Учители и социални ще будят ученици, отсъстващи от школото

Всекидневно ще работят екипите, обеща Красимир Вълчев
15 май 2019 16:07, Петя Славова
52
Учители и социални ще будят ученици, отсъстващи от школото
Снимка: архив, Reuters

Всекидневно екипи от социални работници и педагози ще посещават домове на деца, които не посещават училище или са рядко там. От специалистите ще се изиква да ги будят, мият, обличат и водят към класната стая, предава Дарик.

Това стана ясно след днешното заседание на координационния механизъм за връщане на децата в училище. Според управляващите, за двете години от работата на механизма в училище са върнати и задържани над 40 хиляди деца. Министърът на образованието Красимир Вълчев обясни, че голяма част от рисковите деца посещават училище епизодично -  един ден ходят и после два дни не ходят, или обратното.

Затова екипите ще работят за ежедневното присъствие на децата в клас, допълни той, и даде няколко примера с какво се сблъскват хората от тези екипи към момента.
 
"Когато детето не дойде сутрин на училище, екипът се активира, ходи вкъщи, събужда го, защото оправданието е, че вечерта бил на банкет. Облича го, мие го, води го до училище, защото другото оправдание е, че са го свалили от автобуса, защото не си е купило билет. Това е предизвикателство, пред което, за съжаление, са изправени хората на терен. Предимно учителите, но подпомагани от социалните работници, общинските служители и полицаите", обясни Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
44
 
! Отговори
Може ли да си е..м.. преди 4 години
този "координационен механизъм"?!?!Досега ги хрантутехме и финансирахме развъждането им, сега ще плащаме заплати на хора, които да обикалят копторите, за да будят, мият и обличат малките питиета, после да ги водят на училище, за да им дадат там безплатна храна!За благодарност питиетата ще пречат на нашите деца да усвояват преподавания материал, а ако учителят се осмели да им направи учтива забележка, след малко ще пристигне подивяла тълпа от маалата, за да го накаже!ПРОТИВ ТЕЗИ МЕРКИ СЪМ !!!!
12
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей тези учители ги направихте на нищо, по унизен едва ли са били, да преобличат насраните ромски деца.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тати е един от тези закъсняващи ученици, той е трети клас, а аз и чичо сме пети. Вечер ходи по банкети и сутрин спи до единадесет, а леля едвам го буди с клаксон. Сигурно и социалните така ще го будят.
10
2
 
38
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
"..ги будят, мият, обличат и водят към класната стая"Дали ще им държат пиш..ки когато ходат по малка нужда, защото оправдание им ще бъде "госпожо напиках си обувките.Не истина какви малоумщини се вихрят с наши данъци. Просто спрете детските при поне 1 неизвинено отсъствие. Детските и всички други видове помощи
9
2
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Та значи скриваме тоягата ,моркова и не само ,остава на дневен ред.
8
0
 
12
 
! Отговори
HELL преди 4 години
Ами ако има шарка и е под КАРАНТИНА!Според КОДЕКСА НА ТРУДА децата до 18 не работят и трябва да са освободени да ЗАПЛАЩАТ за градски транспорт иначе е нарушение което КОНТРОЛАТА ЗНАЕ и не им ПУКА АКО КРАДАТ БЕЗНАКАЗАНО ПАРИ ОТ ДЕЦА И РОДИТЕЛИХЕМ ПРОТИВОРЕЧИЕ НА ЗАКОНИ И НАРЕДБИ, ХЕМ ВЗАИМНО СЕ ИЗКЛЮЧВАТ НА НУЛА, А "УПРАВНИЦИТЕ" ОЧИ НЯМАТ абе много неща вече няма
7
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От специалистите ще се изисква да ги будят, мият, обличат и водят към класната стая... Да се смееш ли, да плачеш ли... А закуска няма ли да им приготвят, щото ако им стане лошо от глад...
6
1
 
45
 
! Отговори
поглед преди 4 години
Предизборна олигофрения. Това ако се случи гамените никога няма да стъпят сами в училище докато не ги заведат. Малоумно от където и да го погледнеш.
5
0
 
39
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Поредната глупост народа го е казал "насила хубост не става" няма как да направиш човек от при мат без той да го желае.
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извращенията гонят върха и ще го задминат.Родителите създали деца,нехаят за тях а сигурно пропиват детските, пък социалните ще им мият и обличат децата и ще ги водят на училище.Защо просто не им ограничат прираста щом не могат да се грижат за деца
3
2
 
32
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Дано ги пазят от жандармерията, че иначе лошо. Ако наистина спираха всякакви социални помощи на семействата, които не пращат децата си на училище, такъв проблем нямаше да има.
2
0
 
56
 
! Отговори
вие шегувате ли се? преди 4 години
боже кви накъдърници ни управляват...
1
0
 
35
 
! Отговори
1234 преди 4 години
А да го/я заведат до тоалетната, когато го събудят сутринта?!