Проверяват Департамента за усъвършенстване на учители към СУ

Следващата седмица започва и проверка на МОН по сигнала
27 апр 2018 16:52,
3
Проверяват Департамента за усъвършенстване на учители към СУ
Снимка: архив, Булфото

Софийска районна прокуратура проверява Департамента за усъвършенстване на учители към Софийския университет.
 
Сигналът е подаден от ректора на висшето учебно заведение, след като вътрешна проверка е открила множество нарушения в работата на звеното. Идната седмица започва и проверка на образователното министерство, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Ние имаме към нас над 400 звена, с висшите училища и БАН - близо 435, и със звеното ни за вътрешен одит не можем да направим проверки и да осъществим достатъчно интензивен контрол върху всички, но сме планирали тази проверка. Тя е разпоредена. В дългосрочен план съм сигурен, че не само контролът, но и конкуренцията е тази, която ще отсее и ще даде оценка на отделните обучителни програми за квалификация на педагогически специалисти", коментира Красимир Вълчев, цитиран от БНР.

Според депутата от БСП Анелия Клисарова подаденият сигнал е заради събиране на пари на ръка от квалифициращите се учители и ниско качество на обучението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДИУУ трябва да се закрие. Напълно излишно звено тежащо на финансите на СУ. Има доста съмнителна репутация на печатница на учителски сертификати без реално и качествено обучение.Учителите могат да обучават допълнително и усъвършенстват към факултетите.