Баща на първолак сипе заплахи и иска уволнения в столично училище

Разлепил заплашителни бележки с послания срещу ръководството
Обновена: 30 апр 2019 10:25 | 30 апр 2019 09:30, Камелия Цветанова
84
Баща на първолак сипе заплахи и иска уволнения в столично училище
Снимка: Кадър Нова тв

Баща на първокласник заплашва преподавателите от столичното 51-во училище "Елисавета Багряна".

Преди дни училището осъмна облепено със заплашителни бележки и плакати с послания срещу ръководството.
Действията му бяха заснети от охранителните камери.

Причината - твърди, че неговото дете е жертва на лошо отношение от страна на учителите, обвинява училището и в лошо управление.

Действията му не спират дотук, оказва се, че той е изпратил писма на електронната пощата на директора Асен Александров с нови лозунги, които се заканва да разлепи: "Да изчистим боклука за един ден", "Да спасим 51 училище на 40-ти километър". 

В отговор на това ръководството на училището, учители и родители на учениците се събраха на протест.

"Досега сме получили от г-н Димитров около двайсетина писма”, казва директорът на училището Асен Александров пред Нова тв.

По думите му бащата и преди е разлепвал в квартала своите искания и е свикнал така да получава това, което иска.

"Не му харесваха правилата за прием в първи клас – разлепи целия квартал и приеха детето му. Не му харесваха правилата за прием в детска градина – разлепи цялата детска градина и приеха детето му”, коментира още Александров.

Той допълни, че въпросният баща е поискал детето му да бъде преместено в друга занималня.

"Преместихме го, макар че 10 години не се е случвало такова нещо", призна директорът на училището.

Новото искане на бащата е да бъде уволнена учителка, която е направила забележки на детето му. Бащата твърди, че е упражняван психически тормоз върху детето му.

Според Александров родителят е недоволен, че е учителката пише забележки в електронния дневник и иска да бъде уволнена.

"Не е имало такъв тормоз, по-скоро имаше тормоз, упражняван от детето му върху другите деца. Ние отговаряме за здравето и живота на всички, затова наша отговорност и дълг е да се съобразяваме и с това изискване. Притеснявам се за себе си и за колегите си. Нечовешко е да се отправят такива заплахи”, каза учителката Кожухарова, срещу която е искането на бащата.

Директорът на училището обясни, че е говорил с родителя. Били са извършени и проверки от различни институции като Регионалният инспекторат по образованието е препоръчал да се предостави подкрепа от психолог на детето.

Тя обаче е била отказана от бащата, твърди Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Получили 20 писма, а отговорихте ли на всяко от тях? Разбира се, че не. След като твърдите, че детето на човека е тормозило други, подадохте сигнал? Разбира се, че не. Опитвате ли да прикривате всеки енцидент до ниво Директор? Разбира се, че да!
33
5
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
До кухчоПо-кух си от колкото си представяш , ти си за връзване !!!!
32
4
 
22
 
! Отговори
СОП? преди 5 години
Напълни се със СОПаджийчета. Мястото им е в помощни училища, а не да пречат на всички. Вече във всеки клас има по две такива. Обикновено родителите им са агресивни откачалки, които не виждат , че детето не е нормално. Просто го махайте тези ид. иотче та от нормалните училища, че и без друго цялата образователна система е в срив, а се раждат все повече от различните - я аутисти, я някакви други
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко информация и то само от едната страна. За някои това е достатъчно да гракнат против бащата. Те от онези 80% ли са или да?
30
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тормозили са детето и са го чакали да бутне нещо под масата, че да се размърдат. там трябва да влезе полиция и социални и да се види има ли тормоз над децата и какво става в туй у-ще.
29
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде е гледната точка на бащата? Май умишлено с стремим да не я покажем, да не вземе да се окаже, че тези на които през три месеца им увеличават заплатите не са си свършили работата? Самия директор и учителите си признават, че са поставили детето в неравностойно положение. Остава да се изясни само дали е било привилегировано или ощетено. Но това не е толкова важно, цялата история мирише.
28
3
 
8
 
! Отговори
ЦИКЛОПА преди 5 години
Не толерирахте тормоз и заплахи. Утре ще реши, че вие не сте се отнесли справедливо и сте му нарушили честта. Комплексар и психопат.Трябва да живеем в цивилизовано общество. Колко повече би постигнал с добро отношение и стоицизъм?
27
16
 
