Ученици с петиция: Искат ревизия на резултатите и нова матура по английски

В понеделник организират протест пред Министерството на образованието
Обновена: 25 май 2019 08:05 | 25 май 2019 07:58, Анисия Иванова
89

14700 гледания   |  Още видео
Недоволство от матурата по английски език. Ученици твърдят, че е била пълна с грешки, а от Министерството на образованието ще направят проверка.

Ели е сред 14-те хиляди зрелостници, решили да се явят на изпит по английски език като втора здължителна матура. Минути след началото на изпита за нея остава само разочарованието.

Още по темата

Затова организира и петиция за ревизиране на резултатите и провеждането на нов изпит. В нея към момента са се включили над 6500 души.

В понеделник се организира и протест пред Министерството на образованието. Просветният министър е категоричен, на първо четене няма грешки нито във въпросите, нито в отговорите на матурата, съобщава Bulgaria ON AIR.

В социалните мрежи шегите за матурите се появиха преди верните отговори на изпита. Зрелостниците отбелязват, че биха имали по-добър резултат, ако изпитът беше по китайски вместо по английски език.

И също, че сертификатите от Кеймбридж не струват нищо пред знанията, изисквани от МОН.


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Фсгцсгждгхйцддхйцфгк преди 19 часа
Матурата беше мега лесната и това, че някой е направил грешка да отиде, не му дава основание да се оплаква.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анон преди 1 месец
А някой прочете ли въпросите за матурата? Аз ги прочетох и очевадни грешки не видях... живея от 30 години в САЩ и имам бакалавърска и мастърс степени от хубави уни-та.
77
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Испита тряба дасе повтори неможе толкова трудни вапроси на една прозта Матура заштото изкат дасе спрът истичанията на мозаци към западна европа ада не оставаме в Български университет. Верно е че някой от вапросите за Матурата са грешни.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Съчувствам на децата

В матурата няма диктовка!
75
1
 
7
 
! Отговори
Чудя се преди 1 месец
Напишете аргументи към всичко, което пишете. Например - въпросът е ....; възможните отговори са ...! Иначе всичко друго са тенденциозни мнения, които съдават предпоставки за грешни впечатления и манипулират мнението!!!!!!!!
74
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
Просфетният министур бил категоричен? Да не би да е проверчвал лично? По-скоро някоя "калинка" е свършиля тази работа по калински..
73
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Матурата определено е на ниво С2 което не е нормално за деца на 18 години,да се очаква такова ниво .Част от децата покриват това ниво поради интензивна самоподготовка но не може да подготвиш огромна част от населението с училище на това ниво.Това е все едно да очакваш някое училище да генерира завършени инженери и да не им се налага да продължават висше образование и да губят отще 5 години за образование.
72
2
 
15
 
! Отговори
Елка Димитрова преди 1 месец
МОЛЯ , НЕ ВИНЕТЕ ДЕЦАТА!
Фактът, че всяка година има грешки в определена матура достатъчно говори!
Но до сега няма виновни, няма наказани ,няма оставки!
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе,и аз кът сЪ сетя искам "ревизия" на много неща ама нема да го...
Мда.....

-))))))
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е ясно , но никой не смее да каже ИСТИНАТА - досега матурата по английски беше много лесна и ставаше вход за някои западни университети, управляващите разбраха това и се опитват тази година да спрат изтичането на млади хора към Запада с трудна матура ,ако не вярвате просто сравнете старите със сегашната, този ход изненада кандидатите за чужбина..да не говорим за вторите матури от минали години,където не се проверяваше правопис , а "размислите" на ученика - и това може да се провери
69
2
 
16
 
! Отговори
Съчувствам на децата преди 1 месец
Те не се съобразяваха и с възрастта на учениците. В диктовката бяха използвани такива сложни думи, които аз през 20-те години в Канада не съм чувала от канадци, не съм ги срещала в канадски вестници и американските бестселери, които чета непрекъснато. Съчувствам на децата! Имат право!
68
0
 
11
 
! Отговори
Съчувствам на децата преди 1 месец
18 години аз преподавах английски език в България в езикова гимназия, от 20 години живея в Канада. След осми клас по старата система в езикови гимназии децата полагаха изпит, писаха диктовка, малко съченение и поставяха думички по смисъл в изречения. Диктовката и задачите бяха изпратени от Министерството. Не знам кои бяха тези специалисти, които съставяха тези диктовки и задачи, но те абсолютно нямаха идея за учебника, по който децата учеха цяла година.
67
1
 
10
 
! Отговори
до 66 преди 1 месец
За теб не е похвално, че си написал няколко изречения, в които има десетки грешки. Марш!
66
6
 
12
 
! Отговори
Пламен Петков преди 1 месец
На всички анонимни които плюят децата ще кажа! Вие случаино знаещи езиците видяхте ли въпросите за да плюете децата! Случайно да да ви прави впечатление че много голяма част от децата са видяли грешки!
Немислите ли че може тези които незнаят да неса видяли грешките?
Защо по БЕЛ нямаше петиция?
Логиката сама подсказва че има нещо сбъркано в тази матура и това не са децата!
Похвално е че децата си търсят правата и така теябва да бъде!
65
1
 
12
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 1 месец
Не знам кой е министърът, но явно трябва да си подаде оставка! То май всички от това айдиотско правителство са за оставка! Какво направиха "кадрите" на сега управляващите? В МОН, вече може да се сравняват по интелект, с тези от МВР и МО! А "тези" са с фуражките, т.е. без сиво вещество!
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На изпита ми по IELTS, в текста за допълване бяха изпуснати определителните членове пред много имена на планини и острови. При предаването казах тихо на служителката в ВС, че този тест повечето англичани не биха го минали. И тя тихо ми отговори, че теста е за имигранти. Не искали още хора като "повечето" местни. А колега грък сподели, че и много българи не биха се справили с една от задачите му на изпита по български в ИЧС, да разтълува: "Синята слива, ако е червена - е зелена."
63
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горките.
Мислили, че като знаят 5 думи на английски ще минат матурата.
Скъсаха им шортите и сега матурата виновна.
62
3
 
18
 
! Отговори
Какъв опит преди 1 месец
Време е да се разчистят калинките от МОН, то няма година без сгрешени матури.
61
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 59

Грешките в матурата нямат нищо общо с тате и мама, английският език си има граматика и правила и а това, че некадърниците от министерството не ги знаят, не е проблем на учениците явили се на матурата
60
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това показва за пореден път в ръцете на какви награмотни сме ние и нашите деца.
Браво на тези деца!