Към финал: Младите ни дебатьори се готвят за САЩ

Единственото, което спира учениците, е таксата от 5000 лв.
29 авг 2018 10:52, Анисия Иванова
18

1024 гледания   |  Още видео

Български ученици получиха престижна номинация за състезание по дебати в САЩ. Те бяха селектирани сред 2500 деца. За да стигнат дотам, те грабнаха златни отличия от Световното първенство по дебати на английски език в Барселона.

Но таксата за САЩ от 5000 лева е непосилна за учениците, съобщава Bulgaria ON AIR.

В Барселона българчетата имали шанс да премерят сили с най-острите умове от над 56 държави. Темите са провокативни: Каква би била съдбата на Гърция, ако боговете станат политици?

Младите дебатьори имали шанс да премерят сили с най-острите умове от над 56 държави. Темите са провокативни: Каква би била съдбата на Гърция, ако боговете станат политици?

Състезателите ни умело защитили тезата, че боговете биха били добри управници.

Срокът, в който можем да подкрепим умелите дебатьори от Румънската гимназия в София, е едва първи септември, когато трябва да потвърдят участието си.
 


18
Още от Образование
Порицаха шефката на РУО за гафа с класирането след 7 кл.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 10 и 12 Първо за думата -дебатьор,това е някаква нова измишльотина на нашите демократи,която от граматична гледна точка в българския език е пълна глупост!Сигурно на някой сегашен българик му е дошла на ума! А що се отнася до темите на дебатите-от глупави по-глупави в държавата ни има толкова наболели теми за дебат ,че с години няма да бъдат изчерпани! Реалният живот в държавата и как се обслужва от управниците е най-сериозната тема за дебати ,другото е алабалистика и прах
16
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 3 седмици
Браво! значи от България са класирани поне 5 отбора! (Познавам останалите 4.) Успех на участниците! Дано успеят да заминат и тези деца. Състезанието е изключително силно!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До всички
По полезни от това да произведеш нещо за другите няма да са дебатите.
14
1
 
1
 
! Отговори
дебатьор?!? преди 3 седмици
Който ми намери тази дума в правописния или тълковния речник - печели два (понеже е отворил два речника повече от Анастейша Айван) бонбона, простете, две кандита!
13
2
 
7
 
! Отговори
Pedobear преди 3 седмици
"Темите са провокативни: Каква би била съдбата на Гърция, ако боговете станат политици?"

Не заслужават една стотинка за такива глупости.
12
3
 
6
 
! Отговори
До 10-тия преди 3 седмици
Вярно, че дебатите са сериозно нещо, но смислените дебати, тези на сериозни теми. Толкова наболели теми има за дебатиране сега, че такива, като зададената направо принизява самия дебат. То какво да му дебатираш на това нещо? Абсолютно всяка тема може да бъде разнищена от няколко гледни точки. Колкото хора, толкова гледни точки. И клюкарките пред блока ми разнищват от всякъде всичко, каквото подхванат, но не им дават по 5 бона за екскурзия до САЩ. За ланшния сняг имам поне 3 гледни точки,
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези са аматьори в сравнение с коментиращите ни тук :) само че нашите са царе само на едната гледна точка :) Бойко и САЩ са лоши , Русия да бест :) балканска работа.
10
0
 
3
 
! Отговори
До всички преди 3 седмици
На повечето коментиращи по-долу им убягва смисълът на дебатите - темата трябва на първо място да има достатъчно за разнищване от поне две гледни точки (вие, очевидно, заемате по-лесната - че боговете са недостижими)
Дебатите са дисциплината, която вероятно развива най-много умения и изисква богата обща култура (или поне желанието да придобиеш такава). Запознайте се с някои популярни формати на водене на дебат и ще разберете доколко по-полезни могат да са те, сравнени с висенето по форуми :)
9
4
 
2
 
! Отговори
Що за тема? преди 3 седмици
Що за тема? И за такова нещо дават пари? Колко по-талантливи деца нямат пари да се явят на далеч по-стойностни състезания. То вярно, както писа някой по-долу - ако баба ми беше мъжка, щеше да е с дръжка и щеше да ми е дядо. Ми какви мненията искате под такава статия? То само като видиш за какво е дебатът и ти се убива цялото желание да коментираш. Силиконките можеш поне да ги подиграваш, а тук? Толкова ли не можаха да измислят някоя по-смислена и наболяла тема? Ето това затъпява хорат
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И мене едни пари ме спират за да живея по-добър живот, ама кво да правим...
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Учат ги от малки да бъдат богохулници. Щели биле да разсъждават за боговете. Боговете са богове именно затова понеже интелектуално са недостижимо над хората и не можеш да разсъждаваш за техните решения или действия понеже нямаш достатъчно интелект. Спрямо тях въобще нямаш интелект. А те щели биле да разсъждават какви управници биха били. Никога не можеш и да си представиш.
6
2
 
6
 
! Отговори
Ето я преди 3 седмици
Бодрата смяна за администрацията и НПО-тата.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В държавата на разБойко пари за интелект не се дават, те се дават за асфалт..... "примесен с мидички"
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Истинските дебати се водят по форумите както е тука, но на нас никой не ни дава 5000 лв.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само като чух темата...
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дебат значи блям-блюм моабети. А темите са от рода на "ако баба ми беше мъжка, аз щях да съм...". Не смятам, че това е кой знай какво постижение и пари за това не трябва да се дават.
1
3
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 3 седмици
Айде, коментаторите, нали искате интелектуални новини, а не статии за силиконки, чалгарки и други, дето ви "опростачавали" децата :) Като пуснат статия за НиЛо, Мара отварачката или Джулиана Гани, изписвате по 300 гневни коментара и молите да не ви занимават с глупости, а с цвета на нацията. Айде, ето ви една такава статия. Коментирайте сега на воля и се гордейте :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))