Daily Mail: Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в ЕС

Основен акцент в публикацията е и твърдата политика на България относно мигрантите
6 май 2019 07:30,
243

Визитата на папа Франциск в България привлече вниманието и на световните медии.

Британското издание Daily Mail отбелязва - "Папа Франциск е на първото си посещение в най-бедната държава в Европейския съюз". Сред основните акценти в публикацията на всекидневника е и твърдата политика на България относно мигрантите, която противоречи на възгледите на папата, отбелязва Bulgaria ON AIR.

Франциск неведнъж е подчертавал, че подаването на ръка към уязвимите е морално задължение. Той призовава правителствата да строят мостове, а не стени, и да правят всичко възможно, за да посрещнат и интегрират прокудените от военните конфликти и бедността.

В този дух - британското издание напомня, че апостолическото пътуване се случва само три седмици преди изборите за Европейски парламент, в които се очаква националистическите и антимигрантски партии да отбележат сериозен възход.

В статията се обръща внимание и на Българската православна църква. Споменава се пренебрегваният от страна на патриаршията официален диалог между православната и католическата църква. Както и отказът от присъствие на Всеправославния събор на остров Крит през 2016 г.

Daily Mail добавя още, че Светият синод е заявил своето нежелание да участва в съвместни служения и молитви с папата.

"Край на разделението" - така BBC определя посещението на папа Франциск в България и Северна Македония. Според британската обществена телевизия визитата e явен знак за желанието на Ватикана да излекува схизмата между Изтока и Запада.

Водещите италиански издания също определят апостолическото пътуване като опит за затвърждаване на връзката с православния свят. Отбелязва се, че само преди броени дни Светият отец е разкритикувал крайните националистически убеждения, които пораждат расизъм и антисемитизъм.

А в София - самият папа Франциск определи България като мост между Запада и Изтока, способен да скъси дистанцията между хората с различно вероизповедание и етнически произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
49
 
! Отговори
Ааа стига! преди 4 години
Подавам оплакване, че ми се нарушават човешките права.От няколко дена всички медии само за този католически поп дрънкат. Аз НЕ ЖЕЛАЯ да ме занимават с религиозна проста*щина. Аз НЕ ИСКАМ денонощно да ме изтезават с новини за този поп.Дали многоуважаемия съд ще вземе в предвид оплакването ми?И ще разпореди да СПРАТ непрекъснатите религиозни бунащи*ни!
153
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най бедната държава в която всеки е собственик на жилище, къща, или поне част от наследствен имот!Докато това е така, енгилизите могат да пишат само жлъчни статии. У тях дори 'чорбаджиите" им са под наем, в фермите които управляват. И за мигрантите не разбрах какво искат. Мигрантите не искат у нас. И да ни ги връщат пак ще намерят начин да стигнат до централна Европа.А вселенския иска организация тип папска, което е в разрез с основата на православните разбирания.
152
0
 
39
 
! Отговори
запознат преди 4 години
До 169 в Момента Кой- Пеевски пише заедно закони с Герб и отива в Европарламента депутат. Има в пъти повече власт държи съдебната система и де факто стои начело на Данс! А така наречените нагли вече са държавния апарат
151
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербав ***, умните хора гледаме напред как ще махнем шайката мошеници от власт.
150
9
 
40
 
! Отговори
Гербав трол преди 4 години
До всички, които плюете под всяка тема с повод и без повод така наречените от вас-" Тиквата" и "Цв Цв" ще ви задам малко въпроси:1) Помните ли не толкова далечната 2013 и назначаването на КОЙ за Шеф на ДАНС?2) помните ли протестите тогава, добре ли бяхме?3) Помните ли бандата на наглите и отвличанията ? Мислили ли сте по въпроса ,че това се случи по управлението на БСП+ДПС и подобни групи трудно съществуват без държавен и полицейски чадър? Добре ли живеете тогава?
149
3
 
46
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Може да сме най...бедната,но сме най...гордата държава в ЕС,защото Боко е на власт с...гордия ГРЕБ,които...гордо загребват с пълни шепи.Така че не са...прави джурналята от Енгланд;какво ли разбират е от гордост.
148
1
 
