Палавите учителки – извадка на обществото ни!

Педагог и журналист в коментар пред Bulgaria ON AIR
29 май 2018 11:30, Анисия Иванова
90

Двете преподавателки, втрещили социалната мрежа последните дни, не са представителна извадка на българските учители. В това са убедени гостите на "България сутрин" Гери Дончева, която е телевизионен водещ и педагог, и журналистът Едуард Папазян.

58-годишна учителка от Симеоновград беше във вихъра на предизвикателен танц по време на абитуриентски бал в ресторант край Харманли. Оказа се, че тя не е била поканена на празника, а била на свободна консумация в заведението. Мъжът с нея на дансинга пък не е ученик.

Още по темата

Друга преподавателка от Бургас пък беше снимана в скута на ученик. Това са двете най-нашумели в социалните мрежи снимки и видео от абитуриентските балове.

По думите на Дончева масовият случай е тъкмо обратен. "Учителите в днешно време служат за пример", смята тя.

Папазян също беше категоричен, че сниманите преподавателки от Симеоновград и Бургас не са представителна извадка на родната учителска гилдия, но са извадка на цялото общество.

"Българските учители са изключително трудолюбиви хора, които отдават живота си и силите в това да учат и възпитават", добави той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му учителят в момента е унизен и няма възможност да възпитава учениците си. Докато има ученици, които могат да кажат на преподавателя си "моят телефон струва колкото твоята кола", няма как да има нормални отношения в образованието.

Папазян даде пример от работата си като спортен журналист и обясни, че във футбола треньори на деца стават най-некадърните футболисти, които нищо не са постигнали. По същия начин е и в образованието - нивото на българските учители е изключително ниско, много от тях са отишли в системата, защото това им предлага пазара, смята той.

Според него жената от Симеоновград, която дори напусна работа заради видеото с нейно участие, не е направила нищо осъдително, защото тя танцува не пред своите ученици и не с абитуриент. Но има морален кодекс, който трябва да се спазва, особено когато си в тази професия.

Гери Дончева също сподели, че един учител трябва да спазва дистанция, за да буди респект у учениците си и трябва да дава пример на децата не само в класната стая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вкопчили сте се в учителката която е била на бар с вече пълнолетни .Забравихте ли че пияната Цецка Цачева2013година / стана Министър --и то на правосъдието може би и то затомва така се люшка като пияндурник -ами покажете го клипа -от 2013гМоже би просто абитюриентите са искали да покажат каква "готина " учителка имат която танцува с тях защото в сегашното общества да си готин е това
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Учителката е била на свободна консумация в заведението. Мъжът с нея на дансинга пък не е ученик...___Не разбирам проблема който се дискутира.Защо никой журналист не повдига въпроса защо абитуриенти празнуват баловете по барове и чалготеки заедно с други посетители а не в зали само за абитуриетски балове с връстници от други училища.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е невинен пръв да фърли камък-Йисус Христос !!
71
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че такива като госпожа василева освен за кревата да мисли деца ли да пази ама иначе акъл вярно за нея легенди се носеха на ония години
70
3
 
10
 
! Отговори
минало бешело преди 5 години
едно време учителите по физическо добре си вършеха работата и нямаше такива излагации на разгонени даскалици
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
самата водеща е пълна карачка баси курвуляка
68
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личният живот няма нищо общо с професията.Стига глупости и учителите са хора като всички останали.Всеки има право на лично пространство.Този, който е качил клипа би трябвало да бъде наказан-нарушение правата на човека.
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък си шлякан една палава учителка работеща в детска градина. Няма грешка момата, плющи се перфектно. Сутрин е на работа, после се виждаме за час,два и се орибира вечер при семейството си.
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналистките са по палави. И по известни с игрите си в обществото. Присмяла се козата на овцата , че и се вижда .....
65
3
 
34
 
! Отговори
Мимоза преди 5 години
С риск да обидя някого, за да приключа с тази тема, ще кажа, че повече съм разочарована от медиите и журналистите в тази история, отколкото от учителката...Журналистите и доста хора в обществото се превърнаха в селски клюкари! Не мисля, че подобни теми интересуват всички хора и са на дневен ред. Забавленията в свободното време са личен живот и нямат общо с професията.
64
2
 
