Борисов пресметна: Правим 7 магистрали наведнъж!

Премиерът не е оптимист за втори мост на Дунав при Русе-Гюргево
301
Борисов пресметна: Правим 7 магистрали наведнъж!
Снимка: БТА

Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си днес в Русе.

"Правим седем магистрали наведнъж", подчерта премиерът, като коментира, че ако всяко правителство беше правио по една, сега нямало това да се налага. В крайдунавския град министър-председателят  инспектира строителните дейности по новата отсечка на панорамния булевард “Придунавски”.

В отговор на журналистически въпрос премиерът заяви, че два лота от автомагистрала "Хемус" са на финала. А МРРБ следва да подготви два участъка от пътя Русе-Велико Търново за строителството.

Борисов обаче каза, че не е оптимист за втори мост над река Дунав при Русе-Гюргево, за което според него има съпротива от румънска страна. 

На въпрос, свързан с военния завод "Дунарит" край Русе, премиерът заяви, че ако предприятието излезе на публична продан, държавата ще направи всичко възможно да го придобие.

Борисов посети сградата на СУ "Христо Ботев" в Русе, която е изцяло обновена. Ремонтът е на стойност 3 867 147 лв. Финансирането е по Оперативна програма "Региони в растеж“.

"Образователна инфраструктура – магистрала на духа. Затова правим чисто нови училища. Сега с новия ресор Мария Габриел може да направи много за Европа, и в частност за България в тази сфера. Това е изключително важно", заяви пред учителите и учениците министър-председателят.

В сградата на СУ „Христо Ботев“ са изградени нови електро и ВиК инсталации, покрив и спортни площадки, както и озеленяване в прилежащи дворни пространства. В училището се обучават 1016 ученици в 44 паралелки. В учебното заведение се преподават софтуерни, природни и хуманитарни науки.

В града министър-председателят посети и сградата на Професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова". Премиерът Борисов разгледа професионалното оборудване на учебните зали и кабинети. В учебното заведение се обучават 365 ученици, от които 232 в дневна форма, 19 във вечерна форма и 29 в самостоятелна.

Училището обучава в дуална форма (съвместно с бизнеса) по специалностите "Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил", "Организация и технология на фризьорските услуги". В две паралелки в специалност "Шивачество" се обучават и деца със специални образователни потребности.

По-късно премиерът Бойко Борисов откри изцяло обновената сграда на СУ "Панайот Волов" в Бяла. Миналата година правителството отпусна за ремонта на училището 3 680 000 лв. Това, за което 33 години е чакано, ние сме го направили, отбеляза той, циитран от правителствената пресслужба.

Борисов акцентира върху огромните средства, които се инвестират в образователна инфраструктура в страната. Министър-председателят пое ангажимент пред гражданите на Бяла, че правителството ще помогне и за изграждането на спортна зала в общината.
 
В СУ "Панайот Волов" учат 305 деца в 14 паралелки от V до XII клас в специалности като информационни технологии, софтуерни и хардуерни науки и за професия "системен програмист". За учебната 2019/2020 г. училището е в списъка на средищните училища и списъка на иновативните училища. Иновацията е обучение по природни науки чрез информационни технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. Някой неможаха да направят нито една цяла от 70те до днес :)
225
8
 
22
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
Пената има повече акъл от тоя
224
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг е територия без бъдеще.Спасявайте се
223
2
 
15
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До ГледащБраво човек, не мислех че вече има трезвещо мислещи хора.Горчивата истина е може би, че не ставаме като народ.Злобни, завиждащи, правят дрифтове където им падне.Може би не ни е писано да оцелеем като народ.
222
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няКой сериозно се е заел да поставя яйца под *** на Борисов
221
4
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 4 години
Нали реабилитира осноно пътя Русе - Шумен преди 4 гоини ако така строи магистрали много милиарди ще скатае само от ремонти
220
2
 
26
 
! Отговори
Гледащ преди 4 години
От Република България бягаха, от Народна република България също, и от османската империя... Истината е, че България е един мащабен социален експеримент с трагичен край. В това се превърна държавата ни. Подхвърлят ни и ни подритват от Русия, САЩ, Турция, Германия и кой ли още не. Като футболна топка сме. А най - големите ни врагове сме самите ние.
219
4
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А НАРОДА Е НА РЬБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО
218
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** на ента степен.
217
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МустафаАлчни и продажни-това сме турците.Абе верно си е!
216
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, викаш планът е преизпълнен - напред към светлото бъдеще на комунизма?Лъжци, предатели и продажници, които затриха държавата и заробиха народа!
215
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магистралите в мозъка му обаче са само в планова фаза
214
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се изписа но магистралите на Бойко са факт!
213
2
 
9
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До АнтикомунистовКато ви гледам какви сте умници всичките, направо се плаша.Едните върли подръжници на Бойко, естествено много прости, другите си мислят че социализма(комунизма) ще се върне...естествено че няма да се върне.Само мога да ви гарантирам че простотията се върна и няма връщане назад.
212
4
 
17
 
! Отговори
Антикомунистов преди 4 години
Той пр0ст и тез дето му вярват и те пр0сти, затова се разбират! Но какво сме виновни, ние другите?
211
13
 
6
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Писъците на комунисти,турци и *** нека продължат!
210
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 225Ти да не си го пробвал или може би вожда ти ?
209
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко идва на мястото си. Постепенно отминава времето на продажни социолози,жалки шоумени,руски псевдо българи и партийни журналисти...Рефренът на Тодор Колев - "Той може пепел да яде,но няма да се моли" не е писан нито за индивиди като Великова или Трифонов,нито за Бареков или Гарелов,нито за Малинов или Йончева.Не е писан и за Онзи,хвърлил се да строи магистрали,но той понебще остави нещо в Историята, за разлика от Онези,другите...
208
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 206Тоя пък взел да сръвнява Тодор Живков с мафиота пожарникар. Бойко, тези третокласни чупени магистрали, ще ги платят целият Български Народ с лихвите и по-скъпи и от аутибаните в Германия, а ти ще скатаеш някое милиардче на Бахамките. Строиш магистралки, щото там крадеш най-много тарикатино....
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младите турчета без книжки и без ЕС паспорти ще карат каруци само из Диарбекира!