Учители и социални ще будят ученици, отсъстващи от школото

Всекидневно ще работят екипите, обеща Красимир Вълчев
15 май 2019 16:07, Петя Славова
52
Учители и социални ще будят ученици, отсъстващи от школото
Снимка: архив, Reuters

Всекидневно екипи от социални работници и педагози ще посещават домове на деца, които не посещават училище или са рядко там. От специалистите ще се изиква да ги будят, мият, обличат и водят към класната стая, предава Дарик.

Това стана ясно след днешното заседание на координационния механизъм за връщане на децата в училище. Според управляващите, за двете години от работата на механизма в училище са върнати и задържани над 40 хиляди деца. Министърът на образованието Красимир Вълчев обясни, че голяма част от рисковите деца посещават училище епизодично -  един ден ходят и после два дни не ходят, или обратното.

Затова екипите ще работят за ежедневното присъствие на децата в клас, допълни той, и даде няколко примера с какво се сблъскват хората от тези екипи към момента.
 
"Когато детето не дойде сутрин на училище, екипът се активира, ходи вкъщи, събужда го, защото оправданието е, че вечерта бил на банкет. Облича го, мие го, води го до училище, защото другото оправдание е, че са го свалили от автобуса, защото не си е купило билет. Това е предизвикателство, пред което, за съжаление, са изправени хората на терен. Предимно учителите, но подпомагани от социалните работници, общинските служители и полицаите", обясни Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
22
 
! Отговори
закривай преди 4 години
Защо се харчи повече от 1 млрд. лева годишно за образование като образовани няма?
32
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко ще ги зачислят на социалните и учителите да спят по къщите им, докъде е пропаднала тая държава, в нормалните държави отнемат децата, а родителите са заплашени от глоби и затвор
31
0
 
56
 
! Отговори
ЖороПърви преди 4 години
Гениално.....като те питат защо детето ти не посещава училище, ще отговаряш, че учителите не са го събудили, не са го измили, нахранили и....абе май те учителите единствени са виновни за всичко!
30
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А закуска в леглото , ще има ли , с розичка в подноса . Не мога да се начудя , кой .... мозък ги измисля тези простотии .
29
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е училището да стане платено . Като ти бръкнат в джоба ,още в 5 часа ще си в школото и разбира се ще учиш , защото мама и тате дават пари . А сега какво , училището е една държавна безплатна детегледачка .
28
0
 
27
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Вълчев е следващият с незабавна оставка. "да ги будят, мият, обличат и водят към класната стая, предава Дарик." Тия, какво, д ане са принцове и принцеси?;))) И аз искам така! Цоциалните да им идват диван-чепраз. Дигат ***, както спа, мичт ми очите, турват ме на клекалото, изкаквам са, изчишквам се, бършат ми дупето. Единият цоциален ми е напрайл закуската, другият мий турнал кафето. Вдигат ме ръце, а на масата, слагат ми в устата, подават ми юашката с каавето, след това на ръце в колата...
27
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После защо нямало учители, ами това е подигравка с хората. Те не са пъдари за да ходят по домовете на разни ***, които нямат желание да се образоват и да станат полезни за себе си и за обществото хора.
26
0
 
24
 
! Отговори
Ех преди 4 години
БЪЛГАРИЯ трябва да спре първо раждането на деца от деца.ц^ните постоянно се сношават.друго не ги вълнува и не говорят на български на децата си нарочно.правили сме забележка на една да му говори на български и не знаете какви обиди бяха срещу нас
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е истина какви безумни простотии... Бил на банкет? Много ми е интересно как така един ден ходи б, два не ходи на училище и не е изключен поради натрупани неизвинени отсъствия, да не би вече да не пишат такива? Ще е направо култово като тръгнат тюфлеците на държавна хранилка по катуните да мият дупките на римските патриции и да ги водят на училище! Ако го дочакам тоя ден ще умра спокойно.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чалга конкуренцията е по-силна.
23
0
 
18
 
! Отговори
до2 преди 4 години
А кой ги избра и пак ще ги избере тези некадърници?Тотално изперкахме-отдавна на черното викаме бялоооо.
22
0
 
28
 
! Отговори
За по голяма преди 4 години
Успеваемост, министърът лично да ги буди, къпе, храни и ги вози със служебния автомобил.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ получават дипломите си без да познават буквите....
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали божем живеем в демократично общество, който иска учи, който иска не учи! И тези деца какви ученици ще бъдат след като нямат желание да ходят на училище?
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА!
18
1
 
40
 
! Отговори
33 преди 4 години
Докъде докараха българския учител !?
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А задниците им ще миете ли или ще ги правите нещо друго?
16
2
 
17
 
! Отговори
Комуто не харесва преди 4 години
предложеното в "Зверски глоби", да се възползва от това, че границите са отворени - кеф му при г-жа Меркел, кеф му в прародината Индия, която вече призова чедата си да се върнат!
15
3
 
27
 
! Отговори
Зверски глоби, преди 4 години
които да се заплащат чрез принудителен труд, ако не си пращат детето на училище, ако не са го научили на български език преди да тръгне на училище и ако не са го възпитали така, че да не пречи на учителите да преподават, а на другите деца - да усвояват преподавания материал. Също и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СПИРАНЕ НА ВСЯКАКВИ ПОМОЩИ И ДЕТСКИ НАДБАВКИ. Ако не може да осигури издръжката им, децата в интернати, а родителите - на място, където трудът ще ги направи свободни и ще отработват тази издръжка!
14
0
 
33
 
! Отговори
Инфантилен преди 4 години
Това ли е прогреса в образованието?? - ми, Да им сменят и памперсите и да им дадат джобни за цигари...и после да им пишат по едно 3...голяма минавка, голямо бъдеще ги очаква всичките...