8
 
! Отговори
кухчо преди 5 години
Може това от снимката да е ... самият директор ! Да не забравяме той как е заел този пост ! Нали се сещате , че не е случаен човек, а набедената учителка ще се окаже че и ... друг път е посягала на деца ... Но това не е важно ! Важно е да се каже на обществото че този баща е луд ! А той най вероятно е минал през целият път на бюрокрация и му е ... ПИСНАЛО ! Затова взима закона в свои ръце. Но все пак - това от снимката е директора наистина си мисля - вижте как стои наведен - и поста така взе
26
3
 
17
 
! Отговори
ЦИКЛОПА преди 5 години
ХАХАХА Това е заплаха в стила на мексиканските картели. Много филми гледа тоя баща... Проверете дали е опасен за децата, учителите, родителите или неговото собствено семейство.
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича на таласъм може да е някой даскал да ги лепи бележките.
24
6
 
34
 
! Отговори
Абекухалейко преди 5 години
Брат що не станеш детска учителка, да те видя тогава как ще я караш. Дори не можете да си възпитате децата да се държат нормално.Тези жени са сто пъти по-културни и добрички от вас мамунте но не са звероукротителки по цял ден да ви пазят децата да не се избият.Кой е лудия да ви бие децата?? *** там, изкарай целия ден без запушалки на ушите, прибери се в къщи и ако имаш сили на другия ден пак да го изкараш в детската градинка тогава скачай и укорявай.
23
13
 
5
 
! Отговори
кухчо преди 5 години
До АнонименА на теб в главата ти дрънка на кухо , стадно мислене - мислене на тълпата - една статия само и .... такива кухи *** като вас се подвеждат - ще видите че монетата има 2 страни !!! А ако детето е тормозено наистина ??? кауни ....
22
7
 
6
 
! Отговори
асд преди 5 години
До 14Интересно къде точно в статията се споменава, че ученика е проблематичен и се излагат факти за неговата "проблематика", че умник като теб да напише такъв коментар против дете. Другото интересно на новината е че никъде не е изложена гледната точка на бащата, а само на "жертвите" - учители и ръководство. Като цяло коментарите, които защитават коя и да е страна са излишни, след като лиспват аргументи от двете страни. Хейтърите се отличават с горчилката, която таят в себе си.
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До кухчоЧети и реви , дебилчо . От къде знаеш че това е вярно ? От къде знаеш, че е тази информация която е дадена е вярна а и какво пише в тези емайли дори да е имало такива или в писмата ? *** бе - казва им някъв директор парашутист че този не е нормален и хората се нахвърлят . Това е стадното поведение - като всички които гласуват за едни червени другарки - казват им елате и те пълнят поляните - стойте си на село, там в селското училище , няма кой да ви закача децата
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки си търси правата, както може, ако не си уфса и не търпиш всякакъв произвол значи си лепач на бележки. Какво лошо има да му преместят детето защо не са го преместили и е трябвало да се стига до лепене ?
19
4
 
22
 
! Отговори
До кухчо преди 5 години
За детските градини и училища, като стане скандал, не само учителите, а и директори уволняват. Ама то те кухчетата бъркат свободата и свободията. Искат свободия само. Ако може само за тях и за изтърваните им дечица. Изтървани. Невъзпитани. Арогантни. Точно като кухчо. А така, кухчо, напълно нормално е да лепиш листчета из цял квартал, 200 мейла с идиотии да разпратиш, пък да чакаш на детето ти възпитание после. Знаеш ли, ти напълно си отговаряш на ника, който си избрал.
18
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека му е писнало от ОПГ на държавните хрантутници, които имат една основна цел, да вменяват вина, а те ни лук яли ни кеш прибирали. Който дръзне да разбута това сборище на лапачи, веднага бива обявен за ненормален. Само ги вижте как се оглеждат като шушумиги и слухтят.
17
35
 
9
 
! Отговори
кухчо преди 5 години
Името ми е за вас кауни ! Така , колко бити деца имаше в детски градини за които се разбра чрез скрити записи ? Колко учители бяха наказани - нула ! Колко пъти директорите казваха - подайте оплакване , ще разследваме , не дейте да снимате със скрити камери ? И .... сега когато бащата го е направил - го изкарват луд ! Ако някой учител пипне моето дете - ще ходи с празни ръкави само мога да ви кажа ! Не може учител да си позволява тормоз над децата - а директора да замазва положението
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този буквално прави за смях цяла тумба народ.
15
16
 
2
 
! Отговори
Brei преди 5 години
Боко ще прокарва американска пръдня с интерконектори, но това е вашата главна новина...Естествено човек се ориентира към други сайтове.