43
 
! Отговори
Васил преди 4 години
Не, благодаря, черните маймуни си ги вземете Вие в западните държави да Ви плащат данъци за пенсии, ние не искаме no go zones в градовете като Peckham, Seven sisters, Tooting, Brixton и т.н.
147
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам парада и си представям другарката Цачева вместо Радев. Ха ха
146
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По- добре Бойко отколкото Доган и Корнелия . А най-добре всички в затвора и да наемем чужденци да ни управляват
145
3
 
51
 
! Отговори
ВИЦ преди 4 години
Когато някой умира викат Свещеник , когато ГЕРБ умира викат Папа .
144
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имате ли идея невежи гербери какво е бг преди соца.Невеж, неграмотен народ, липса на лекари, чорбаджии имащи народа за роби, правителства като това на герб, корумпирани и крадливи , който има пари той е прав, липса на хигиена, как на всякъде.....Явно мързелът ви е направил толкова невежи или сте потомци на предатели и некадърници
143
6
 
41
 
! Отговори
W A1 Mtel преди 4 години
ЕС е клуб на най богатите страни в света и ние сме вътре
142
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че имахме светъл период като социализма, да разберем що е знание, държава, технологии, вода в къщи, ток, асфалтови улици. Нашите университети бяха в челната десетка, в студентски град имаше студенти от цял свят , а не жилищни блокове и чалготеки . Имахме изкуство, филми, учени , японци и американци купуваха наши патенти, дори сега все още производства са базирани на наши технологии. Разбирам че е излишно да се говори на тикви, но е добре и истината да се каже.
141
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата може да излекува схизмата и също да върне жертвите на инквизицията. Както и други фокуси да прави за матряла.
140
5
 
47
 
! Отговори
Павел преди 4 години
Пише "бедна държава" не "най - бедната" държава. Не че има значение, но мразя изопачаване на новини единствено с цел да се привлече един клик повече. Докато така работят медиите и докато ние сме съгласни (а понякога и горди) - винаги ще сме най - бедната държава в EU. По - ведро...
139
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 1147Каватрошка *** бъгав? Тези същите троши и днес вървят,а западните трошки от същото време не. Без банани всеки може. Скапан плод.
138
1
 
45
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Колкото и да казват, че България е бедна и нещастна, българина няма да го хване срам и да се опитва да промени нещата. Той ще се ядоса и ще започне да обижда...
137
11
 
34
 
! Отговори
Ronald Reagan преди 4 години
Видяхте ли вчера как Пуделлът на Решетков - Летеца Радев наперено и мощно хвали Жалка Билгария...А на 3 март миналата година , вътре в СВОЯТА СТАЯ НА '''ДОНДУКОВ 1"" ?? = срам за целия свят, само не за вас билгарите ,Президентът да се намира на улица с името на Чужд Генерал-Губернатор .И РАДЕВ СТОЕШЕ КАТО НАКАЗАН ТРЕТОКЛАСНИК И НЕ КАЗА НИТО ЕДНА БУКВА ИЛИ ДУМИЦА, НА СЪВЕЦКИЯ ПОЛКОВНИК ОТ КГБ - КИРИЛ , който му се караше на висок глас и му даваше уроци по РУСКИ ПАТРИОТИЗАМ !
136
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 152Неграмотнио,вземи се образоваймалко,като работиш ***. БГсе разивва прекръсно до Балканските овйни,послеседват ПСВ,ВСВ ИНАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ,ИЗПЛАЩАНЕ НА РЕПРАЦИИНА ПОБЕДИТЕЛИТЕ,И БЕДНОСТ. БГ до 1944 година е бедна изостанала селска страна.
135
13
 
45
 
! Отговори
До 138 преди 4 години
Кашкавал червен, през първите 40 години на миналия век, с изключение на годините във война и световната рецесия, България е най-бързо развиващата се държава на Балканите. Точно червените разбойници избиват или затварят в лагери интелигенциятя, индустрилците, учителите и свещениците. Връщат държавата поне 50 години назад.