2
 
! Отговори
Руцифер преди 5 години
Бау
63
1
 
38
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Как пък нито един журналист не коментира "музикалните" предпочитания на абитуриентите? Ако затвориш очи за момент, може да се объркаш дали не си в Истанбул, обаче учителката е проблем. Учениците хвърлят професионални гюбеци и въртят кръшни маанета, обаче - учителката е проблем. Цялото това поколение, което при звука на дивата чалга изпада в делириум е проблем, не учителката. Имат ли обаче топки журналистите да подхванат темата за деградацията на ценностите? Едва ли. Търсят се лесни жертви.
62
1
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До шматкаПолитиците, полицаите, съдиите са хората, чиято грижа е спазването и дефинирането на изкристализираната форма на морала на обществото- ЗАКОНЪТ!За медиите и за ВАС, попадайки под тяхно влияние е маловажна корумпираността и аморалността на цялата тази система от власти, дефинираща моралът на обществото, но е изключително важно моментното "избухване" и излагация на някаква даскалица от Горно нанадолнище, която няма никаква власт!Безмерно ЛИЦЕМЕРИЕ И ГЛУПОСТ!ПП. Примерът ВИ е неуместен!
61
1
 
25
 
! Отговори
nina преди 5 години
Госпожа,къде видяхте ученици на видеото?Ученици в кръчната няма.Ако говорите за абитурентите,които са празнували там,те завършиха,не са ученици,пълнолетни са и могат да гласуват вече ;)
60
2
 
24
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До шматкаТехните норми на поведение са изградени първо от семейството, второ от медиите, трето от реалния живот и обществото, с които се срещат на улицата! Работата на учителят е да предаде основно знания по науки(45 минути), компонентът морал е нюню. Учителят е професия с работно време и месторабота, извън тази рамка са хора, като всички останали!Каква е тежестта на 4-5 часа наука и морал, срещу 19-20 часа тотална простотия, безперспективност и бездуховност? Чия е отговорността за "децата" ?
59
4
 
45
 
! Отговори
Мимоза преди 5 години
Никога не съм си представяла, че живея в общество от такива "моралисти"!!! Голяма новина, голям проблем с една жена, която се забавлява на подходящо място в подходящо време!Така и не ми стана ясно, какъв е проблема?!Това не е в работно време, на работното място, нито пред децата, които учи. Нощните клубове са за забавление!На кой както му харесва да се забавлява, нали не пречи на останалите? Стига се ровихте в личния живот на хората!Това че се е веселила така, не я прави лош учител!
58
1
 
19
 
! Отговори
ех преди 5 години
всеки може да види рекламите по списания, билбордове и тв какво представят и как най-вече. после си пуснете някой чалга канал по тв и вижте клиповете, заслушайте се в текстовете на песните. след това посетете някой чалга бар или дискотека, но гледайте внимателно. ако нищо не ви направи впечатление е тогава вече има проблем.
57
4
 
33
 
! Отговори
Ххйй преди 5 години
Стига бе хора! Жената си е пийнала и се е развеселила. Всеки човек има нужда да разпусне. Какво се огледаха в тази женица и всички медии ни занимават с несъществуващ според мен проблем. То тези дето я сочат с пръст приличат на приказката " Крадецът вика дръжте крадеца!".
56
3
 
16
 
! Отговори
По мое време преди 5 години
Преди около 40 години учениците с по- големи паламарки клатеха по-засуканите учителкиА даскалите се скъсвах да *** ученички особено на военното обучениеДай Боже всеки му!Та къФ ви е проблема точно?!
55
1
 
16
 
! Отговори
hahah преди 5 години
какво ги жалите тези уяеници, те вече са в колето на живота, като хамстерите във въртелешката. те са видели и по/пошли работи по чалгарските заведения, дроги,алкохоли. сигурно вече имат дълъг стаж. а учителката скоро сигурно не е била на диско и се отпуснала жената. и тя е чоек. а политиците пияни и заляни са супер.