по 13 програми
Снимка: архив, БулФото

Общините получават над 11 млн. лв. за разходи за наем и транспорт на учителите, реши правителството.

Със средствата ще се възстановяват разходите на педагозите в детските градини и училищата, когато работят извън населеното място, в което живеят. Те се отпускат според изготвена и предоставена от кметовете на общини информация.

В рамките на един и същи период на учителите могат да бъдат възстановявани извършените разходи или за транспорт, или за наем по месторабота.

С друго решение кабинетът одобри 13 национални програми, които ще осигурят допълнително финансиране през 2018 г. на политики за равен достъп до качествено образование.

Прилагането на националните програми е осигурено с 63,43 милиона лева.

Три от тях са нови - "Заедно за всяко дете", "С грижа за всеки ученик" и "Оптимизиране на вътрешната структура на персонала в институциите от системата на предучилищното и училищното образование".

Първите две нови програми са насочени към обхващане и задържане на деца и ученици в образователната система и подобряване на постиженията на ученици, които срещат трудности в обучението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тези общности децата се женят на 12-14 години и не искат да учат. Отпускането на пари за приобщаването им не води до влизането им в клас. Напротив, учителите, за да получават тези записват недействителни бройки до края на програмата. Естествено накрая на "завършилите" трябва да се издават и дипломи без покритие. В същото време нашите сънародници дори не са в България и получават помощи в съответната страна.
2
0
 
6
 
! Отговори
Клара преди 6 години
Образованието няма да се подобри само с командировки на учители. Да вземат да прочетат какво пише в учебниците. След това да ги изхвърлят и да платят на някой нормален да напише нови. Ама нали трябва попикани професори да вземат хонорари ...
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой сериозен журналист ще направи ли разследване - колко от тези програми са насочени към онези групи, които НЕ ЖЕЛАЯТ да учат, а родителите им не се вълнуват от това?Колко пари от нашия джоб се изливат там като в каца без дъно?Ще бъдем ли информирани какъв е резултатът от грижите за тези общности (освен пердаха, който ядат учителите от родителите на тези "деца" и освен подарените дипломи без покритие, получавани от всяко такова "дете", благоволило да не напусне училището до 7-и клас)?