Творческо "Табу": Когато попфолкът срещне Вапцаров!?

Вапцаров и чалгата – що е то? Песен на Антонина!
29 май 2018 12:15,
83

Много обичам Вапцаров и щях да изкарам деветка, ако бях на матурата. Това обяви попфолк певицата Антонина, която навръх 24 май събра в новата си песен попфолк ритми и стихове на Никола Вапцаров. Изпълнителката поздрави с песента министъра на образованието.
 
"Всичко е нарочно и целенасочено. Това е един своеобразен начин да накарам хората, които случаш попфолк да чуят стиховете на Вапцаров. Тъжното е, че много малко от тях се досетиха , че това е Вапцаров", каза певицата в "България сутрин".

"Чувала ли сте за авторско право? Знаете ли кои са наследниците на Вапцаров? Знаете ли, че авторското право го държи Министерството на културата? Не сте месия, която да съди министъра на културата и образованието", нападна словесно певицата журналистът Иван Тренев, който е сезирал прокуратата и иска забрана за излъчването на видеото.

Антонина обаче е категорична, че няма да свали клипа и няма да се извини за песента. Тя посочи, че пародира обществени проблеми със своето творчество.

"Никой не ви пречи да снимате порнографски клипове. Осъзнавате ли, че продавате тялото си? Аз съм учител и моите ученици ме посрещнаха с това видео", настоя Тренев пред Bulgaria ON AIR.

"Не съм съгласна, че продавам тялото си. Тук има еротика, има закачка нарочно. Имам вкус и честолюбие. Исках да кажа, че не всичко в попфолка е чалга. Нарочно съм използвала това прекрасно стихотворение. Давам прекрасен пример на младежта", отговори му певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те глупостите от чалгата са равностойни по простотия с писаниците на Вапцаров. Но в затвора попаднал на хора и станал човекЕ това не е ли върха на глупостта?
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно тук пишат много хора,които са лишени от емоционална интелигентност!Със сигурност на матури на тема Вапцаров биха изкарали двойки...Поетите принципно са идеалисти и максималисти,в този ред на мисли идеал за Ботев е била свободата,за Вапцаров комунизмът.Не е виновен Вапцаров,че идеалът му е компрометиран от други....Относно поезията му и тази пошла чалга-няма да се запомни "парчето",а стиховете на Вапцаров вече няколко поколения помнят.Най-вярната присъда е в паметта на времето
31
0
 
2
 
! Отговори
И трето... преди 5 години
Върви народе възродени,Съединението прави силата,и трето....в някой друг живот.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чалга и Вапцаров е като свинче със звънче.
29
21
 
3
 
! Отговори
Простак преди 5 години
Каката не е лоша, хубаво пее и предполагам не само на микрофон :)) м***йната му на вапцаров, това и без това е бил червен терорист и безродник.
28
5
 
5
 
! Отговори
Каквото преди 5 години
И да пишем,все пак всеки има право да си вади хляба с каквото и както иска.Не можем да променим света и хората.Как беше- прекаленият светец и на Бога не е драг.
27
1
 
7
 
! Отговори
до Страхил преди 5 години
Страхиле, гръмни се.
26
2
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
Ми МЪКА МЪКА МЪКА и още 100 пъти така! То като гледам "учениците" ни и "студентите" ни! Какво учене е какво образование е! Ми да ви кажа поне научете, АКО МОЖЕТЕ ДЕ, децата си да могат да ровят по кофите за *** и да се научат да познават гъбите и ядливите растения по гои и ливади! Щото положението е МНОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООГО ЗЛЕ!!!!!!!
25
22
 
10
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Не че нещо, ама Вапцаров е осъден за терористична и антидържавна дейност. Стига другари ***. Не се правете на културолози. През комунизма забранявахте рока, а лансирахте неофициално чалгата. Тогава им викахте - " сръбско " и " гръцко ". А сега ревете срещу чалгата. Ами това е ваш продукт. Наслаждавайте му се.
24
0
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
До АнонименЩом приравняваш двата примера, явно наистина не можеш да усетиш разликата.Тук вече, няма кой да ти помогне.
23
0
 
0
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Имах предвид принципно,обществото ни.Не помните ли абитуриентите които се кълчотиха пред църквата???
22
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушал съм наживо една бг метъл група да пее стиховете на Ботев.Досега никой нищо не им е казал.Интересното е защо хората се захващат с чалга певиците които пеят стихове на бг авториАз не съм фен на чалгата
21
3
 
13
 
! Отговори
Абе преди 5 години
То да беше само чалгата,а Снощи правих кекс?Ясно е,не сме пълни *** да пуританстваме за нечия дупара и дисплея на теЯ,но *** народ най-лесно се управлява.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пускам сълза. ;( Ужас. Ако единственият начин да накараме младите да се запознаят с литературата е да я вкараме в чалга ритъм, по-добре изобщо да не се опитваме. Всичко е загубено.
19
0
 
10
 
! Отговори
20, преди 5 години
До 777Всеки отговаря за своите си "коли и къщи". В нашите и от нашите чалга няма.И държа такава да не ме облъчва насила. Слава Богу в квартала са повече нормални и интелигентни хора, които не държат да натрапят личните си вкусове на всички околни. За твоите "коли и къщи" - ти си знаеш.
18
3
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Копаем дъното. Да узаконяват проституцията и да си слагат табелки чалгажийките.
17
8
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
То ако всичко в живота беше чалга Николай Бареков и Бойко Борисов още щяха да са неразделниРумен Радев е нещо като възмездието на Бареков към Бойко чалгаряНе случайно и Путин предпочита Бойко пред РадевДимитровградския бригадир така майсторски го заби в гърба на покровителите си че Тиквата не можа да изрече:"-И Ти ли,Радев!"Бареков е симпатяга в това отношение
16
8
 
5
 
! Отговори
777 преди 5 години
Защо се оправдаваме?От колите и къщите ни яко чалга,нали?
15
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вапцаров е убиец-терорист, такива хора трябва да се осъдят задочно, а глупотевините му във възхвала на комунизма аз лично бих забранил или поне извадил от учебната програма.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още едно доказателство че българите и турците са кръвни роднини и тюркски народ - и едните и другите обожават кючеците, маанетата и т.н.